Plenkovićeva ofanziva na Kolindu

Pin It

Kako je iz posljednjih dana vidljivo, ljigavi briselski poslušnik pokrenuo je aparaturu kojoj je cilj difamacija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Kada se sve skupa uzme u obzir tako nešto bilo je očekivano, samo je doista žalosno što je u sve to upetljan i general Krstičević. 

Koji bi drugi razlog bio tome da Plenki, dva dana nakon što je Kolinda javno izjavila kako nije mislila na generala Krstičevića te kako o njemu misli sve najbolje, nastavlja sa prozivanjem predsjednice, svaljujući na nju krivicu za ostavku ministra obrane? Plenković je sigurno pokvaren, ali nije ni gluh ni nepismen, pa prema tome otpada mogućnost kako nije čuo ili pročitao Kolindine izjave. Al on ne prestaje. Naravno kako se sve ovo moglo odraditi u tišini, no Plenkiju je bila potrebna medijska pozornost, kako bi krenuo sa rušenjem Kolinde. Računajući na to kako je general Krstičević omiljen u narodu, Plenki podlo i pokvareno za njegovu ostavku proziva Kolindu, ne bi li nju učinio neomiljenom u narodu. 

A zna se i zašto. Kolinda je pokazala kako ima puno jaču kičmu nego što se to od nje očekivalo. U više se navrata otvoreno suprostavila Angeli Merkel i EU, odnosno njihovoj pogubnoj politici i za Hrvatsku, a i za samu EU, politici koja se sastoji od kreiranja tzv. Europe dvije brzine, u kojoj bi Hrvatska bila smještena u onu sporiju Europu, odnosno kantu za smeće bogatih zemalja. A također i inicijativi iza koje osobno stoji Angela Merkel u suradnji s Erdoganom, a koja uključuje brisanje Hrvata u BiH, te incijativi stvaranja balkanske zone interesa na čelu s četnikom Vučićem. A ključni je razlog hrvatsko približavanje Višegradskoj skupini i aktivno sudjelovanje u Inicijativi tri mora, što je oboje ogroman trn u oku njemačkim i briselskim interesima, čime bi Hrvatska prestala biti njemački i briselski rob i slijepi poslušnik. Uspjeh Inicijative tri mora i jačanje Višegradske skupine bi znatno oslabilo i Berlin i Bruxelles, a ojačalo bi istok EU. A Tako nešto ni Angela Merkel ni njen podguznik Plenković nemaju namjeru dopustiti, a situacija s požarom se samo poklopila s početkom huškanja anemične pudlice Andreja na predsjednicu.

Ovo je tek početak općeg napada na predsjednicu od strane Plenkovića i njegove briselsko-četničko-udbaške koalicije, kojem je konačni cilj povlačenje predsjednice iz svih inicijativa i odustajanje od kandidature za drugi mandat.  Plenki će u medjuvremenu već pronaći odgovarajućeg kandidata. Koji neće imati ni kičmu ni previše mozga, al će zato biti slijepo poslušan, prvenstveno Plenkoviću a samim time i Bruxellesu.

Sve ovo što se dogadja zadnjih dana, sve Plenkovićeve izjave savršeno su sračunate i uperene samo i isključivo protiv predsjednice države. Ne postoji nikakvo drugo tumačenje, niti je riječo nekom neporazumu. Plenković jako dobro zna što radi i ovo je tek predigra onome što će uslijediti. Kolinda je jednostavno previše hrvatski orijentirana, previše joj je stalo do Hrvatske, a samim tim ona je za Plenkija jedna velika prepreka koja se ne može zaobići, al se zato može srušiti.

Do sada je sve odigrao onako kako je i zamislio. Hrvatskom, rame uz rame sa njim, vladaju Milorad Pupovac i pokvarena gamad iz HNSa. Pupovac je valjda odjednom postao hrvatski domoljub, a HNS se preko noći pretvorio u hrvatsku domoljubnu stranku. Bar je to ono što nam Plenki i društvo oko njega pokušavaju prodati. Glavnu riječ u obrazovanju naše djece ima žena koju je na to mjesto doveo HNS, a koja je sve što je imala za reći uradila kroz Jokićevu GOOD inicijativu,te sada može mirno dalje, uz Plenkijev blagoslov, nastojati kroz školski program stvarati nove generacije Hrvata kojima će se gaditi sve naše svetinje.Kulturu nam vodi jugovićka Obuljen, umočena do grla u kriminal u HAVCu, koja je, dapače, bila aktivna u HAVCu u vrijeme kada se snimao sraman film o zločinima u Dvoru na Uni. I koja naša sredstva i dalje dodjeljuje raznim frljićima i tipovima koji u svijetu 'promoviraju' Hrvatsku na način da ju usporedjuju sa nacističkom Njemačkom. Svaki hrvatski nacionalni osjećaj nastoji se prikazati kao štetan, primitivan i nepotreban. 

HDZ, sa Plenkovićem na čelu, upropaštava nam državu brže nego je to sveukupno radjeno u posljednjih dvadeset godina. Ukoliko je u HDZu ostalo nešto poštenih i domoljubnih ljudi, onda su velike kukavice jer ih nigdje nije za čuti, pa samim tim ni od njih nema nikakve koristi.

Ono posljednje što je Plenkiju ostalo za uraditi rušenje je predsjednice Hrvatske. Ako to uspije, on je odradio zadaću kompletno, Bruxelles će ga potapšati po glavi i moći će se fino povući na dobro plaćeno mjesto u EU parlamentu koje mu je vjerujem obećano.

Stoga Kolindu treba obvezno podržati, jer jedino je još ona ostala kao brana Plenkovićevom pretvaranju Hrvatske u državu bezličnih zombija, lišenih svakog nacionalnog osjećaja, koji će sa zadovoljstvom prihvatiti svaku ulogu koju im namijeni EU.

Sve ostalo, zahvaljujući kukavicama, izdajnicima i poznatoj hrvatskoj šutnji, Plenković je već odradio.

Diana Majhen