Huda istina Hude i huda laž Šaranove jame!

Pin It

Image result for huda jamaPosljednjih petnaestak dana diljem Hrvatske prikazuje se dokumentarni film Slovenca(hrvatskih korijena?) Romana Leljaka naziva 'Huda jama-strogo čuvana tajna' uz nezapamćen interes hrvatskog puka. Projekciji su uz komentar redovito nazočni Bruna Esih i po Plenković-Pupovcu degradirani ministar kulture Zlatko Hasanbegović. 

Dana 1.prosinca taj film strave i užasa 'antifašističkog' divljanja prikazan je i u Omišu, u dupkom punoj kongresnoj dvorani privatnog hotela 'Plaža' s tim da je dobar dio posjetitelja tijekom projekcije stajao na nogama…u hodnicima i pokrajnjim prostorijama. 'MOST'-ovski gradonačelnik Omiša tom prvorazrednom događaju nije nazočio, valjda, zbog neodgodivih upravno-državno-stomatoloških obveza u Metropoli!?

Sama pojava, u hrvatskom narodu popularnih, Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih izazvala je spontan i dugotrajan aplauz prisutnih tim više što je Bruna Esih omišanka i jedna od osnivačica omiške ženske klape 'Cesarice'. 

Prisutni su spontano ustali sa svojih stolica u znak poštovanja!

Nakon projekcije nije bilo pitanja jer bi bila i suvišna, lica posjetitelja bila su tužna, suzna i duboko užasnuta viđenim dokumentima zločina koji je dugo bio strogo čuvanom tajnom Titinih 'antifašista' ali i njihovih aktualnih sljedbenika. 

A ti sljedbenici, reciklirani komunisti, na svojim skupovima-konvencijama i danas se pozdravljaju kao 'drugovi i drugarice' pjevajući uz to 'Tito-partija, omladina-akcija'! 

Nakon dugih godina komunističkog zakona šutnje, huda istina Hude jame konačno je izišla na vidjelo…u svoj svojoj strahoti! 

Posjetitelje omiške projekcije posebno su se dojmila dva kostura čiji je položaj pokazivao napore njihovih tijela da se živi zazidani u rudarskom rovu domognu zraka i izlaza iz mraka neminovne smrti. 

Uzalud, umrli su u strašnim mukama! 

Ti nesretnici su, ne bez sarkazma, u filmu obilježeni kao 'bjegunac' i 'buntovnik'!?

„Kada je 15. svibnja postignut dogovor između Engleske i jugoslavenske vlade, u Celju je određeno da će se zarobljene ljude likvidirati. Dovozili su ih noću, kamionima. Pred sam rov bi ih svukli do gola, ostavili bi samo cipele. Po troje bi ih vodili u Barbarin rov. 

Prvoga bi upucali, taj bi pao i povukao drugu dvojicu sa sobom u šaht dubok 48 metara….(sva trojica živi zakopani!, nap. a.). 

Od likvidatora u Hudoj jami još uvijek je živo 16 osoba“, tako objašnjava neumorni slovenski istraživač zločina nad Hrvatima (?), Roman Leljak.

Je li 'Hrvatska' definitivno odustala od obilježavanja više od 700 registriranih grobišta pa će bezosjećajno dozvoliti da se i zemni ostatci pobijenih iz Barbarina rova, pohranjeni u plastičnim gajbama za kruh, jednostavno kremiraju? 

-Hrvatska politička 'elita' je možda i odustala ali Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović-Hrvat muslimanske vjere i Slovenac Roman Leljak sigurno nisu od toga odustali, 'sami protiv sviju'!

Zanimljivo ali žalosno, dana 4.prosinca og. javna kuća-HRT objavljuje svoju proizvoljnu anketu najnepopularnijih političara pa uz Tomislava Karamarka, Zorana Milanovića kao trećeg navodi jednog od najpopularnijih političara u hrvatskom narodu, Zlatka Hasanbegovića. 

Moramo upitati….tko su bili anketirani?

-Valjda, povjesničari tipa Jakovine, Markovine i Klasića, sveznajući Puhovski, braco i seka Pusići, TeršeliČka, samozvani 'književnik' Visković, tata i sinčić Goldsteini, kolumnist Slobodan Šnajder, 'govnar' Tomić ili možda filozof Mato Kapović koji bi se po vlastitoj izjavi a u znak pijeteta i pos*ao po blajburškom polju!? 

E, pa, živjela 'objektivna i hrvatska' radio-televizija?

Nego, istina glede simbolički rečeno Hude jame bez sumnje je huda, zločinački zla, ali još veće zlo za hrvatski narod od toga je huda laž jedne druge jame, Šaranove, kod ličkog sela Jadovno nedaleko Gospića.

Koja je razlika?

-Huda kao i ostale 'antifašističke' jame ('Zamolčani grobovi in njihove žrtve', Franc Perme, 2000.-te, 280 stranca) bila je dugo vremena, 45 godina, prešućivana tabu-tema zvjerskih poratnih zločina Titinih partizana kako bi se sačuvao dignitet 'antifašističkog pokreta' čistog poput suze(po Mesiću) i ljepota partizanske troroge kape (po Josipoviću). 

 Nasuprot tome, Šaranovu, kao kapitalnu, a i ostale velebitske jame, punih 45 godina nakon rata nitko nije ni istraživao e da bi barem, dokaza ustaških zločina radi, pokupio posmrtne ostatke i dostojno ih pokopao u znak pijeteta. 

Komunistički 'istoričari' tipa seoskog kovača Đure Zatezala primijenili su jednostavnu virtualnu metodu po sistemu 'ofrlje' ili 'rekla-kazala' te došli do veoma preciznih podataka, reklo bi se 'u dlaku' točnih, ukupno 40.123 osobe, od toga 32.103 u Jadovnu!?

Narod bi kazao: 'Što se babi htilo to se babi snilo'…a ovaj put ulogu babe-narikače preuzeo seoski kovač, paranoični Đuro Zatezalo koji je 1991. iz Karlovca pobjegao u Beograd….u PP-centralu srbijanskih laži i mitova! 

A Šaranova jama je 'krvavi simbol' Jadovna nad kojom Pupovac u društvu domaćih prodanih duša drži 'časove istorije'….„Jadovno(i Šaranova jama nad kojom stojim, dopuna autora) preteča je svim kasnijim ustaškim zločinima…!“

I gle čuda golemoga:

-U tu jamu duboku tek 42,5 metara uđoše Pavle Vranjican, poznati filmski redatelj 'Komšija', i speleolog Davor Butković nadimka 'Žu', snimiše kratki video-film na kojem se jasno vidi da u jami nema nikakvih ljudskih zemnih ostataka, jama je prazna kao što je prazna, opaka i veoma huda srbijanska mitomanija!

Stoga, ponovimo još jednom riječi prof. Josipa Jurčevića:

„Jedini problem u priči o Šaranovoj jami, a na sličan način i u cjelokupnoj paradigmi hrvatskog života u šaranovim jamama, jest krajnje jednostavan. Naime, SPELEOLOŠKA I DRUGA ISTRAŽIVANJA - PRIJE I NAKON 1990. - UTVRDILA SU DA SE U ŠARANOVOJ JAMI NE NALAZI NITI JEDAN LJUDSKI KOSTUR. 

S ovom jednostavnom i lako provjerljivom činjenicom upoznati su svi zainteresirani, naročito oni koji dižu najveću i sve učestaliju javnu dreku oko Šaranove i drugih naznačenih šaranovih jama u Hrvatskoj. 

Što bi to trebalo značiti? 

Da se radi o ludima i zbunjenima? 

Ne, nikako!

Radi se o svjesnoj, sustavnoj i stručnoj razgradnji hrvatskih državnih, nacionalnih i socijalnih interesa, a Šaranova jama i šaranove jame sredstva su pomoću kojih se to ostvaruje. Ili kako narodna izreka kaže: 'Tuku nas i tući će nas sve više, dokle god pristajemo to podnositi i plaćati'!“

Dakle, ne preostaje nam izgleda ništa drugo doli pozvati poštenog Slovenca, Romana Leljaka, da nama, zaglupljenim Hrvatima jednim kratkim dokumentarcem predoči koliko su hude i duboke srbijanske laži o Šaranovoj jami, sic!

Ili bi možda trebalo, konopcima oko trbuha zavezati hrvatskog Pupovca, srbijanskog Vulina, slovenku Teršeličku pa ih spustiti na dno te prazne jame kako bi se suočili s prošlošću i uvjerili se u svu prazninu svojih odurnih, fašističkih laži!

Dodatak:

Brojne velebitske jame nakon 1945. bile su dostupne svim onima koji su mogli (a nisu) izvući na vidjelo dana zemne ostatke ubijenih i u jame bačenih (tobožnjih) žrtava e da bi se svijetu pokazale strahote ustaškog režima o kojima i danas nesuvislo trabunjaju. 

Međutim, nisu (a mogli su) to učinili ni srbijanski Boris Tadić kako bi dostojno pokopao svog dedu(četnika?) a ni Slavko Goldstein kako bi dostojno sahranio svog oca Ivu; svi oni samo pričaju e da bi hrvatskom narodu na leđa natovarili breme genocida. 

A bez zemnih ostataka navodno pobijenih, bez forenzike o utvrđivanju identiteta žrtve, de iure, ne postoji ni žrtva pa je i njeno ime na spisku čista laž, virtualna izmišljotina….ne samo Šaranove jame nego i JASENOVCA!

Sve te velebitske jame speleološki gledano bile su lako dostupne za razliku od Barbarina rova/Hude jame na kojem je najprije trebalo probiti desetak metara debelog zida sastavljenog od opeka, ilovače i betona armiranog željeznim tračnicama…e da bi se pojavile stravične hrpe kostura, ne samo vojnika nego i žena, djece, staraca….! 

Titini krvnici su držali da istina nikada neće proći kroz taj zid te da će vječno ostati zapretana u dubinama Barbarina rova dok mitske laži Šaranove jame njihovi sljedbenici i danas u Jadovnom 'prodaju' narodu pod istinu uz, sramote li, blagoslov Hrvatskog sabora i Hrvatske vlade!

Ps.: ovo i slična pisma upućena su na brojne adrese 'odgovornih' a rezultat, odgovor,  kukavan poput kukavnih primatelja! 

 

damir kalafatić