Milorad 'bacio' vijenac u Dunav na spomen srbijanskom 'narodnom junaku' …..Vukašinu!?

Pin It

Image result for pupovac vijenac vukovar

Spektakularni dolazak tugaljivog 'prote' Milorada Pupovca u Vukovar izazvao je brojne medijske špekulacije glede načina izražavanja sučuti nevinim žrtvama, po Pupovcu, isključivo građanskog rata. Naime, od tog 'hrvatskog' politikanta pribičevske provenijencije, nikada nismo čuli definiciju agresora i žrtve, nikada iz njegovih usta nismo čuli ni osudu krivca odgovornog za razaranje jednog cijelog grada i njegovo zločinačko (č)etničko ćišćenje!

A došao naš Milorad s dva vijenca u Vukovar, lijepo i posebno simbolički ukrašena srbijanskom 'trobojnicom'. Jednog, reda radi, položio na groblje bijelih križeva a drugog bacio u Dunav, simbolički rečeno, na 'večnuju pamjat' srbijanskom 'narodnom junaku' Vukašinu Vuletu Šoškočaninu, zapovjedniku obrane Borova sela, odgovornom za pogibiju i morbidni masakr 12 hrvatskih redarstvenika, 2.svibnja 1991.g.! 

 Jutros, foto 'domoljubne opcije'  iz Borova sela:

Image result for borovo selo devastiran spomenik

Spomenik poginulim redarstvenicima iz Borova sela obvezno je svake godine devastiran upravo za godišnjicu pada grada heroja, Vukovara; u znak tolerancije, suživota!?

Doduše, Vukašin Šoškočanin nije časno poginuo u 'odbrani' Borova sela od ustaša, stradao taj srbijanski junak 1992. veoma nečasno u bizarnoj riječnoj prometnoj nesreći, prevrnuo mu se čamac pa se, eto, pripiti neplivač(?), i utopio u Dunavu, nevina žrtva!?

Ako je a je, Vukašin Šoškočanin 2. svibnja 1991.g. bio zapovjednik 'odbrane' Borova sela, dakle, po zapovjednoj liniji direktno odgovoran za mučko ubojstvo iz zasjede 12 hrvatsih redarstvenika pa je prema tome ratni zločinac, pitamo se kako to da na hrvatskom tlu, u Borovu selu-Republika Hrvatska, stoji spomenik-mauzolej jednom notornom ratnom zločincu???

Dakako, poručuje s onog svijeta Vukašin Šoškočanin:

 'I sada gledam Borovo rođeno moje selo braću sestre i srpske borce moje bitke biju žestoko ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje', sic!!

Nema nikakve sumnje da se radi o samo jednoj u nizu Pupovčevih perfidnih provokacija jer je polaganjem dvaju vijenaca imao namjeru odati počast (nevinim?) žrtvama rata, ali u prvom redu još jednom izjednačiti žrtvu i agresora a Dunav je izabrao upravo zbog mjesta stradanja srbijanskog 'junaka' Vukašina, zar ne!?

Dakako, za Pupovca nema agresora u 'građanskom ratu'  jer kako bi to bilo kad bi on za agresiju na-i 'njegovu' domovinu-Hrvatsku optužio svoju rođenu braću, Vojislava i Mladena, aktivne borce srbo-četničkih formacija vojske SAO-Krajine?

Ili, zar se možemo čuditi takvoj provokaciji ordinarnog petokolonaša koji, prošle godine u kolovozu na 'traktorijadi' u Bačkoj Palanci, stoički sluša i šuti na bjesomučnu tiradu svog političkog poslodavca Aleksandra Vučića koji i 'njegovu' domovinu Hrvatsku uspoređuje s nacističkom Njemačkom? 

A šutnja je znak odobravanja, zar ne!?

Ili, ništa nova od čovjeka koji svake godine u lipnju organizira tragikomični 'parastos' zbog genocidnosti hrvatskog naroda u Jadovnom nad Šranovom lamom u kojoj evidentno nema ljudskih ostataka!

Dakako, manjinske ruke su potrebne poput infuzije na smrt bolesnoj vladi kako bi se zadržala na vlasti; uistinu politički kupleraj ili kako to lijepo kaže saborski zastupnik Željko Glasnović: quo vadis, Hrvatska? 

20.studeni 2018.                                                                       

Damir Kalafatić