Što je to 'govor mržnje'?

Pin It

Presuda Bajićeva prijekog suda: Odvjetništvo navodi da je okrivljenik, Josip Šimunić to učinio iako je svjestan da uzvik 'Za dom', uz odzdrav okupljenih 'Spremni!' simbolizira službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog režima NDH-e te kao takav predstavlja manifestaciju rasističke ideologije, prezir prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti te trivijaliziranje žrtava zločina protiv čovječnosti…i time raspirivao rasnu mržnju, itd., itd.!

U 'službenom rješenju o kazni' ovaj put doduše nije stajalo ono komunističko:

„U ime naroda okrivljenik se osuđuje se na smrt vješanjem,

Smrt fašizmu-sloboda narodu,

potpis Mladen Bajić“…ali nismo ni daleko od toga!

I, pazi sad ovo, parafraziram:

„Okrenuo se Josip Šimunić gledateljima te uzviknuo 'Za dom!', nakon čega je uzdignutom rukom uvis pozvao gledatelje na odgovor.“

Za razliku od nacista ili fašista bila je to ali ne desnica nego lijeva ruka u kojoj je Josip Šimunić držao znojem natopljeni dres hrvatske nogometne reprezentacije…za koju je doslovno ginuo na terenu!

Još nešto, 'službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog NDH-režima' izvodio se tako da bi se voditelj manifestacije/mitinga/priredbe obratio prisutnima slijedećim riječima: „Za Poglavnika i dom…“ a mnoštvo bi uzvratilo „Spremni!“

Pitamo se jeli komunizam bio isto tako totalitarni režim koji je za sobom ostavio 4 puta više žrtava nego fašizam i nacizam zajedno; jeli veličanje tog režima kad su u pitanju žrtve isto tako ako ne i četiri puta jače 'trivijaliziranje žrtava zločina protiv čovječnosti'?

Pa, usporedimo Šimunićev 'poziv na mržnju' i Josipovićev 'govor ljubavi':

Dana 27.srpnja 2010g., predsjednik hrvatske države, bljedoliki Ivo Josipović(-dijete komunističkog oca koji je bio zadužen za 'pacifikaciju' hrvatskih proljećara), u četničko-ustaničkom Srbu veliča simbole jednog drugog totalitarističkog režima, najgoreg od svih totalitarizama, komunizma:

„Vidim da neki od vas nose odličja iz Drugog svjetskog rata.

Tako i treba, stavite ih s ponosom.

Neki od vas nose partizanske kape.

To su lijepe kape, koje nose poruku ljubavi i mira(?).

Njihova je poruka da nikad više ne smije biti zločina, genocida i rata.“

Oduševljeni kvazi-antifašisti komunističko-četničke provenijencije nisu odgovarali sa 'spremni' nego su ponosno skandirali ime najvećeg zločinca s Balkana, desetog na rang-listi svjetskih mega-zločinaca: „Tito, Tito“!

Nije li to još jednom bila makar i 'verbalna amnestija' za sve komunističko-partizanske zločine za koje u Hrvatskoj do danas nitko nije odgovarao?

Zar nije cinizam kazati kako te troroge kapetine sa zvijezdom petokrakom 'nose poruku ljubavi i mira'?

Zar to nije prezir prema desecima tisuća mahom nevinih žrtava pobijenih pod znakom te krvave zvijezde…u ime kakve to ljubavi, kojeg to mira i kakvog to (zločinačkog)ponosa?

Zar taj Josipovićev prezir prema žrtvama komunizma nije eklatantan govor mržnje?

Ali ima toga još, svakim danom sve više:

Zar nije govor mržnje kad jedan dubrovački 'katolički peder'-Nikša Spermić, i to pred eu-Parlamentom Željku Markić uspoređuje s Adolfom Eichmann-om kao da mu Željka prijeti konc-logorom ako ne prestane liberalnom upotrebom svoje Stražnje strane!?

Zar nije govor mržnje kad jedan neuro-bolesnik poput 'brijunskog muktaša' Nenada Stazića Željku Markić cinički optužuje da je spremna oduzeti posvojenu djecu biološki devijantnim gay-evima i lezbijkama te oduzetu djecu strpati u Jasenovac ili kad jedan notorni politički idiot iz Pusićketine stranke 'Hrvatske Narodne Sramote', 750 tisuća ljudi iz građanske inicijative 'U ime obitelji' naziva prljavim pokretom???

A što reći za haračliju SLinića koji poštene i marljive hrvatske liječnike koji se zdušno bore za život svakog čovjeka, govorom bahate, nečovječne mržnje naziva lupežima koji potkradaju državni proračun???

Očito je kako čitava stvar neće biti okončana ovom Bajićevom novčanom kaznom Josipu Šimuniću, što bi bio slučaj u svakoj pravnoj državi.

Sasvim je izvjesno kako će nakon ove kazne uslijediti javni istupi antihrvatskih lešinara, tzv. građanskih udruga koje sustavno nastoje čitavu hrvatsku povijest proglasiti ustaškom, pokušavajući tako kompromitirati hrvatski narod i svaku Hrvatsku Državu.

Međutim, u tom slučaju uz latentni zahtjev za zabranom Thompsonove skladbe 'Čavoglave', na čemu stalno ustrajavaju licemjerni politički puritanci, očito će morati zahtijevati i zabranu opere 'Nikola Šubić Zrinski' …koja je bila dugo, dugo vremena zabranjivana….nakon 'oslobođenja'!

A kontroverzni HHO-ovac Ivan Zvonimir-Čičak, danas prefarban svim bojama, kao da je zaboravio 71./72. kad su mu ondašnji milicioneri ravnali rebra zbog 'ustaških pjesama' kakve su bile 'Oj ti vilo, vilo Velebita', 'Ustani bane Hrvatska te zove' ili 'Vezak vezla Hrvatica mlada'?

U to mračno poslijeratno doba i imenica 'Hrvat' bila je sinonim za USTAŠU!

'No pasaran', rekla bi Dolores Ibarruri-La Pasionaria, uza sve to što danas radite protiv svog naroda nećete proći gospodo liberali, drugovi komunisti, bivši UDBA-ši, nadrkani gay-evi i lezbijke, kao što niste prošli ni u 'Koloni sjećanja' kad vam je 'stranka' koja se zove 'Hrvatski narod' u Vukovaru pokazala gdje vam je mjesto-na začelju, u 'magarećoj klupi'!

-Jeste li, vi i vaša brojna svita tjelohranitelja, naplatili barem pola dnevnice za svoj boravak u Vukovaru?

damir kalafatić

Ps.:

Sve što je pred 'Olujom' pobjeglo, završilo je u Vukovaru i svi su stambeno zbrinuti. Demografska slika je promijenjena nakon Domovinskog rata. Vukovar danas ima 28 tisuća stanovnika, a 32 tisuće birača, a 42 tisuće prema podacima iz policije i svima je, osim vladajućima, jasno da tu nešto ne štima. Po popisu stanovništva imamo 32 stanovnika starija od 100 godina, a činjenica je da imamo samo jednu osobu koja živi u staračkom domu.

Znači, 31 obitelj tih osoba diže uredno njihovu mjesečnu mirovinu(Tomislav Josić).