Magarci iz Ivanić-grada prihvatili terapiju 'dr.'-a Pernara!

Pin It

-Magareća basna….

 'Svaki grad uz naše more ima svoga Lera', pa tako i naš Hrvatski sabor, od milja zvani kokošinjac, ima svoga saborskog ridikula, Pernara Ivana!

Malo mu je bilo to što zabavlja ionako rijetke sabornike pa se odlučio putem Facebooka zabavljati širu javnost uputama kako liječiti gripu, prehladu, kašalj, alergiju itd.. 

Ili kako se jednostavno riješiti teške duševne depresije običnom šetnjom kroz bukovu šumu! 

-„Upravo mi se javio čovjek iz Splita“, priča naš pernati ridikul, „imao je simptome početka gripe i nije znao što napravit. Međutim, ključna je bila njegova sestra koja prati moju stranicu i koja mu je rekla da pogleda moj stručni video o vitaminu C. Čovjek je pogledao, otišao u DM(robnu kuću, nap. a.), kupio mega-dozu vitamina C i uzeo ga u tri mega doze do sad - čak pola čajne žličice po dozi (ja, 'dr' Ivan Pernar preporučam trećinu). 

Veli da se osjeća puno bolje i nema nikakvih nuspojava“

(Nema čak ni uobičajenog proljeva, sraćke, nap. a.). 

„Uglavnom“, priča dalje naš saborski Lero, „požalio se taj Splićanin da mu najmanji sin ima problema s kašljem, a još doji(valjda materino mliko, nap. a.) i veli da je rekao ženi da i ona pije vitamin C. Rekao sam mu da postoji jednostavnije rješenje, da jednostavno izdoji (majčino?)mlijeko u bočicu i da na vrh čajne žličice stavi vitamina C unutra i tri put ako tako napravi kašalj je gotov. Veli da će pokušat i javit rezultate, ako je itko od vas pokušao kašalj, prehladu ili gripu izliječit s vitaminom C u megadozama, javite rezultate“…zaključio svoj znanstveni ekspoze navrnuti 'doktor' Ivan Pernar!

I, da nastavimo ovu magareću basnu….

Na Pernarov javni manifest javiše se a tko bi drugi nego inteligentni magarci s farme iz Ivanić-grada s AOPG-a Ciganović. 

Zašto, nije valjda u pitanju magareća (im)potencija?

-Nije, ni govora, radi se tek o multilijekovitom vitaminu C!

……Farmeri iz Ivanić Grada uvažili su revajući zahtjev svojih magaraca te su organizirali odvoz 'rabljenih božićnih jekli' punih Pernarova vitamina C i to direktno na farmu magaraca svog obiteljskog gospodarstva. 

A evo i razloga…

„Eto, Amerikanci kozama, a mi svojim magarcima dajemo borove – za hranu i igru!“, poručuju farmeri iz Ivanić Grada….te do neba zahvaljuju 'doktoru' Ivanu Pernaru što je o svom epohalnom C-otkriću upoznao i njihove magarce, željne svekolikog zdravlja. 

OPG Ciganović bavi se, naime, masovnim uzgojem magaraca i proizvodnjom magarećeg mlijeka, čiji blagotvorni učinak na zdravlje suvremena medicina sve više prepoznaje. 

Ali osim toga, grane odbačenih borova podarit' će magarcima i 'pregršt' zdravlja jer su borove iglice odlično sredstvo protiv kašlja, prehlade i crijevnih parazita, prvenstveno, to je hrana bogata 'univerzalnim' vitaminom C, tako da su vrijedni farmeri Ciganovići sigurni u magareće zdravlje glede eventualne epidemije magareće gripe ili nedajbože magareće upale pluća. 

Sve magarce ovog svijeta, dakle, po Pernaru štiti svemogući vitamin C; ma bravo, majstore!

Međutim, javio se na farmi i jedan drugi problem! 

Magarci su iznebuha počeli gromoglasno revati pa su se farmeri pobojali da pate od teške duševne depresije te su se i oni obratili 'doktoru' Pernaru da cijelo magareće krdo izvede na jednu zdravu šumsku šetnju kako bi se magarci riješili te opake boleštine. 

Jer, misle farmeri, bilo bi 'navrnutom doktoru' Pernaru puno pametnije da se druži s inteligentnim magarcima umjesto da svako-malo putuje u Beograd …..poput Milorada Pupovca, sic! 

Siječanj 2019.                                                                           

Damir Kalafatić