Mrtve duše Šaranove jame!?

Pin It

I bilo je to za očekivati, i 22.lipnja og. okupilo se društvo kripto-antifašista, licemjera i lažova, u Jadovnom oko spomen obilježja ponad Šaranove jame kako bi odal-o/i počast, eto, desecima tisuća žrtava po Pupovcu 'okrutnog ustaškog terora' (HRT); reklo bi se 'deja vu', ista meta, isto odstojanje!

Uvod:

Duša je, prema mnogim religijskim i filozofskim tradicijama, nematerijalna komponenta čovjekova života, tj. 'unutarnji princip' tijela. 

Ili, ako ćemo malo filozofirati: 

-Termin duša našao je posebno mjesto u dijalektici analitičke psihologije. 

Carl Gustav Jung je pod pojmom duša smatrao psihološku funkciju veze između svjesnog i nesvjesnog. Duša, anima je po Jungu jedna iskonska slika kolektivno nesvjesnog, nematerijalnog.  Anima i Animus, duša i duh, općenito personificiraju nesvjesno, dakle nematerijalno, oni se kao arhetipske figure mogu preobražavati poprimajući različite oblike….itd..

Mrtve duše Šaranove jame, preobražaj:

Kada čovjek umre figurativno kažemo da je posljednjim dahom 'ispustio dušu' iz tijela pa je stoga prazna Šaranova jama jedinstveni, nadnaravni fenomen 'preobraženja' u kojem su trupla/tijela napustila svoje duše! A u relativno skučenom prostoru 42m. duboke Šaranove jame može se smjestiti bezbroj nematerijalnih duša adekvatno bujnoj mašti i podlim izmišljotinama jednog seoskog kovača, Đure Zatezala, srbijanskog 'istoričara'!

Maštoviti Đuro navodi kako je u sistemu logora 'Jadovno', u nepuna dva mjeseca postojanja, ukupno nestao/pobijen sljedeći broj ljudi čija trupla nekim čudom tragom nestadoše….

-Ukupno su to, konta kovač Đuro, bile 40.123 osobe, od toga 32.103 u Jadovnu(najveći broj dakako u kapitalnoj Šaranovoj jami, praznoj!?, nap. a.), a 8020 u logorima Slana i Metajna na Pagu. 

I dalje, precizan je u dlaku ovaj mitoman: 

-Poubijano je 38.010 Srba, 1988 Židova, 88 Hrvata, 11 Slovenaca, devet Muslimana, dva Čeha, dva Mađara, jedan Rus, jedan Rom i jedan Crnogorac; veoma precizno ali samo na papiru!

Ustvari, 'pobjednici' u ratu imali su slobodne ruke i sasvim dovoljno vremena otkopati stratišta, izvući 'friška' trupla iz jama bezdanki, uredno ih pobrojati, identificirati i žrtve dostojanstveno pokopati kako bi i cijeli svijet vidio sve strahote ustaškog/hrvatskog genocida. 

Međutim, to su 'pobjednici u ratu' bili lijeni napraviti jer daleko lakše je bilo izmisliti dovoljan broj žrtava kako bi se čim više oblatio ne samo ustaški režim nego i cijeli hrvatski narod;….uostalom, dugo nakon završetka drugog svjetskog rata sinonim za Hrvata bio je jednostavno ustaša. 

A ni danas nije puno bolje kad za govornicom nad sablasno praznom jamom riječ uzmu Zatezalovim izmišljotinama opijeni Ognjen Kraus ili petokolonaš Milorad Pupovac!

Trupla bez duša, bezdušno likvidirana:

Usporedbe radi, danas postoji cijeli niz čvrstih dokaza, tisuće jama koje za razliku od Šaranove svjedoče o tome kako je duša napustila tijelo a brojni otkopani i otkriveni zemni ostaci neoboriv su dokaz o počinjenom zločinu od strane, eto, 'pobjednika'!

Devedesetih godina prošlog stoljeća, dakle dugih 45 godina po završetku rata otkriven je bezbrojan niz od 'pobjednika'  prešućenih grobova, jama, rovova, gubilišta…stratišta, počevši od Jazovke, preko Kočevskog Roga, tenkovskih rovova kod Teznog, Maceljske šume…pa sve do Hude Jame, nesretnika, po 'pobjedniku' zazidanih u rudarskom rovu….živo-zazidanih, bezdušno! 

 O tomu i danas svjedoče pletenice djevojaka koje su 'pobjednici' prije egzekucije indijanskom metodom 'skalpirali' a potom u rov žive zazidali!

'Pobjednici' počiniše te zločine bezdušno, bez duše, daleko okrutnije od ne samo zlih ustaša nego i najbezdušnijih nacista!

Stotine posmrtnih ostataka ubijenih ratnih zarobljenika prekrilo je cijelu Hudu jamu, a žica kojom su bili vezani, kosti koje vire iz neraspadnutih vojničkih čizama te položaji pojedinih kostura dokazuju da su oni koji su bili zatrpani u tu jamu imali neopisivo jezivu smrt. 

Točan broj žrtava teško da će se ikad saznati jer iskapanje je prekinuto a hrvatske vlasti ne pokazuju interes da se nastavi!?

„Vidi se da su leševi bili vezani žicom, a mnogima su i smrskane glave, što upućuje na to da su bili ubijeni na okrutan način. Tijela su žrtava mumificirana, jer su u toj rudarskoj jami, koja je bila zatrpana s 400 kubičnih metara zemlje, postojali uvjeti za to, budući da je bio zapriječen dovod zraka“, kaže Zdravko Brečko koji živi u tom mjestu.

Zaključak koji se nameće veoma je jednostavan:

-Ako su Pavle Vranjican, Davor Butković-Žu i Florijan Boras, 2011.g., Hrvatskom saboru namjerno podvalili krivotvorenu/montiranu snimku prazne Šaranove jame kako bi u cjelosti minorizirali NDH-zločine onda ih treba kazniti zbog pokušaja povijesnog revizionizma. 

A ako je snimka vjerodostojna( u što nema nikakve sumnje, nap. a.) onda treba barem začepiti gubicu Pupovcu, Krausu i inoj protuhrvatskoj klateži! 

Posebno ovoj dvojici političkih Hrvata koji bi se trebali boriti za povijesnu istinu a ne koristiti Zatezalove izmišljotine i raspirivati međunacionalnu mržnju u zemlji u kojoj itekako dobro žive i čiji kruh jedu! 

Nažalost, pisma slična ovom uradku upućena su od strane autora(danas 82g) na mnoge mjerodavne adrese uključivo i Predsjednicu države. 

Kako onda, tako i danas…bez odgovora, bez ikakve reakcije, bez imalo osjećaja ljudske duše!

I danas aktualno:

Na vješalima. Suha kao prut. 

Na uzničkome zidu. Zidu srama. 

Pod njome crna zločinačka jama, 

Ubijstva mjesto, tamno kao blud….

….Jer Hrvatsku mi moju objesiše, 

Ko lopova, dok njeno ime briše, 

Za volju ne znam kome, žbir u uzama!

(A.G. Matoš) 

Priredio:

Damir Kalafatić, lipanj 2019.

A sad nešto sasvim hipotetski iz članka

„JADOVNO I ŠARANOVA JAMA: O ŽRTVAMA BEZ PIJETETA“

(Četvrtak, 23. srpnja 2009.)

Srećko Božičević, poznati hrvatski speleolog(umro 2015.) u tom članku između ostalog piše:

 „….U postojeći nacrt Šaranove jame pokušao sam prema naznačenom mjerilu i veličini te širini prosječnog čovjeka 'poredati' ili posložiti ljudska tijela kao što su – neka mi se oprosti na usporedbi – složene sardine i krastavci! 

Iako je to u surovoj stvarnosti neizvedivo, ali radi približnog odnosa određene mogućnosti i sada znanih činjenica, rezultat je bio sljedeći: posložena po vertikali, u nju bi stalo približno 1.800 – 2.000 ljudskih tijela. 

Ako bismo ih 'naslagali' po horizontali, bacajući od otvora s uvjerenjem da će oni tako ležati i u jami, tada bi 'stalo' od 1.300 do 1.500 ubijenih ljudi, sve uz uvažavanje postojećih proširenja i suženja u jami. Oscilacija od ove procjene može biti od 50 do 100 osoba. Moram, na žalost, upozoriti i na postojeći poseban način raspadanja ljudskog tijela kad ono nije zakopano u zemlji, što bi svakako 'usporavalo' navodno ubijanje 'na tvorničkoj vrpci'….“, sic!