Željko Komšič, politički janjičar novovjekih Osmanlija!

Pin It

Related image

Za 'hrvatskog člana' Predsjedništva BiH, Željka Tomšića moglo bi se slobodno kazati: „Kad se pogan(nevjernik, kršćanin) poturči, gori kaur(in) od 'Turčina'!“

Parafraza je to one poznate narodne  uzrečice: „Kad se vlašče pogospodi, gore vlašče nego pašče!“

Nakaradni izborni zakon susjedne nam BiH omogućio je novopečenim Bošnjacima odnosno dojučerašnjim  Muslimanima da izaberu kripto-Hrvata Željka Tomšića za (hrvatskog?)člana Predsjedništva konfederacije BiH sastavljene od bošnjačko-hrvatske Federacije i Dodikove takozvane Republike Srpske. 

Legitimno ali i sasvim nelegalno, apsurdno, nelogično. 

Naime, 'kaurina' Željka Komšića nitko od konfederativnih Hrvata BiH ne priznaje kao legalnog predstavnika hrvatskog naroda susjedne nam virtualne države, ili, jednostavno rečeno on je 'persona non grata' u svakom mjestu, selu i gradu BiH s hrvatskom većinom! 

Stoga nimalo ne čudi njegov nedavni anti-hrvatski prijedlog da se obustavi gradnja Pelješkog mosta dok se ne riješi pitanje granica s BiH, uz prijetnju tužbom EU-Komisiji koja je glavni 'financijaš' te kapitalne investicije! 

Sva 'sreća' da se takvom politički perverznom prijedlogu usprotivio Milorad Dodik, deklarirani četnik, pa od te ucjene neće biti ništa! 

Međutim, takav stav 'hrvatskog člana' Predsjedništva, Željka Komšića upućuje na to kako je on postao, figurativno rečeno, 'političkim janjičarem novovjekih Osmanlija'!  

Usporedimo:

U doba turske supremacije u Bosni janjičari su bili elitne postrojbe tadašnjih zulumćara, birane iz redova domicilnog naroda, mahom Hrvata. 

Ti izrodi vlastitog plemena i roda, dobro plaćeni od svojih poslodavaca isticali su se posebnom okrutnošću prema pripadnicima upravo svog naroda. 

Doduše, danas odnarođeni Željko Komšić ne nabija svoje sunarodnjake na kolac, njegove metode su mnogo perfidnije one su politički veoma okrutne. 

Ali nije naodmet spomenuti i njegov ratni put, put hrvatskog izroda u odori Armije BiH iz 1993. u napadu na hrvatski gradić Kreševo:

 -Oružani napad postrojbi Armije BiH na Hrvate općine Kreševo počeo 17. lipnja 1993. godine, s ciljem da se svrgne legalno izabrana općinska vlast…..

….. U tri dana borbi poginulo je ukupno 13 vojnika HVO-a, ranjeno ih je 20, a nestalo 12. Najžešći napad Armije BiH na kreševsku općinu bio je od 23. do 26. lipnja 1993. godine, kada su zauzeli selo Deževice, dobrim ga dijelom spalili, a njegovih 250 stanovnika Hrvata protjerali. 

Hrvatske kuće su i ovdje najprije opljačkane, a zatim uništene, popaljene. 

Veći dio nadgrobnih ploča je porušen. 

Stradala je župna crkva i župni stan…..

 ….Za vrijeme bošnjačko-hrvatskog sukoba na području općine Kreševo bilo je mnogo mrtvih. 

Gorjele su hrvatske kuće, stambene i gospodarske zgrade. 

Od Hrvata je u potpunosti 'očišćeno' šest sela: Poljani, Kojsina, Vranci, Crnići, Ratkovići i Bjelovići. 

Unatoč brojnim i žestokim napadima mnogoljudnije i bolje naoružane Armije BiH, kreševski HVO je uspio obraniti veći dio općine Kreševo zajedno sa gradićem Kreševo i zadržati ga pod svojom kontrolom.

Podsjetimo, janjičar Željko Komšić uime ratnih zasluga u borbi protiv Hrvata dobitnik je 'Zlatnog ljiljana', što je najveće vojno odlikovanje Armije BiH. A dobio je i najveće civilno odličje od svojih suboraca 'muslimana' postavši 'hrvatskim' članom Predsjedništva BiH!

Uistinu, politička lakrdija par exellence!

Kao politički janjičar 'novovjekih Osmanlija' Željko Komšić zabrinut je za granice mu prema matičnoj domovini Hrvatskoj pa ucjenama pokušava riješiti i to mirnodopsko pitanje umjesto da na Predsjedništvu otvori pitanje bankrota mostarskog 'Aluminija' od posebnog značaja za hercegovačke Hrvate, jer: 

-Problem (kaurskog!?)Aluminija problem je BiH apsurda. 

-Pitamo se, zar nije apsurdno da Vlada Federacije BiH, koja je vlasnik Elektroprivrede BiH, daje privatnom poduzeću ArcelorMittal Zenica, struju za 42 eura po megavat satu, a Aluminij, koji je u njezinom vlasništvu skoro 50 posto, mora nabavljati tu istu struju po 78 eura po megavat satu? 

Sama ta činjenica govori tko je najodgovorniji za stanje u Aluminiju i za traženje rješenja. U prvom redu to je vlada Federacije ali i iznad Vlade stoji  još odgovornije Predsjedništvo BiH u kojem sjedi i 'hrvatski član', politički janjičar Željko Komšić.

Iako kršten u katoličkoj crkvi danas je postao agnostik, uz to još je i muslimanski zet, pa ne bi bilo čudo da već sutra prijeđe na Islam a ako treba i ime će promijeniti pa će umjesto Željka Komšića u dokumente biti upisano novo ime, primjerice Salko-aga Komšiković, sic! 

Srpanj 2019.                                                                               

Damir Kalafatić