Kako zbrinuti Stipu Mesića, etičkog veleizdajnika!?

Pin It

Žalit će se naš Stipan i na ovu odluku Ustavnog suda, ako treba ići će on i na Međunarodnu arbitražu u Strasbourg iako ga već objeručke primaju i antifašistički  SABA-ovci a sigurno bi ga primila i friško osnovana Nova ljevica Dragana Markovine; ustvari revitalizirani rudiment Titinih 'hudojamara', tzv. antifašista!

Ustavni sud rješenjem od 6. prosinca nije prihvatio prijedlog bivšeg predsjednika RH, krepkog starkelje, za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članaka 2. i 3. Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnim pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti. 

Stupanjem na snagu toga zakona (31. svibnja 2016.), bivšem predsjedniku RH zakonski je ukinuto pravo na ured (i s njim povezana materijalna prava) kao posebno pravo vezano uz nastavak njegovog javnog-samostalnog djelovanja na teret državnog proračuna Republike Hrvatske. Sud logično smatra da 'institucija predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti nije ustavna kategorija te je zakonodavcu prepuštena odluka o tome hoće li i kako eventualno urediti prava bivših predsjednika'. 

Drugim riječima Ustavni sud drži da je Mesićev raskošni i rastrošni ured smješten u vili, u Grškovićevoj ulici i njegova funkcija, tek, figurativno rečeno,  sasvim bespotrebna  'Alan Fordova Institucija za istraživanje ruda i gubljenje vremena'!

Pobjesnio naš Stipan na tu, svakom hrvatskom građaninu razumljivu odluku, pa se obrušio na Ustavni sud u O-repovićevu stilu: 

„Ta odluka Ustavnog suda je nedvojbeno pobjeda ne samo aktualne vlasti, odnosno vodeće stranke vladajuće koalicije, nego i svih onih koji uporno razgrađuju politiku što je on na dobrobit države i svih njezinih građana, a imajući na umu i potrebu normalizacije i stabilizacije cijele regije, vodio puno jedno desetljeće“, i poentira u svom antifa-stilu:

„Pobjeda je to zagovornika i protagonista povijesnoga revizionizma, revitaliziranja fašizma i njegovih idejnih zasada, propovjednika mržnje i netolerancije, odnosno svih onih koji sve agresivnije trasiraju put koji Hrvatsku vodi u prošlost, i to u najtamnije razdoblje njezine prošlosti.”

Taj politički šarlatan ostaje dosljedan u svojem mesijanskom pozivu borbe protiv fašizma, ne da se on tek tako skinuti s političke bine te poručuje:

„Bit ću, dakle, i dalje prisutan na hrvatskoj, ali i na međunarodnoj sceni u onoj mjeri u kojoj se to bude od mene očekivalo. A onima koji stoje iza odluke Ustavnog suda i prethodne odluke Vlade RH sa zadovoljstvom prepuštam zgradu u Grškovićevoj ulici. Oni su o sebi time sve rekli. Nema potrebe da ja bilo što dodajem!”

Tko, što od njega očekuje, pogotovo na međunarodnoj sceni, pok. Gadafi, pok. Castro, živući sjevernokorejski predsjednik Kim Jong Un?

-Besmislena putovanja poput onoga u Sjevernu Koreju, zbog transakcije u prodaji kvarcnog pijeska Japanu ili zbog putovanja u Santa Claru na Castrovoj Kubi kako bi se još jednom poklonio na grobu međunarodnog teroriste, Che Guevare?

Žalit će se naš Stipan i na ovu odluku Ustavnog suda, ako treba ići će on i na Međunarodnu arbitražu u Strasbourg iako ga već objeručke primaju i antifašistički  SABA-ovci a sigurno bi ga primila i friško osnovana Nova ljevica Dragana Markovine; ustvari revitalizirani rudiment Titinih 'hudojamara', tzv. antifašista!

Iako je dobio rješenje o deložaciji iz raskošne vile, 'našem bivšem' ostaje tjelesni zaštitar ali i vozač, dakle i vozilo, premda mu se moglo ponuditi 'predsjednički apartman' uz zatvorsko osiguranje u Remetincu i besplatni mjesečni pokaz za ZET-ove tramvaje i autobuse…..kao bivšem građaninu-predsjedniku!? 

Doduše, njegove ambicije bolesno sežu i u područje od međunarodnog interesa (za RH?) pa mu se mogao ponuditi i jedan razrađeni ruski zrakoplov tipa Tupoljev-154 za međunarodnu skitnju a kao tehnički asistent zračne plovidbe dobro bi mu došla Vesna Pusić koja bi mu svojim 'šarafcigerom naštelala' besprijekoran rad motora…..kako se ne bi, nedajbože, srušio u Jadransko more!?

Šalu na stranu, Mesić će i dalje nastaviti svoj predani rad na promicanju antifašističkih vrednota, tog kako ponosno kažu, ustavnog temelja RH. 

Ipak, postoji jedna bitna razlika između njegova 'antifašizma' u odnosu prema Titinim 'antifašistima'. 

Živio je on faraonski, radio što ga volja, trošio koliko mu se prohtjelo, obišao cijeli svijet nekoliko puta od Istoka do Zapada za razliku od njegovih idola, Titinih antifašista, koji su i 'municiju' štedjeli pa su zarobljene klasne neprijatelje uime štednje u Hudu Jamu žive zazidali!?

Pune se danas medijski stupci zbog ove deložacije a ustvari tu bi osobu, etičkog veleizdajnika Stipu Mesića, trebalo dovesti pred lice pravde, po njemu adekvatne Institucije('nek Institucije rade svoj posao', Mesić!, nap. a.), kako bi položio račune zbog toga:

-što je za vrijeme DR-a, 1994., zajedno s Manolićem u Saboru pokušao izvršiti državni udar i svrgnuti Franju Tuđmana,

-što je u den Haagu, 1998., krivokletnički i tajno svjedočio protiv svog predsjednika i svoje države,

-što je po dolasku na čelo države RH, 2000.-te, engleskim 'špiclovima', protuustavno predao 666 transkripata označenih državnom tajnom,

-što je, 1992., u ratnom vihoru 'izgubio' dolarske čekove primljene od 'nabrijanih ustaša' iz Australije o čemu postoji i pismeno svjedočenje gđe Ine Vukić, te da objasni tko je jamio mito(proviziju na kupovinu!?, nap. a.) za uvoz skupe libijske nafte iz vremena diktature njegova pajdaša Gadafija!?

-Posebno bi bilo zanimljivo da DORH ili USKOK nastave istragu slučaja koruptivne nabave oklopnjaka 'Patria' te na ročište privedu austrijsko-slovensko-kanadskog mešetara Waltera Wolfa, Hrvatskoj davno poznatog iz afere KIO na karlovačkom sudu(iz 2008.godine)…a da Mesić konačno pokaže pismeni ugovor sa slovenskim tajkunom Božom Dimnikom o pozajmici 160.000 eura za kupnju stanova u Zagrebu!? 

Što reći na kraju nego…'ma, ništa od svega toga, po staroj hrvatskoj navadi, pojeo vuk magarca'!

 

damir kalafatić