Otvoreno pismo političkom beskućniku, improvizacija:

Pin It

„Dragi druže Stipane!

-Mi, antifašisti iz Mrduše Donje jako smo zabrinuti zbog tvoje nehumane deložacije iz ureda vile u Grškovićevoj.   Međutim, još više nas čudi tvoja ostavka na mjesto počasnog nam predsjednika i ponizna isprika drugu Franji Habulinu zbog onoga što su ti svojedobno zločesti HDZ-ovci stavili u usta….a ti, jadan izrekao; stid ih bilo, mrske nam filo-fašiste! 

Ti se nemaš komu zašto ispričavati niti se trebaš ikomu klanjati jer ti si pobijedio dva puta zaredom i to demokratski, voljom tvoga hrvatskog naroda. 

Znamo mi jako dobro da si onda, u dalekoj Australiji, s teškom mukom otvarao usta dok su oko tebe krvožedni i nabrijani ustaše iz sveg glasa urlali 'Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana…'. 

Takvim, hrabrim antifašističkim apstiniranjem(protestnim zijevanjem) pokazao si makar i potajno sav svoj revolt protiv galopirajućeg fašizma a dolarski čekovi kojim su te tada obasuli bili su prava slika zlobnog pokušaja političke korupcije, podlog, pro-fašističkog  podmićivanja. Oni su mislili da te time lako mogu podmititi ali si ti bez obzira na primljene dolare ostao u duši čvrst u svojim stamenim principima figurativno rečeno 'pljunutog antifašizma'. 

Jednom riječju, unatoč pozamašnom mitu ostao si ideološki vjeran svom voljenom drugu Titi i partiji.

Mi, antifašisti Mrduše Donje, uvjereni smo kako ćeš i dalje davati svoj nadasve plemeniti, angažirani doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam, pa makar bio i onaj 'hudo-jamski' ili 'tezno-rovovski', bude i ostane jedan od transparentnih temelja današnje Republike Hrvatske – onako kako je i zapisano u njezinu Ustavu!!! 

Jer, tvoja duboka privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i tvoj nemjerljivi doprinos borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način a najmanje objavljivanjem nekakvih nebuloznih snimki starih četvrt stoljeća, neće biti poljuljana….

Pogotovo ako su te nesmotrene izjave bile rezultat političke prisile od strane onodobnih fašistoidnih crnokošuljaša!

Mi, antifašisti Mrduše Donje, vječno ćemo pamtiti tvoju lucidnu duhovitost, posebno onu koju si spontano iskazao u veljači 2000.-te godine kad si metaforički rečeno po drugi put pokopao mrskog ti prethodnika. 

Sjećamo se s divljenjem i danas kad te je novinarka pariškog 'Le monda' netom nakon tvoje svečane inauguracije upitala koja je razlika između tada već mrtvog Franje Tuđmana i po den Haagu optuženog Slobodana Miloševića, na što si joj spremno-upravo antifašistički kresnuo u lice: 'Nikakve razlike nema, ni jedan ni drugi ne mogu iz zemlje!'

A što se tiče one nesretne svastike na Poljudu, srpanj 2015., pa, ako Cvitanov DORH i 'zastavnikova' policija konačno i utvrde organizatore počinjenog akta kao Antu Kotromanovića i Ranka Ostojića ti ćeš narodu opet lijepo objasniti kako su to nesmotreno učinili pod prisilom 'galopirajućih' fašista hajdučke Torcide…potomaka HOS-ovih fašistoidnih branitelja, za Dom spremnih!

Stoga, ne daj se legendo, odmah povuci svoju nesmotrenu ostavku na mjesto počasnog predsjednika SABA-ovaca jer ti si jedina barijera galopirajućem fašizmu i jedini efikasni serum Josipovićevim ustaškim gujama. 

Ako ništa drugo kao vitalni 83.-godišnjak prijavi se kao kandidat za 'ambasadorsko' mjesto u bratskoj ti Sjevernoj Koreji i ponesi sa sobom bistu druga Tite koju je zločesta predsjednica deložirala s Pantovčaka, sram je bilo!

Jer, ako voljenog mu druga Titu drži 'ambasador' Ivo Goldstein u Parizu, možeš i ti njega držati u Pyongyangu…na diku naše nelustrirane RH!

I za kraj, pozdravljamo te našim tradicionalnim pozdravom onako kako to kliče i naša novopečena ustavna sutkinja Mare alias Ingrid Antičević Marinović u Hrvatskom saboru:

Smrt fašizmu-sloboda narodu!“

Slijedi potpis antifašista iz Mrduše Donje, braće, sestara, zetova i snaha, nećaka i nećakinja, sinova, kćeri i unučadi učesnika NOR-a koji i danas uživaju 'penzije' svojih davno pomrlih predaka!

 'Lektorirao':

damir kalafatić