Čemu grafološka ekspertiza Zokijevih savjetodavaca koji su radili pod nadzorom rigidnog 'plagijatora'? 2.dio

Pin It

Pokradeni novac nije toliko količinski 'impozantan' koliko cijela ova stvar poprima dimenzije prave groteske na najvišem političkom nivou! Naime, veoma ekspeditivni Cvitanov DORH koji je, doduše, poput ličkog mede spavao 4 mjeseca, izvršit će istine radi grafološku obradu potpisa osumnjičenika, čijih ili kojih to? 

Netko će možda kazati, pa, 300 tisuća kuna netragom nestalih dnevnica Zokijevih savjetnika nije neka 'velika stvar'. Istina, to je 'sića' u odnosu na primjerice Vidoševićeve , Sanaderove, Bandićeve, Mamićeve i ine …milijune hrvatskih neimara-radoholičara? 

A da i ne govorimo o masnim deviznim računima naših promućurnih tajkuna na Kajmanskim, Djevičanskim i inim otocima ili na onim bankovnim računima kod kuće, primjerice u Raiffeisen-banci!?

I nije, ali ipak to je vrijednost, recimo, jednog 'ganjc'-novog Mercedesa A-Klase, dakle ta pljačka nije baš ni tako mala, bagatelna. 

Međutim, pokradeni novac nije toliko količinski 'impozantan' koliko cijela ova stvar poprima dimenzije prave groteske na najvišem političkom nivou! 

Naime, veoma ekspeditivni Cvitanov DORH koji je, doduše, poput ličkog mede spavao 4 mjeseca, izvršit će istine radi grafološku obradu potpisa osumnjičenika, čijih ili kojih to? 

-Očito, potpisa ove politički ugledne trojke Zokijevih savjetodavaca kako bi se grafološkom ekspertizom utvrdilo dali su njihovi potpisi na novčanim dokumentima o isplati virtualnih dnevnica(!?) vjerodostojni ili krivotvoreni. 

Dakle, sumnja postoji čak i kod Dinka Cvitana, ili, ili!? 

Sva trojica Zokijevih savjetodavnih 'mušketira' kategorički tvrde da su njihovi, dakle evidentirani potpisi, zlonamjerno krivotvoreni ali pod pritiskom javnosti, medija, brižni Cvitanov DORH sumnja u njihove kategorične izjave pa naređuje grafološku ekspertizu. 

Živi bili pa konačne rezultate grafološke ekspertize i vidjeli! 

Predstojnik Zokijeva ureda, piću skloni Tomislav Saucha poput Pilata pere ruke od bilo kakve odgovornosti  jer on ništa ne zna, nije nikome ništa naložio niti ikakvog  putnog naloga odobrio…a radi se o čak 57 putnih naloga; dali redom i krivotvorenih??

Ili, pobliže, radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima-putnim obračunima(?) nije priloženo nikakvo izviješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

Razuman čovjek se mora upitati je li u Zokijevu/Sauchinu uredu postojala ikakva blagajna i bila uposlena poštena blagajnica koja je trebala famoznim 'putnicima', a jedino na temelju po Sauchi ovjerenog putnog naloga, izdavati gotovinu? 

Jeli pri Zokijevoj vladi postojalo interno računovodstvo koje je trebalo voditi računa o trošenju financijskih sredstava, državnih, poreskih obveznika???

Ili je, možda, u predvorju Sauchine 'kancelarije' na zidu bio obješen bankomat PBZ-e pa su savjetodavni 'putnici' pomoću svog tajnog PIN-a uzimali koliko im volja bez Sauchina ili Zokijeva znanja, bez ikakva obvezujućeg dokumenta, ovjerenog i pismenog naloga. 

Uistinu, prava groteska?

Interesantno:

Diplomirani bibliotekar, ugledni hrvatski povjesničar, nakladnik i publicist Slavko Goldstein, na obavijesnom razgovoru u DORH-u ustvrdio je da nikada nije bio na putovanjima niti je primio ikakve dnevnice za to. 

'Ne, ma kakvi, nikad bio', kratko je odgovorio.

Novinarima je rekao da je u DORH došao dati izjavu o svemu tome. 

Upitan nalazi li se njegov potpis na tim dokumentima, Goldstein je rekao da se po službenoj proceduri obračunavanja njegov potpis mora nalaziti na tim dokumentima. 

Upitan zašto nije podnio kaznenu prijavu ako je možda netko krivotvorio njegov potpis i ako mu se stavlja na teret da je koristio nešto što nije smio, odgovorio je da je to njegova privatna stvar.

Prilog, komentar uz članak 'Je li Tomislav Saucha….':

„Možda nije muljator samo predstojnik Ureda?!

U emisiji 'Studio 4' od 7.veljače gost emisije Željko Olujić, nekadašnji Državni odvjetnik, dao je pravu sliku jednog od dvojice savjetnika predsjednika Zokijeve Vlade RHrvatske(S.G.-a).

Dakle, prije četrdesetak godina taj uvaženi 'stručnjak' je kao direktor velike izdavačke kuće otišao u Izrael sklopiti ugovor s velikim židovskim spisateljem Ephraimom Kishonom o izdavanju njegovog romana u Hrvatskoj.

Kad se vratio htio je naplatiti dvadesetak tisuća američkih dolara za usluge taksija(?). Međutim, smijenjen je i uskoro izbačen iz Partije, da bi krajem osamdesetih lamentirao o svojem progonu u komunizmu.

Rođeni disident!“

Ove navode S.G. nije ni komentirao niti demantirao…kao opskurnu krivotvorinu!

Opet, tko zna, srebroljubac iz mladih dana kad su dnevnice i putni troškovi u pitanju možda je i danas ostao vjeran svojoj prvoj 'mladenačkoj' ljubavi!?

Dodatak:

Netko će kazati da je ovaj slučaj tek vrh sante leda!?

-Naime, kreatori ove pljačke državnog novca očito su amateri a krivce bi veoma brzo otkrio i prosječni općinski sudac za razliku od Cvitanova DORH koji je 4 mjeseca ignorirao nalaz Državne revizije a da nije bilo medija cijeli predmet bi ostao 'zamrznut' duboko u ladicama Odvjetništva. 

I kao i mnogi drugi nikad ne bi ugledao danje svijetlo; između prikrivatelja kaznenog djela i njegova izvršitelja nema bitne razlike. 

Ako nije u stanju uhvatiti se u koštac s amaterima možemo i zamisliti Cvitanov 'obračun' s pravim profesionalcima, sic! 

Image result for dinko cvitan smije seOvih dana svjedoci smo neviđene politikantske hajke 'crvenih kmera' na ministra Pavu Barišića zbog navodnog plagijata. 

Najjednostavniji oblik plagijata je koristoljubiva i zakonski kažnjiva krivotvorina, falsifikat pogotovo ako se krivotvori potpis druge osobe. 

A upravo u toj nečasnoj raboti prednjačio je Ured bivšeg, kuku-riknulog premijera Zokija pod ingerencijom njegova polutrijeznog pulena Tomislava Sauche i to u 'produkciji' ne samo jednog nego čak 57 krivotvorenih putnih naloga, 'plagijata'….

Grafološkoj ekspertizi treba se podvrći i sam bivši premijer koji i bez ikakve krivotvorine već mjesecima prima plaću zastupnika u Saboru kojem je mogao dostaviti barem svoju fotografiju!

Sve u svemu vrhušku bivše Kuku-riknule Zokijeve vlade mogli bi bez ikakve sumnje nazvati 'Udruženom plagijatorskom organizacijom'….rigidnih pljačkaša narodne imovine!

 

damir kalafatić