'Domaći izdajnici' rigidnog Šprajc-Jovanovića!

Pin It

Ministarstvo hrvatskih branitelja počelo je u ponedjeljak terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u zagrebačkom naselju Gračanima, gdje su prilikom radova za sljemensku žičaru pronađene kosti. O svemu je na svoj, notorno idiotski način izvijestio i Zoran Jovanović alias Šprajc, RTL-ov novinar i voditelj emisije RTL Direkt, a na njegovu skandaloznu izjavu reagirao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svom Facebooku.

Šprajc je, naime, govoreći o iskapanjima u Gračanima, imao muda podrugljivo objaviti kako je „počela potraga za navodno masovnom grobnicom hrvatskih i njemačkih vojnika, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika.“ 

Nije Šprajc napomenuo kako su 'okupatori i izdajnici' zločinački bili likvidirani bez ikakvog suđenja niti da je među njima bilo i civila, žena i adolescenata!?

-U Domovinskom ratu bio je nemali broj Hrvata pravoslavne vjere koji su se itekako hrabro borili za svoju Hrvatsku domovinu, kolokvijalno rečeno bilo je i poštenih Srbijanaca među hrvatskim braniteljima.

Svaka im čast! 

Njima nije bilo potrebno mijenjati prezime kako bi iskazali odanost svojoj Domovini  za razliku od takozvanog Zorana Jovanovića koji se kukavički prerušio u 'hrvatsko-njemačkog' Šprajca kako bi se danas na antihrvatskom RTL-u, poput rigidnog Mate Kapovića, s guštom, verbalno i pos*ao na skrivena grobišta u krvavim Gračanima….odnosno na polju Bleiburga. 

Makar to bili, a nesumnjivo su bili, i nedužni civili, i žene i djeca, i časne sestre i kurve s kolodvora, svi redom i bez suđenja pobijeni su mučke od strane komunističkih….u krvi ogrezlih 'lajbek-milicionara'!? 

Nazivajući pobijene, paušalno i bestidno izdajicama, ovaj politikantski idiot ne samo da besramno vrijeđa pokojnike i njihovu užu i širu rodbinu, on ih verbalno ubija po drugi put uz blagoslov 'princeze s Prisavlja', olinjale ali i neuništive Mirjane Rakić i uz dozvolu za 'ubijanje' profanog i antihrvatskog RTL-a….ali i uz sramotnu šutnju kilavih i nemuštih hrvatskih Institucija!?

I još nešto:

Za vrijeme NDH u ustaškoj vojsci bilo je i Srbijanaca koji nisu iz kukavičluka-poput 'Šprajca', mijenjali svoje časno izvorno prezime, primjerice:

-Visoke položaje u ustaškoj vojsci Nezavisne države Hrvatske imali su: 

-general-pukovnik Fedor Dragojlov, general Mihajlo Lukić, general Jovan Iskrić, general Miroslav Opačić, ustaški krilnik i general Dušan Palčić, general Milan Desović, zrakoplovni general Đuro Dragičević, te isto tako zrakoplovni general Milan Uzelac, itd., bilo ih je ukupno trinaest.

Ni oni, dakle, nisu nikad, kukavički poput ljigavca Zorana Šprajca alias Jovanovića, mijenjali svoje prezime nego su se časno, ZA DOM SPREMNI, i hrabro borili za svoju Hrvatsku državu. 

Borili su se za svoju 'Domovinu', Hrvatsku a ne 'Imovinu' za koju se Šprajc zbog ogavnih mu 'ustaških' kuna itekako zdušno bori na rigidnom RTL-u alias opskurnom 'Big Brother'-u!!

Morbidni lešinar, 'kamuflirani Šprajc', nas nimalo nije iznenadio, ne iznenađuje nas niti profana RTL, ali nas zato itekako zanima što radi favorizirano 'Vijeće za elektroničke medije' još uvijek pod komandom olinjale Mirjane Rakić, i zašto u ovom, kao i u nekim drugim slučajevima ta, još uvijek, protupropisno aktivna penzionerka, pogoduje ovoj izrazito 'tuđinskoj' i protuhrvatskoj RTL- televiziji?! 

Tko zna, ako već šute hrvatske Institucije, možda će reagirati njemačko pravosuđe kao i u slučaju lex-Perković, jer oni-Nijemci, za razliku od nas kukavnih Hrvata, svoje mrtve poštuju bez obzira bili to zarobljeni vojnici ili civili i bez obzira na to u kojem su ratu i na čijoj su strani poginuli...bez suđenja, sic!

 

 

damir kalafatić

 

Ps.:

Nije na odmet prisjetiti se zbog čega je falši Šprajc svojedobno udaljen s HRT-a(svibanj 2013.):

-Dakle, bilo je to zbog izrazito podle antihrvatske propagande i blaćenja Domovinskog rata pri čemu je Šprajc uzimao sebi za pravo središnji tv-dnevnik tretirati kao svoju osobnu prčiju. 

Svojim je perfidnim i uvredljivo ciničnim komentarima upravo o prošloj godišnjici pada Vukovara, svojim osobnim analizama borbe za Vukovar, Šprajc je prezentirao vlastitu 'operetnu tezu' o izdaji tog grada-heroja.                                                                                       

A da bi gledateljstvo u to i 'uvjerio' kao 'mjerodavnu osobu' pozvao je svog sunarodnjaka Andriju Rašetu, generala zločinačke JNA, koji nam je objašnjavao kako se je srbo-četnička armada tijekom agresije zapravo potajno dogovarala s Tuđmanom. 

Naime, Tuđman je po Šprajcu izdao do temelja porušeni grad-heroj Vukovar i prepustio krvnicima nemoćne ranjenike jer za taj zločin nisu ništa znali ni Andrija Rašeta ni Veljko Kadijević!? 

Andrija Rašeta i nakon 20 godina ostaje na velikosrpskim pozicijama. 

On i danas tvrdi kako se je agresorska JNA predugo zadržala u Vukovaru, koji se za tu vojsku pokazao tvrdim orahom. 

'Trebalo je ići na odsijecanje Osijeka, Đakova i u pravcu Banja Luka, Pakrac, Virovitica…', kaže taj Šprajcov 'favorit' na HRT-u, inače rodom iz Donjeg Lapca.

Njegovo bizarno gostovanje na privatiziranom Šprajcovu dnevniku moglo bi se usporediti, primjerice, s gostovanjem nekakvog njemačkog generala-aboliranog ratnog zločinca na francuskoj televiziji pozvanog da bi gledateljstvu protumačio francuske 'ratne grijehe'….iz 2.svj. rata!

….Eto, to je, nažalost, naša hrvatska zbilja….sami smo krivi, dakako!