Milan Kujundžić osmi sekretar SKOJ-a?

Pin It

Nisam mogla vjerovati svojim očima kada sam na stranicama Hrvatske zore pročitala intervju koji je Milan Kujundžić dao za Aktual.hr. Da se isti ne nalazi upravo na stranici njegove stranke, bila bih uvjerena kako se radi o zlobnim podmetanjima i neistinima, no čisto sumnjam kako bi netko na svoju vlastitu stranicu zaljepio intervju koji nije istinit.

Kada sam počela čitati intervju, činio mi se posve u redu. Neke stavove i mišljenja koja je Kujundžić iznosio bili su mi čak i bliski i savršeno razumljivi.

No, negdje u sredini intervjua, na pitanje novinarke: ,Je li moguća jedna nemoguća situacija, da u nekoj budućoj Vladi ne budu ni HDZ ni SDP, već Nacionalni forum, ORAH i Savez za Hrvatsku' Kujundžić savršeno jasno odgovara: 'To je moguće'.

Ajde, tješim se ja, možda je čovjek mislio kako će HDZ i SDP nestati sa političke scene pa će ostati samo ove koje su nabrojane u budućnosti.

Medjutim, na slijedeće pitanje novinarke: ,Mislite li da bi oni htjeli s vama'? Kujundžić odgovara: 'To ovisi o njima.'

I tu prestaje svaka dilema i svaka nedoumica. Pred nama je očito genijalni politički strateg i vizionar Milan Kujundžić. Domoljub i poštenjačina koji je bez ikakvih ograda otvoreno spreman ući u bilo kakvu vrstu zajedništva sa Nacionalnim forumom troje skojevaca, Gabrićem, Kosorom i Kosoricom, te sdp-ovskim satelitom Mirele Holly. Ovakvo otvoreno nudjenje je prava rijetkost, čak i u hrvatskoj politici. Obzirom da je Gabrić otvoreno podržao Josipovića za slijedeći predsjednički mandat, to sad valjda možemo očekivati i od Kujundžića. Naravno, ako se ipak sam ne odluči kandidirati, jer se čini kako je spreman na sve da bi se dokopao vlasti.

Što će nam to ponuditi Milan Kujundžić, ako je suditi po ovom intervjuu? Člansku iskaznicu SKOJ-a? Bilo bi zaista zanimljivo gledati kako Milan Kujundžić provodi najavljenu lustraciju u savezu s Nikicom Gabrićem, Stipom Oreškovićem, Darinkom Kosorom, Jadrankom Kosor i ostalima iz Josipovićevog projekta 'Nacionalni forum' čija se imena bez puno muke mogu sa spiska članova i podupiratelja prebaciti i na spisak za lustraciju. Šteta što je Perković otputovao, a i Mustač uskoro putuje, možda bi se i oni našli u Kujundžićevoj viziji savezništva.

Namjerno pišem samo o Kujundžiću vezano za ovu temu, jer osim njega u Savezu postoji još sedam ljudi koji se nisu izjasnili po ovom pitanju, pa ne želim nikoga za ništa prozivati sve dok se ne izjasne.

No, što se Milana Kujundžića tiče, doista imamo sjajan izbor. Ako za vrijeme ex Jugoslavije nismo htjeli u SKOJ-evce, sada imamo priliku za predomisliti se. To bi mogla biti nova prekrasna hrvatska zora s ljudima koji nam već 70 godina svako jutro sviću. Zora kumrovečka.

Ili ipak nismo toliki naivci da nasjednemo na kojekakve narcisoidne političke diletante.

 

Diana Majhen

PS

Svatko tko misli kako je ovaj članak zlonamjeran ili neistinit, neka ode na stranice Hrvatske zore i pročita intervju o kojem je riječ. A ako isti u medjuvremenu nestane, već će se negdje zaljepiti.