Oprez, komunjare opet jurišaju na Ustav (II)

Pin It

Najjača fronta za dobivanje podrške za ustavne promjene biti će okenuta prema europskim institucijama i prema Saveznoj Republici Njemačkoj. Ovdje će se pokušati dobiti podrška kroz što jaču ustavnu implementaciju zaštite tzv. ljudskih prava koji su već godinama glavna agenda EU administracije: pederski brakovi s usvajanjem djece, svi ostali vidovi gender ideologije, GMO i slično.

Domaći udbaši će stranim centrima moći ponuditi sve što mogu, a za uzvrat će tražiti podršku za ustavne promjene koje će im osigurati trajno sudjelovanje u vlasti u Hrvatskoj i nametanje svoje volje putem zabrane referenduma, osiguranja neproporcionalno visokog udjela manjina u zakonodavnom tijelu, a moguće je i daljnje odronjavanje demokracije na način da će se u Sabor uvesti i rodne kvote: žena, pedera, transseksualaca itd. To će ići malo lakše s EU, a malo teže s Njemačkom, no nema sumnje da će se upravo tako odrađivati posao.

Izglasavanje ustavnih promjena će na Sabor doći tek kad sve ostalo bude gotovo, i ne prije predsjedničkih izbora. Na taj način će Josipović osigurati i međunarodnu podršku svojoj kampanji, koja će zamijeniti onemoćalu domaću udbašku podršku.

Sama suština prijedloga ustavnih promjena će biti ista kao što je bila i prošle godine. Cilj ustavnih promjena koje crveni konstantno iniciraju je cementiranje njihove pozicije kroz što veću trajnu participaciju na vlasti. Institut referenduma će se potpuno ograničiti i obezvrijediti uvođenjem nemogućih kvota i jednostavnom zabranom referenduma za sva bitna pitanja. Ujedno će se institut slobodnih izbora pretvoriti u salatu zaštite manjinskih kvota na način da će se sadašnji privilegij postojanja posebnih zastupnika koje imaju nacionalne manjine proširiti i na druge politički podobne manjine, u prvom redu one rodne. To s kvotama će se onda preslikati i na sam rad Sabora: faktično će se uvesti pravo veta na promjenu bilo kojeg bitnog zakona, ako to ne odgovara privilegiranim manjinama.

Sam proces izmjene Ustava će se višestruko iskoristiti i u politikantske svrhe. Krajem godine će se održati predsjednički izbori i sama činjenica da će prijedlog promjena tada biti u punom jeku će osigurati da će se u kampanji steći slika da je Josipović nekakav pametan i vrijedan intelektualac koji nešto i radi, umjesto slike kakvu nam je Josipović o sebi pokazao u ove četiri godine, da se radi o lijenom socijalno neosjetljivom nesposobnom parazitu koji se isključivo brine za vlastitu promociju putem kavica s građanima i pričanja gluposti, za vlastite financijske interese putem ZAMP-a, te za zaštitu svojih udbaških kompanjona.

(nastavit će se)

Diana Majhen