Otkrivena je konstanta F - konstanta kretenluka ministra Freda Matića

Pin It

Izuzetno me iznenadila i osupnula najnovija vijest u svezi Registra branitelja. Kako je javila Nova TV, broj hrvatskih branitelja upisanih u Registar branitelja povećao se od javne objave. Sada ih je 434 više. To je definitivno veličanstveni uspjeh ministra Matića i njegove vlade, ali ni približno najveći uspjeh; većina njihovih rezultata je takve kvalitete. No, podatak da je ministar Matić u gotovo dvije godine svog mandata uspio povećati broj branitelja u registru je posebno veličanstven iz razloga što je izvrsno mjerljiv i može se izraziti brojevima, koje, za razliku od ministra, ne lažu.

Vjerujem da nema čovjeka u Hrvatskoj koji nije zamijetio osebujnu retoriku ministra Matića koju karakterizira oskudan rječnik s vrlo malim brojem pojmova, tipičan za čovjeka kojeg se može svrstati u kategoriju DOS-ovaca (DOS-domaća obična seljačina). Matićev rječnik je također redovito pun seljačkih motiva; 'kvrgave grane' je danas već legendarni izraz, a istim je Matić svojedobno nazvao istinske branitelje koji su u Kninu zviždali njegovom šefu dezerteru Milanoviću.

Sigurno svi pamte kako je ministar Matić najavljivao objavu registra branitelja i kako je objašnjavao koja je namjera navedene objave: 'odvojiti žito od kukolja'.

Upravo je 'odvajanje žita od kukolja', što je seljačko-matićevska parabola za brisanje lažnih branitelja iz registra u kojem potom ostaju samo 'oni časni' bio najčešće korišteni Matićev javni izraz od kada je postao ministar.

Međutim, gotovo godinu dana od kada je agronom Matić prionuo mukotrpnom ali časnom poslu odvajanja žita od kukolja, rezultati njegovog rada su blagorečeno neobični. Naime, registar je sve puniji i puniji, odnosno žita je iz nekog razloga sve više i više.

Kako je moguće hrpu nečega na neki način razdvajati na dva dijela tako da jedan od ta dva dijela bude veći od početne hrpe prava je enigma. I koliko god čovjek o istoj razmišljao jedino što može je doći do zaključka da je ta enigma napetija od kamena mudrosti, perpetuum mobilea, putovanja brzinom bržom od brzine svjetlosti ili teorije relativnosti.

Fredov ministarski rezultat jednostavno nije objašnjiv putem dosadašnjih ljudskih spoznaja, pa ni pomoću ekvivalentnosti mase i energije po formuli E=mc2, već bi se eventualno mogla primijeniti formula m=ExFxc/S, gdje je 'm' masa žita, 'E' energija prosijavanja, 'F' je Fredova konstanta kretenluka, 'c' je brzina lupetanja gluposti kojom nas ministar svakodnevno zasipa, a 'S' je faktor čarobnog sita kojeg je izumio osobno Fred.

Kako bilo, novi genijalac je u gradu.

Bježi, Paracelzijuse, i ponesi sa sobom svoj kamen mudrosti, Fred je izmisio kamen apsolutne genijalnosti.

Sakrij se, Alberte Einsteine, i ti i tvoja teorija relativnosti, Fred Matić je došao u grad, on stvara materiju iz materije same.

Laku noć, Isuse, Fred je novi mesija, on ne pretvara vodu u vino, on vino proizvodi iz ničega.

Gubi se, Harry Potteru, gubi se i ti Voldemorte, a i vi Gandalfe i Saurone, čarobnjak nad čarobnjacima je rođen.

Ma bježite svi, ide Fred, desnicom uništava tenkove, ljevicom prosijava žito!

Pojedite se svi vi mudraci, znanstvenici i izumitelji vatre, kotača, koplja i svih ostalih beznačajnih stvari u odnosu na Fredovo 'čarobno sito' koje stvara žito iz žita samog.

Ali, ne samo da je taj briljatni veleum Fred izumio stvaranje nečega iz ničega, on je svojom tehnikom odvajanja žita od kukolja praktično riješio problem gladi u svijetu. Nema više herbicida, fungicida, insekticida, navodnjavanja, skupe mehanizacije, nema više ni GMO-a, jedino što nam treba je Fred koji iz šake žita upornim prosijavanjem na svom čarobnom situ stvara sve više i više žita. I uistinu je žalosno što takva veličina još uvijek tavori u nekoj Hrvatskoj, u nekom jadnom ministarstvu i da je cijeloj Hrvatskoj na srpdnju, kad je on idealna osoba za preuzimanje čelnog mjesta Generalnog sekretara UN-a, ili bar ravnatelja FAO - Organizacije za prehranu i poljoprivredu UN-a.

Sve si nešto razmišljam, na kraju će ispasti još dobro što Matić nije principjelan i iskren čovjek, pa nije objavio registar 'antifašista'. Zamislite to, ionako žive stotinu godina, ima ih skoro 40 000 u Hrvatskoj i to više od 70 godina nakon završeta WW 2 i sada ih Matić objavi u registru. Uskoro bi ih valjda bilo 400 000. A tek registar četnika... Sudeći prema registru branitelja kojeg je Matić uspješno povećao, uskoro bi imali toliko četnika u Hrvatskoj da bi u svakom mjestu Milanović mogao uvesti dvojezične ploče.

Svakako je Matić nadmašio samog sebe ovom objavom registra Hrvatskih branitelja u kojem su se, eto, nakon skoro godinu dana od objave branitelji izgleda počeli klonirati pod Matićevim pokroviteljstvom.

Tko zna, možda se uskoro klonira i sam Matić.

Pa ćemo u registru imati još jednog lažnog dragovoljca, sa lažnim ratnim stažom, lažnim ptsp-om i neobjašnjivo dobijenim činovima više.

Ostaje nada kako Matić neće nikada objaviti registar članova komunističke partije koja je trenutno na vlasti.

Komunista je ionako hrpetina u našoj zemlji, a nakon što bi se taj broj počeo povećavati nakon Matićeve objave, moglo bi se dogoditi da nas pregazi Kina ili Sjeverna Koreja. Iz čiste ljubomore poradi broja komunista u zemlji.

Diana Majhen