Nadpravo srpske nacionalne manjine

Pin It

O nadpravu Srbske nacionalne manjine u Hrvatskoj...Boris Lalovac, sin Obrada Lalovca, brat Miloša Lalovca, novi ministar financiija, jubilarni je deseti Srbin u Kukuriku vladi koja broji ukupno dvadedeset i jednog člana. Srba je u “hrvatskoj” vladi danas 47,6%.

Ovo je, vjerujemo, apsolutni rekord u udjelu Srba u hrvatskoj vladi od kada iste postoje. Toliki udjel Srba u najvišem izvršnom tijelu na ovim prostorima nije postojao ni u vijećima ZAVNOH-a, Narodne fronte, Narodne Republike Hrvatske, Socijalističke Republike Hrvatske i sličnih institucija od 1941. godine na ovamo.

Srba je u “hrvatskoj” vladi u postotku više nego u Vladi BiH, više nego u Vladi Kosova, a tek malo manje nego u Vladi Srbije. Inače, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj je bilo 4,36% Srba, što znači da je njihova zastupljenost u Vladi 11 puta veća nego u stanovništvu RH.

Takvu nacionalnu supremaciju nikada nisu uspjeli ostvariti ni bijelci u Južnoj Africi za vrijeme Apartheida, a ni Židovi u izraelskoj vladi. Takva disproporcija između udjela u stanovništvu i udjelu u vlasti teško da je bila zabilježena i u kolonijalnom sustavu.

Srbi su danas činjenično vladajuća klasa u Hrvatskoj i to više nego što su to bili ikada u povijesti. Boris Lalovac samo je jedan od primjera.

.............................................................................................................................................

Primio nedovršeni članak, a pošiljatelj me moli za mišljenje

Evo nekoliko raznih mišljenja s opisom radi pojašnjenja

Nakon oslobođenja Slunja, OLUJOM 1995. došli su nam u posjet HRT- stručnjaci da nam pomognu uspostaviti lokalni Radio Slunj. Kad su odlazili, ondašnji dogradonačelnik Slunja Mr.sc. Dragan Hazler (moja malenkost!) im je prigodnim govorom zahvaljivao. Na to će jedan od njih:

"Nemojte Vi dogradonačelniče ni drugi Slunjani nama ništa zahvaljivati, nego dođite nam osloboditi HRT od srbskih četnika i od komunista".

Nedugo iza toga sam zajedno s nadporučnikom HV Ivšićem služeno posjetio HRT radi nekih savjeta u svezi odora za Gradsku stražu Bana Josipa Jelačića u Slunju. Tad nam je jedna osoba (I.L.) rekla da u HRT-u ima 35 posto Srba i komunista i svi su zadržali položaje, koje su imali prije rata. Što možemo očekivati od takvog komunističko-srpskog HRT?! Nedavno je HRT ukinuo čak pjesmu, a još ranije scensku izvedbu "Dobro jutro Hrvatska", imenicu Hrvatska masovno zamijenjuje sa "zamlja", a Hrvate s "građani"... Sve pravne države svijeta (čak i Srbija!) izvode svoje himne scenski, pjevno i instrumentalno, a HTV-1 izvodi "Lijepu našu" samo instrumentalno.

Hrvatski komunisti su srpski istomišljenici pa narušavaju nacionalni ključ

U ovoj drugoj komunističkoj državi zvanoj Republika Hrvatska trebalo bi se kao i za vrijeme prve komunističke države, koja se je u zadnjem obliku zvala Socijalistička Republika Hrvatska broj Srba i Hrvata u svemu određivati po ključu. Taj ključ je zadovoljavao u prvoj komunističkoj državi proporcionalni dodnos Hrvata i Srba, ali ga je činila bezvrijednim Komunistička partija - zvana SKH/KPJ jer za komuniste nije bilo ključa.

Opće je poznato da su hrvatski komunisti u ratu i u miru držali stranu Srba svih ideologija, uključujući fašističke četnike, a nisu nikada držali stranu Hrvata. Tko se je od komunista pokušao ponašati hrvatski zatekla ga je sudbina Andrije Hebranga i na svoj način sudbina hrvatskih komunista u Hrvatskom proljeću.

U Drugom svjetskom ratu su hrvatski komunisti, skupa sa Srbima ubijali Hrvate!

Normalnim Hrvatima, ako nas još ima normalnih, teško je dokazivati, da su svi komunisti protiv Hrvata jer to stoji u komunističkom nauku Židova Karla Marxa. Marxizam je genocid za Hrvate, a komunist nije komunist ako ne poštiva i ne sprovodi marxizam, u kojem je ideološkom i sprovedbenom točnošću definiran genocid nad Hrvatima.

U Drugom svjetskom ratu su hrvatski komunisti zajedno sa Srbima svih ideologija rušili Nezavisnu Državu Hrvatsku i ubijali Hrvate, podjednako civile i hrvatske vojnike (ustaše i domobrane). Hrvatski komunisti se nisu borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju, koja je u svima svojim formama samo maska za Veliku Srbiju.

Ovo je prezahtjevno pitanje i treba dulje pojašnjenje pa ne ću u njega ulaziti, nego samo reći da hrvatski kmunisti udruženo sa Srbima - četničkim fašistima i komunistima i danas mrze ne samo ustaše i domobrane, nego i državu Hrvatsku.

Sjetimo se samo, kako se je partijski sekretar Ivica Račan odnosio prema stvaranju neovisne države Hrvatske, a sadašnji sekretar SDP/KPJ Zoran Milanović naziva Hrvatsku slučajnom državom i što je gore od toga Zoran Milanović i njegovi komunisti zajedno sa Srbima (Milorad Pupovac...) vode Hrvatsku u nestanak. Hrvati, probudimo se!!!

Komunisti zajedno sa Srbima mrze sve hrvatsko, čak i najljepši stari hrvatski pozdrav: Za dom spremni! Zabranjivaju ga i napravili su Srbi i hrvatski komunisti od starog hrvatskog pozdrava ZA DOM SPREMNI! kažnjivi predmet pred Međunarodnim sudom. Sramota na savjesti onih, koji to čine.

Tako daleko ide komunističko protuhrvatstvo, koje ih je naučio Židov Karl Marx i pripomogli Srbi.

Zanimljivo je da da Marxov komunizam bazira na tzv. naučnom materijalizmu. Evo primjera

Prvi Ustaša, hrvatski poglavnik Dr. Ante Pavelić je izgradio u Zagrebu (i drugdje!!!) nekoliko stanbenih blokova i izgradio je najsuvremeniju bolnicu REBRO. Pri otvaranju pjevalo se ponajljepše ustaške pjesme, koje i danas pravi Hrvati pjevaju, klicalo se je Poglavniku uz sve hrvatske pozdrave i ZA DOM SPREMNI!.

Zanimljivo je da komunisti i petokolonaški Srbi nisu srušili stanbene blokove niti bolnicu REBRO, a zabranjuju pozdrav ZA DOM SPREMNI, kojim se je pozdravljalo stotine godine prije, nama voljene NDH, za vrijeme NDH i sve prave Hrvatice i Hrvati pozdravljaju danas i pozdravljat će uvijek jer nas to učile i uče naše majke, koje su spasile Hrvatsku po svima pitanjima.

Podsjetimo se ovdje na lakša protuhrvatska komunistička djelovanja

1. Sve nacionalne manjine imaju u Hrvatskoj veća prava, nego matični narod Hrvati! Primjera za ovo ima bezbroj, a ja ću uzeti svoj primjer (Dragana Hazlera - Hrvata švicarskog podrijetla), iako vrlo nerado pišem o sebi. Ovdje ću to učiniti uz ostalo iz dva razloga: 1. Ogovoran sam za svaku svoju riječ. 2. Iz napisanoga vidjet će znatiželjnici, zašto moram živjeti u Švicarskoj, a ne u Slunju - u Hrvatskoj?! Ovo pitanje dobivam svakodnevno.

Evo pojašnjenje i odgovora

Meni Draganu Hazleru su Srbi i komunisti od 1943. zatim od 1991-1995... popljačkali i uništiti sve što se je popljačkati i uništiti moglo u zavičajnoj kući u Slunju. K tome su poubijali nekoliko mojih rođaka i sestričnu Mariju, udanu Antolković (1991). To su počinili "domaći" Srbi - srbska nacionalna manjina u Hrvatskoj, u Slunju. Ne ću ih ovdje nazivati: srpski zločinci, srpski petokolonaši, srbski fašistički četnici, srpski silovatelji, srpski vandali, srpski divljaci... Najjednostavnije rečeno, to su počinili Srbi svih ideologija i Hrvatska Franje Tuđmana ih je abolirala i amnestirala. Zanimljivo jest da amnestirani i abolirani Srbi ne vole Franju Tuđmana, umjesto da mu podižu više spomenika, nego Draži Mihailoviću, popu Đujiću u Srbu i popu Branku Dobrocsavljeviću u Veljunu.

U jučerašnjoj (17. svibnja) srbskoj HTV-Prizmi rečeno je da će Srbin Kunić iz Velike Crkvine dobiti natrag u svoje vlasništvo kuću, koju je obnovio i povećao prognani Hrvat iz BiH. U prilog Srbinu, a protiv prognanog Hrvata nastupile su ne samo vlasti RH, nego i orjunašica Vesna Pusić iz poznatog roda Anđelinović, koja se samo po spolu razlikuje od svoga brata antihrvata Zorana Pusića.

Umjesto Srbina Kunića, koji je kao protuhrvatski borac morao pobjeći pred "OLUJOM" i vratio se po slovu Tuđmanove "A&A" država Hrvatska će platiti/vratiti prognanom Hrvatu iz BiH novce, koje je uložio u obnovu i dogradnju kuće od Srbina Kunića.

Rekoh naprijed da Hrvati nisu ravnopravni sa srbskom nacionalnom manjinom u RH

Ja Dragan Hazler sam Hrvat, bjegunac ispred komunističkog i srpskog terora protiv Hrvatskog proljeća.

U Slunju sam imao po roditeljima naslijeđenu kuću sa svima vrijednostima u njoj. Srbi (rekoh da ih ne ću nazivati zločincima, četnicima, pljačkašima, vandalima...) su moju kuću totalno popljačkali i devastirali. Ono što Srbe nije zanimalo, na primjer obiteljske slike, obiteljske spise, knjige, zidne slike, razne uspomenske predmete (Upomena Prve sv. pričasti, školske svedodžbe, spomenar, bilježnice iz škole, razne pohvalnice, značke, neke muzejske predmete...) to su Srbi uništili raznim oblicima srbovandalizma, napose ognjem. Ne ulazeći detaljno po pitanju pljačke i uništavanja reći ću samo dva pojma:

1. Meni su Srbi pod obadva znaka (fašistički i komunistički) popljačkali i uništili ne samo materijalne vrijednosti, nego najdraže slike moga djetinstva i slike obitelji. Ja nemam slika svojih roditelja, ni obitelji u Slunju niti svojih slika iz života u Slunju...

 

2. Srbi su meni Draganu Hazleru nanijeli u Slunju, Stara cesta 1 oko tri milijuna kuna štete plus pod 1. neprocjenjiva i nenadoknadiva šteta.

Ja Dragan Hazler sam Hrvat i meni nije iz nikojih izvora države Hrvatske, niti, niti, niti iz bilo kojih izvora nadoknađena NITI JEDNA KUNA. Svi moji podnesci su odbijeni.

Po dodatnim oblicima pljačke i otimačine druge naravi, što nisam gore niti spominjao (komunistička konfiskacija zemljišta) dobivao sam od pljačkaških nasljednika u RH, odbijenice čak s drskim i uvrjedljivim sadržajem.

Hrvatske emigrante potvorene ustašama nije obuhvatila Tuđmanova A&A

Naime, nas Hrvate, poput Dragana Hazlera, koji je djelovao antikomunistički i antijugoslavenski u dijaspori nije obuhvatila Tuđmanova A&A pa nemamo nikakvih potrebnih prava u Republici Hrvatskoj. Drugarica Vesna Teršelič nije za Hrvate, nego protiv.

Na gore dotaknuti/neriješeni kompleks pojašnjen po bespravlju Hrvata (hrvatskog emigranta - povratnika iz dijaspore) dodat ću još samo dva pojma:

Kao povratnik, u Slunju sam sve poslove obavljao dragovoljno i odrekao se plaće dogradonačelnika u korist potreba grada. Stanovao sam u podrumskom stančiću svoga brata †Nikole Hazlera i TRI PUTA SAM PISMENO MOLIO (usmeno ne znam broja) da mi se dodijeli stan u Slunju.

Umjesto stana dobio sam nogu iz Slunja, a povod je bio, što sam sa svojim sredstvima podigao spomenobilježje vitezu Juri Francetiću. Francetić je bio sam povod, a razlog je u tome, što sam spriječavao lopovluke u Slunju i identificirao sam srbske zločince, koji su poubijali 297 Hrvata i uništili sve hrvatsko na prostori bivšeg Slunjskog kotara.

 

Predbacivalo se je Draganu Hazleru, da se radi njega ne vraćaju Srbi u Slunj. Ovo je točno samo po pitanju spskih zločinaca, o kojima su mi "strogo povjerljivo" govorili Srbi povratnici, oni "što su ljuštilu kumpjere, pokapali poubijane Hrvate i popravljali puteve..." Mi u Slunju znademo točno identitet srbskih zločinaca i svi žive u Srbiji, a pravna država Hrvatska ne traži njihovo izručenje.

Toliko iz veće cjeline, koja je za podeblju knjigu, a ne za dio jednog članka. Uzeo sam za primjer sebe jer sam odgovoran za sebe, za svaku riječ. Inače sudbina brojnih Hrvatica i Hrvata zagorčena od komunista i od petokolonaških Srba je mnogostruko strašnija, nego od Dragana Hazlera.

Još samo jedna rečenica: Tvrdim i dokazat ću matematičkom i pravosudnom točnošću, da Hrvat Dragan Hazler NEMA u Hrvatskoj jednaka prava kao petokolonaški Srbi u Hrvatskoj. Dakako, ovo vrijedi za većinu pravih Hrvata.

Ovo je dijelić odgovora na meni postavljeno pitanje u naslovu:

O nadpravu Srbske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U današnjoj komunističko-srpskoj Hrvatskoj vrijedi izreka iz vremena tzv. SRH:

"Unosnije je u Hrvatskoj biti Srbin, nego član KPJ".

U RH je biti petokolonaški Srbin još unosnije, nego je to bilo u SRH. U SRH se je određivao odnos Hrvta (komunista) i Srba svih ideologija po kluču. Danas ne vrijedi taj ključ pa ima u svima hrvatskim institucijama i vlastima više Srba, nego im proporcija daje pravo. Brojni među Srbima su stekli nadprava jer su se istakli u zlostavljanima i genocidu na Hrvatima. Nije to samo u Vukovaru, nego...

Bože, ako jesi, rasvijetli pamet Hrvatima!

Dragan Hazler - hrvatski djelatnik - emigrant po Titu i po Sanaderu

Basel, 18. svibnja 2014.