Potemkinova sela u Hrvatskoj….!!!!?

Pin It

Čini se da u današnjoj Hrvatskoj na našu veliku žalost, usprkos svim komparativnim prednostima i potencijalima naše zemlje nedostaje polako svega a ponajviše zdrave pameti. Iako smo kao narod dali podosta pametnih ljudi kao nacija se baš i ne možemo pohvaliti nekom velikom pameću pa nas uglavnom cijelu našu povijest vodaju razno razni stručnjaci, vizionari ili komesari žedne preko vode.

Eto i danas nas voda kukuriku vlada i nudi nam spas iz krize. Njihovi spasonosni planovi i projekti niču uglavnom u medijima kao Potemkinova sela a narod svakim danom živi sve gore i ima sve manje. Ima tu bravuroznih gluposti u Milanović-Linić-Čačić režiji a jedna od njih je i povezivanje Dubrovnika sa ostatkom zemlje cestovnim koridorom kroz BiH. Ma genijalno , HDZ je prije njih htio graditi most cijena prava sitnica oko 800 milijuna eura , počeli , potrošili parsto milijuna kuna i stali, a ovi današnji potpuno odustali od tog budimo iskreni blesavog projekta. Novac koji je potrošen papala maca, nikom ništa , plaća narod koga briga.

U duhu obnove Jugoslavije komunističkoj partiji na vlasti više se sviđa graditi cestu kroz stranu zemlju i to novcem hrvatskog naroda. Cijena otprilike ista kao i kod HDZ lopova , 700 milijuna eura. Pitam se koliko lud moraš biti i na kakvim drogama da ti uopće padne na pamet takva bedastoća, Bosancima svaka čast ali oni tu cestu mogu zatvoriti kad im padne na pamet, njihova zemlja i imaju pravo. Čak i da je ne zatvore mogu nas do mile volje maltretirati carinama , pregledima, zaustavljanjima i taksama i to za naše pare.

Postoje rješenja, puno kvalitetnija , bolja i jeftinija ali već dugo vremena u ovoj zemlji nema mjesta za pamet. Moj dobar prijatelj Ivo Rudenjak inače pomorski kapetan , stručnjak za pomorske plovidbene putove i pomorsko pravo već petnajstak godina radi na projektu spajanja jadranskih otoka sa kopnom. Između ostalog i spajanja Dubrovnika preko Pelješca ali ne mostom nego –spojnikom. Spojnik je dvotračna prometnica koja zadovoljava sve sigurnosne i tehničke standarde a izrađena je od orebrenih čeličnih cijevi položenih na morsko dno.

Taj projekat nudio je svim hrvatskim vladama ali ništa, nema zainteresiranih iako je primjerice spojnik Pelješac šest puta jeftiniji od mosta, košta oko 140 milijuna eura , prolazi kroz naš teritorij ( more ,odnosno dno) , ne ometa pomorski promet. Za razliku od mosta prohodan je 24 sata dnevno jer ne ovisi o meteo uvjetima i kompletan posao mogu odraditi naše firme , škverovi i cestograditelji. Ne to nije dobro , puno je čini se bolje prodavati ovom narodu muda pod bubrege i trošiti novac koji nemamo na projekte koji nemaju veze sa mozgom a ni sa nacionalnim interesima o čemu komunisti naravno da ne vode brigu. Nije ni HDZ pa zašto bi pobogu oni.

Isto tako Potemkinova sela prodaju nam i u politici. Sve neki teoretičari hrvatstva koji u stvari samo pokušavaju učiniti ono što rade današnji vlastodršci kao i njihovi prethodnici a to je ugrabiti što više od ovog naroda pod svaku cijenu. Zemlja nam je što bi rekao lopov Sanader u banani i to je činjenica kao što je činjenica da neće biti bolje nego gore , ma koliko se mi nadali ili željeli suprotno. Za nekakve promjene nije dovoljno dovesti nove bitange na vlast jer su nam prodali priču o nekakvom imaginarnom planu 21 i kad vidimo da smo se zaj… onda kukati i birati nove.

Potrebno je očistiti ovu zemlju od smeća , a ne ga gurati pod tepih kao što radimo 20 godina. Komuniste pretvaramo u socijaldemokrate, četnike u antifašiste , pedere i lezbače u primjer morala. Opravdano je zapitati se jesmo li mi normalan narod jer kad vidim igrokaz na Sanaderovom suđenju, priče koje nebi kupilo ni malo djete a prolaze kod našeg pravosuđa , prvo što mi pada na pamet je da smo svi mi koji to mirno gledamo obične budale.

Prijeko je potrebno vratiti se poštenju a od toga smo se svi odmaknuli jer dopuštamo nevjerojatan lopovluk i pljačku i to već godinama. Sve je jednostavno, argentinska predsjednica Kristina Fernandez nam je jasno pokazala kako se političar kojem je stalo do svog naroda ponaša. Nacionalizacija firmi od nacionalnog interesa, to znači sve ove lopove kojima smo dali banke za kunu treba pošteno opaliti nogom u guzicu i dati im njihovu kunu, isto tako i Mađare poslati preko granice nek deru kožu nekom drugom.

Sve to je jednostavno nemoguće dok su nam političari ovakvi kakvi jesu, dok rade za sebe a protiv naroda koji ih plaća. Sprema nam se još veća kriza , premijer je najavio kako možda neće biti novca za mirovine i plaće. Možda, čim on danas kaže možda to je za nekoliko mjeseci sigurno. Ovaj narod jednostavno nema što čekati , niti što čuvati jer ako i imamo nekakve pozicije ili standard danas , već sutra ćemo biti gladni kao Grci. Promjene su nužne ali ne kozmetičke nego prave a do takvih se promjena ne dolazi lako.

Ako je potrebno prosvjedovati, prosvjedujmo, ako će biti potrebno silom izboriti se za naše pravo da živimo životom dostojnim čovjeka učinimo to pobogu , očistimo ovu zemlju od ljudskog smeća HDZSDP tipa, aboliranih četnika i praktičnih hrvatina poput ministra branitelja i nikad više im ne dozvolimo dignuti glavu , jer kad god je oni dignu mi svoje moramo saginjati

 

Popaj