Ministar branitelja - odraz bijede hrvatskog društva !!!!

Pin It

Naznake da će ministar branitelja u novoj kukuriku vladi biti Predrag Matić – Fred pokazale su se točnim i novi premijer je u sastavu svoje vlade na poziciji ministra branitelja obznanio Matićevo ime.Htio sam pisanju ovog članka pristupiti ozbiljno, studiozno se pripremiti i proučiti dosadašnja postignuća novog ministra.

Pročitavši nekoliko članaka o „ liku i djelu „ Predraga Matića – Freda shvatio sam da je takav pristup pisanju ovih redaka pogrešan jer jednostavno dolaskom tog samoproglašenog heroja domovinskog rata na dužnost ministra branitelja nije se dogodilo baš ništa osim što je još jedan oveći komad fekalije isplivao na površinu septičke jame hrvatske politike.

Predrag Matić simbolizira sve ono što se bezgranično gadi prosječnom hrvatskom branitelju i prototip je hrvatske kukavice koja je Domovinski rat iskoristila za osobne probitke . Osim što se skrivao po vukovarskim podrumima i vojna policija ga je morala prisilno mobilizirati , u logoru se po iskazima drugih vukovarskih boraca prikazivao srbinom nastojeći bolje proći od drugih. Njegov ratni put se nastavlja u teškim borbama po Ministarstvu obrane i na savjetničkoj poziciji kod druga Josipovića.

U tim borbama koje nažalost ne spominje drug Matić se uspio izboriti ne za neovisnu i slobodnu Hrvatsku državu nego za stupanj invalidnosti od 80 posto koji mu ne pripada , za rješenje o općoj nesposobnosti za rad , pitam se znači li to da da smo dobili opće nesposobnog ministra i kako je uopće moguće da netko sa takvim rješenjem dobija posao u državnoj službi i to ni manje ni više ministarski. Nadalje se naš Fred izborio za stan od sto kvadrata koji mu također ne pripada po uvjetima po kojima su drugi branitelji dobijali stanove, no njemu je možda kao plus uračunata veza sa srpkinjom Svetlanom koja je ugrožena od ustaša pobjegla u Beograd 91. Istina, prvobitno mu je dodijeljen stan od 55 kvadrata, ali je naš Fred uspio bez problema iskeširati lovu za nadoplatu duplo većeg stana, a to sigurno nema veze sa njegovim političkim angažmanom. Također, godišnji neto prihodi od mirovine su mu veći od 125.000 kuna, osobna invalidnina HRVI od 18.300 kuna na godišnjoj razini, a kao vanjski član Odbora za obranu ima 1900 kuna mjesečno, te vozi Suzuki SX4 vrijedan 90 tisuća kuna. Ima dionice HT-a u vrijednosti 20 tisuća kuna te 50 udjela u Fondu hrvatskih branitelja, vrijednost 30 tisuća kuna.

Kao šećer na kraju u priči o liku i djelu novog ministra svakako treba spomenuti čin brigadira i prijedlog za generalski čin. Eto čovjek koji u ratu i borbi nije zapovjedao niti jednom vojniku u ovoj karikaturi od države u kojoj živimo dobija generalski čin. Bilo bi smiješno da nije istinito a ovako je tužno jer svi ti stvarni heroji Domovinskog rata nisu ginuli za ovakvu državu i ministre ali to je tužna istina i u konačnici za takvu Hrvatsku je glasala većina na prošlim izborima. Nadam se da im je ovakav ministar po mjeri .

Što mi ostali možemo očekivati od ovakvog kadrovskog rješenja koalicije na vlasti ? Vjerojatno daljnje urušavanje digniteta Domovinskog rata , daljnje izjednačavanje krivnje i nova proganjanja i optužnice za hrvatske branitelje. Mišljenja sam kako je Predrag Matić – Fred je obični poslušnički profiter koji će odraditi prljavi posao za SDP isti onaj koji su počeli u HDZu. Čovjek koji će za neki svoj sitni dobitak gurnuti glavu u bilo čiju guzicu zasigurno nije ministar od kojeg istinski hrvatski branitelj može očekivati nešto dobro ili nedaj bože pomoć od Ministarstva koje bi trebalo biti braniteljsko. Prvo u tom ministarstvu branitelja odavno nema a sad je za očekivati da će ga naš dobri i hrabri Fred napuniti svojim suborcima iz podruma i kancelarijskih bitaka za činove i lažne invalidnosti.

Opet ponavljam hrvatski narod je htio baš ovakvu vlast , mi ostali možemo javnosti prokazivati heroje poput Freda Matića i čekati neko bolje vrijeme u kojem ćemo barem za ministra branitelja imati poštenog Hrvata , dragovoljca , branitelja a ne bijednu ulizicu kao sada….

Popaj