Razmišljanja jednog sasvim običnog branitelja….!!

Pin It

Polako ali sigurno postaje sve jasnije da je cirkus ponovo u našem gradu ,odnosno državi.Glede države kako je krenulo možda i posljednji put. Naravno mislim na predizborni cirkus koji se polako zahuktava. Ponovo su svi postali jako pametni i nešto obećavaju Hrvatima ,nude EU ,blagostanje i rješavanje svih problema ,obećavaju prestanak krize no ne govore kako će to postići, valjda čarobnim štapićem.

Koalicija Uništimo Hrvatsku SDPHDZ koristi isprobani recept sa varijacijama na temu. Pljuckaju jedni po drugima ,optužuju jedni druge za afere kako nedavne tako i one koje smo već zaboravili iako je već i djeci u vrtiću jasno da za taj silan kriminal i veleizdaju nikad nitko od pripadnika vladajućih elita neće odgovarati. Show must go on ,tako da se igrokaz za stoku sitnog zuba koja usput budi rečeno cijelu predstavu plaća, odigrava ponovo uz jednu malu ali čini mi se važnu razliku , a to je da su ovaj put i SDP i HDZ odlučni da ovoj državi skrate muke i uguraju je u EU ili neku drugu integraciju i time i de facto i de jure postojanje Republike Hrvatske kao međunarodno priznatog državno pravnog subjekta svedu na misaonu imenicu ili čak ni to.

Javljaju se nove političke opcije ,među kojima ima kvalitetnih i nekompromitiranih pojedinaca i za koje molim Boga da imaju dovoljno snage i pameti da ovom narodu ponude kvalitetnije poimanje budućnosti ove zemlje od onog što ga nudi SDPHDZ koalicija i njihov planetarij satelita koji se godinama šlepa uz vlast ili opoziciju svejedno, jer dokazali su nam da bitne razlike nema i jedni i drugi su obične interesne skupine lopova koji su ovu zemlju temeljitijeopljačkali nego što bi to učinili četnici da su ostvarili svoje snove o Velikoj Srbiji.

Za koga glasati pitanje je sad, i kako razlučiti laži od istine u ovoj Hrvatskoj lažljivoj političkoj kaljuži. Eto primjerice braniteljska populacija se u posljednje vrijeme aktivno uključila u politički život organizirajući prosvjede revoltirana izrazito antihrvatskom vanjskom i unutarnjom politikom koju provodi sadašnja vlada. Svi smo protiv osuda u Haagu, isto kao što se neslažemo sa abolicijom četnika ili sličnim biserima Hrvatske politike. Sve to jeste važno ali nije suštinski problem i rješavanje tih problema nije moguće ili ako i je neće znatnije promjeniti ono što zaista je važno a to je kako živi Hrvatski građanin. Ono što nedostaje svim Hrvatskim vladama od 90tih naovamo je potpuni nedostatak dugoročnog investicijskog i razvojnog planiranja. Naravno riječ je o ekonomiji koja je ključ suverenosti i političkog kredibiliteta. Budući su sve naše vlade dugoročno planirale samo ostati na vlasti ,a kratkoročno donosile razne investicijske programe koji su prije svega služili zadovoljavanju njihovih osobnih ili stranačkih materijalnih interesa ,ili pogodovanju određenim interesnim lobijima sa kojima su djelili opljačkani novac jednostavno nije bilo mjesta za interese ove države i njenih državljana niti vođenje nekakve Hrvatske nacionalne politike koja bi kao osnovni cilj imala dugoročni ekonomski ,kulturni i politički prosperitet ovog naroda.

Ma koliko nam raznorazni analitičari i veliki stručnjaci tvrdili da je ekonomska politika nešto jako komplicirano u suštini sve je to vrlo jednostavno. U današnju situaciju nisu nas dovele loše političke odluke prijašnjih vlada nego loše ekonomske odluke odnosno posvemašnje odsustvo dugoročnog planiranja i to je rezultiralo lošom ekonomskom situacijom bez obzira na nesagledivi potencijal ove zemlje koji uz ovakve idiote na vlasti neće nikad biti iskorišten. Pošto su nas svojom genijalnošću doveli u ekonomsku krizu ,morali su se zaduživati da bi kolko toliko platili socijalni mir i ostanak na vlasti ali i to ima svoj učinak na samostalnost i suverenost. Naime kad ste nekome dužni a mi smo zaista jako jako dužni onda ovisite o dobroj volji onoga ko vam je dao novce , morate udovoljavati njegovim željama, podilaziti njegovim interesima i gle čuda više nemožete samostalno odlučivati ni o tome kako ćete voditi vlastitu unutrašnju i vanjsku politiku. Netreba biti doktor ekonomije da bi čovjek to znao svi mi imamo kredite i dobro znamo da ako se previše zadužimo banka će nam uzeti stan a naši vrli stručnjaci toga izgleda nisu svjesni, možda i jesu ali ih nije briga jer su pod hipoteku stavili našu kuću, našu državu a sebe su dobrano osigurali , i sad bi nas sve skupa najradije prepustili Europskom krupnom kapitalu kojem i jesu dužni ,a nama to velikodušno predstavljaju kao vrhunski domet i povjesni uspjeh Hrvatske politike i države. O tome da tu istu državu time jednostavno ukidaju niti riječi.

Ono što želim reći je sljedeće na sljedećim izborima treba birati onoga ko izađe sa efikasnim ,jednostavnim i vjerodostojnim dugoročnim investicijskim i razvojnim programom. Ovu državu može pokrenuti samo kvalitetan investicijski program u kojem neće biti mjesta za krađu i provizije političara ,nikakva politička demagogija niti politikantstvo ovu zemlju i narod neće izvući iz krize i potencijalnog dužničkog ropstva. Samo temeljit zaokret u ekonomskoj politici može donjeti ovoj zemlji stabilnost i mogućnost provođenja svoje unutarnje i vanjske politike samostalno, samo tad ćemo svim tim Evropama ,Sorosima i ostalim vampirima moći reći mi smo Hrvati ,u zemlji Hrvatskoj i imamo Bogom dano pravo da sami određujemo način na koji ćemo živjeti. Stranka koja svojim ekonomskim programom a ne prodavanjem magle bude u stanju osigurati stabilnost i standard u zemlji bez sumnje će imati snage i znanja i promjeniti unutarnju i vanjsku politiku ove zemlje .Zato pametno birajmo kome ćemo dati glas jer time odlučujemo hoćemo li uopće opstati kao narod ili ne.

 

Popaj