Feniks ......ili ipak ružno pače.....!!!???

Pin It

Već je pomalo iritatno kako nam godinama prije svakih izbora udbaško-jugoslavenski majstori laži i prevara uvijek iznova ponude isti mamac koji zagrizemo ko gladna štuka a poslije se ispostavi da smo zagrizli govno. Ovih dana dogodilo se uskrsnuće , političko uskrsnuće Dobroslava Parage kojeg su već puni mediji , bude se nade na desnici i kalkulira se da će Paraga biti onaj koji će konačno ujediniti desnicu i možda očistiti ovo naše jadno društvo od komunističko-jugoslavenskog smeća koje je Hrvatsku uspjelo za dvadeset godina dovesti na prosjački štap.

Htjeli ne htjeli ovaj politički come back donosi promjene na hrvatskoj političkoj sceni i nužno je postaviti si neka pitanja i probati realno odgovoriti na njih. Paragina priča počela je osmdesetih u Jugoslaviji i taj početak je bio neosporno domoljuban jer je mladi student prava osuđen na robiju zbog potpisa na peticiju u korist političkih osuđenika kojih je bilo podosta u toj komunističkoj tamnici hrvatskog naroda.

E sad , znajući metode KOSa , Službe državne bezbednosti i UDBE ostaje da nagađamo što se mladom Paragi sve događalo u zatvoru , kakve fizičke i psihičke torture je prošao i da li je iz zatvora izišao onakav kakav je ušao . Kasniji Paragin politički rad daje za pravo onima koji tvrde da je zasigurno veliki domoljub , Stranka prava , HoS , doprinos u obrani ........ ali ..... kako ja nisam osobito naivna osoba i mada sam devedesetih bio član HSPa moram se vratiti u događaje s početka domovinskog rata kad je HSP bio jaka desna stranka sa zastupnicima u Hrvatskom državnom saboru. Indikativno mi je kako su tih godina Udbini stratezi zaključili kako su im u HSPu prijetnja Ante Paradžik i general Blaž Kraljević pa su ih i uklonili a Paraga je nesmetano jahao dalje . Isto tako potpuno mi je nejasno zašto je dozvolio uništavanje Hspa kao stranke i rastakanje na nekoliko beznačajnih strančica kojima je uglavnom omiljena zabava gloženje među sobom.

Osobno smatram da hrvatskom domoljubu nikako nije prispodobivo koaliranje sa Manolićem , kao i tužakanje Hrvatske u američkom kongresu opet u suradnji sa Manolićem i Mesićem. A zasigurno mu nije na čast ni dizanje izmišljene optužbe protiv Vice Vukojevića i kasnije svjedočenje protiv Tomislava Merčepa.

Eto izgleda da priča o Dobroslavu Paragi otvara podosta pitanja na koje je prilično teško afirmativno odgovoriti u korist Parage . U konačnici što je to Dobroslav radio posljednih deset godina dok su komunjare strateški raspoređene u SDP i HDZ pljačkale i uništavale Hrvatsku državu i sve što ima hrvatski predznak tako da ova zemlja danas više liči na Jugoslaviju iz 46 te nego na modernu Hrvatsku za koju smo ginuli. Kako je uopće moguće da se političar i domoljub njegova kalibra jednostavno povuče , nestane i u miru doma svoga valjda kopa nos dok se ruši sve ono do čega bi mu trebalo biti stalo.

Znam prvi će on , a zatim i njegovi bespogovorni štovatelji reći" nisu mu dali" i pod njima misliti na jugoslavene , udbaše i sve ostale smradove koji nam uništavaju domovinu ali mi je onda portpuno nejasno i gotovo nemoguće da danas kad su "oni" u Hrvatskoj na vrhuncu političke moći , kad drže sve institucije i medije kad vuku sve konce Paraga osvane u svim medijima bez imalo problema a jako dobro znamo koliko su ti mediji cenzurirani i koliko paze da im se u javnost ne progura nešto što ne odobrava Komitet i Partija, meni mrvicu čudno......

Kako god bilo istinu ćemo saznati naknadno kao i uvijek ali je ipak potrebno naglasiti da Paraga nije HSP , da Paraga nije HoS ni časni bojovnici koji su pod znakom Hosa i Za dom spremni , bespoštedno ginuli diljem domovine , uzmimo ovo uskrsnuće ma koliko čudesno izgledalo ipak sa određenom dozom rezerve jer do sada se i previše puta pokazalo da političarima ne treba sljepo vjerovati .......

 

Popaj

(Josip Vučetić)