Ljeto Gospodnje 2015. ..... ili kako dalje....!!!?

Pin It

U ovoj novoj 2015. godini zaista je živahno , i kod nas a bome i u svijetu... U francuskoj opće narodno veselje na jednoj strani sto tisuća specijalaca , komandosa , žandara a na drugoj dva ili tri do zuba naoružana terorista kažu , muslimanski militanti vrhunski obučeni , na svu sreću u vrlo neizvjesnoj borbi francuzi su ipak pobijedili i obranili "civilizacijske, demokratske tekovine slobodnog svijeta".

Nije da mi je baš draga sudbina novinara Charlija Hebdoa ali ipak se ne mogu ne zapitati do kud to idu " slobode govora" jer ono što nazivaju nekakvom slobodom i demokracijskom stečevinom meni se čini običnim vrijeđanjem. I sad razmišljajući dalje pitam se tko to i u čije ime ima pravo vrijeđati i koliko je to različito od oni drugih govora koje ti isti demokrati i čuvari "civilizacijskih stečevina" proglašavaju govorom mržnje. Po meni nema tu nikakve razlike osim interesa koji stoje iza te medijske manipulacije širokim masama.

A kad smo kod medija , svjedoci smo ovi dana kako su mediji puni našeg dragog ministra Peđe Đenerala koji je čini se pobrkao resore i umjesto braniteljima , kojima se nikada i nije ozbiljno bavio , bavi se financijama i to braniteljskim i onima njihovih obitelji , i još ih k tome javno iznosi i razvlači po medijima i naravno nikome ništa . Zaista ne znam kolike Đuro Glogoški ima mjesečne prihode niti me ne zanimaju , jer koliki god da jesu zasluženi su , itekako. Za razliku od primanja ministra Freda koji ih baš ničim ne zaslužuje.

Uostalom ako se dobro sjećam devedesetih , tada je bio raspisan javni natječaj za te "visoke i privilegirane " mirovine . Dovoljno je bilo uzeti pušku i otići u rat braniti domovinu i usput izgubiti zdravlje i poneki dio tijela , sve sa nekih 18 - 19 godina .... i eto mirovine. Jedino se nešto ne sjećam velike gužve prilikom odaziva na taj javni natječaj ,....dapače veliki i mali hrvatići koji danas uživaju u toj krvlju stvorenoj državi i usput komentiraju braniteljske mirovine , bježali su od te mogućnosti dobivanja velike mirovine na sve strane od raznih fakulteta i radnih obaveza do ratovanja u poznatoj i brojnoj Minhen bojni.....hrvatska posla...

A da kad smo već kod medija , maltretirali su nas i izborima , predsjedničkim. Iako je meni osobno izbor između jugoslavenskog ljigavca i Sanaderove učenice izgledao kao izbor između metastaziranog raka i side , pa sad vi hrvatiči birajte... I eto birali smo ....Upravo slušam kako onaj blentavi Milanović slini na TVu kako zna da je bio uteg u lignjinoj kampanji, e moj glupane svima si ti uteg , skupa sa tvojom nesposobnom glup -gluplji ekipom koju nažalost zovemo vladom i masno plaćamo.

Eto upravo govore iz izbornog povjerenstva da je pravedni Jovo popušio , dakle Kolinda je predsjednica i neka je , jesmo li i mi usput popušili saznati ćemo naravno malo poslije....Hoće li nam nakon ove promjene predsjednika biti bolje , vrlo vjerojatno neće , hoće li Hrvatska država postati onakvom kakvu smo sanjali u rovovima diljem domovine devedesetih , isto tako najvjerojatnije neće ali....

Ali barem neću više morati gledati onu odvratnu ljigavu jugoslavensku njušku znajući da je on predsjednik države za koju su poginuli mnogi časni , hrabri ljudi , barem ga neću više morati slušati kako pozdravlja građane i građanke a ne Hrvate i Hrvatice , i pun mi je više k...c i njega i njegovog jugoslavenskog regiona i jugonostalgije . Nek ode opet negdje plakati o ustaškim zmijama , i po mogućnosti nek ih sanja , svaku noć do kraja svog usranog života.

Da sam malo mlađi , malo neiskusniji i malo manje ogorčen i ciničan pomislio bi i čak povjerovao da je ovo doista nekakva promjena , nekakav početak bolje hrvatskije Hrvatske , pomislio bi da se imamo pravo nadati nekakvoj boljoj budućnosti ali nažalost ne vjerujem u to . Kao i uvijek do sada vrijeme će nam pokazati , nitko sretniji od mene da nisam u pravu......

Popaj