Zvonimir R. Došen: Pozor Hrvati! Pjevanje vaših pjesama je antisemitizam

Pin It

Čitam na jednom portalu kako je Europska židovska udruga poslala otvoreno pismo medijima u Hrvatskoj vezano uz činjenicu da je novi gradonačelnik Splita Ivica Puljak negdje prije 25. godina pjevao ustašku pjesmu na jednom vjenčanju. Portal je točno napisao “medijima u Hrvatskoj” (u koje i on spada) jer u Hrvatskoj osim Dragovoljca i još možda jednog ili dva u Hrvatskoj ne postoje nikakvi hrvatski mediji.

U pismu koje potpisuje predsjednik Europske židovske udruge, rabin Menachem Margolinstoji kako javna isprika u slučaju Ivice Puljka nije dovoljna.

Smatraju kako bi Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević u svojem gradu trebali usvojiti IHRA definiciju antisemitizma kako bi prikladno podvukli liniju ispod tog incidenta.

“Pratili smo događaje u Hrvatskoj uslijed netom završenih lokalnih izbora s velikom zabrinutošću. U vrijeme rastućeg antisemitizma u Europi, nije čest slučaj da u drugom najvećem gradu jedne države članice EU-a, osobe koje su imale antisemitske ispade ili pro-nacističke ekscese budu izabrane na dvije vodeće funkcije.

Ako to nije dovoljno loše, ovakvo je ponašanje u stvari opravdano. Incident novo izabranog gradonačelnika Splita koji pjeva ustašku pjesmu dovoljno zabrinjava.

Ivošević je kriv jer je branio Puljka….

Stoga pozivamo gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika grada Splita da odigraju pozitivnu ulogu u osudi antisemitizma na način da njihov grad usvoji IHRA definiciju antisemitizma. Takav čin bio bi prikladno podvlačenje linije pod ovaj incident.

Židovi zionisti neprestano čitavome svietu serviraju priče o zločinima koji su kroz poviest počinjeni nad njima. Oni su uvijek bili žrtve; od mitskog egzodusa iz Egipta do robstva u Babilonu, pa pogroma diljem Europe i tako dalje u nedogled.  Prema legendi Egzodusa Židovi su nakon 40 godina lutanja po pustinji otišli u “obećanu (tuđu) zemlju” Kanan. Nu ne navode da su ih Kananci kao lutajuće prosjake liepo primili u svoju zemlju i da su ih Židovi za uzvrat uskoro počeli ubijati i oteli im zemlju na kojoj su onda uzpostavili svoju državu - Eres Yisrael iz koje su se prije kojih 2.000 godina kao rakova djeca razmilili diljem svieta, a 2.000 godina kasnije njihovi potomci(?) će se iz svih kutova svieta vratiti u “obećanu zemlju”, protjerati ili pobiti domicilno stanovništvo, potomke onih drevnih Kananaca, i na njihovoj zemlji opet uspostaviti židovsku državu

Ali kad god netko spomene progone Palestinaca s njihovih tisućljetnih ognjišta i na njih naseljavanje Židova, bezobzirna bombardiranja siromašnih palestinskih getoa u kojima najviše stradaju civilne žrtve među kojima je najviše, staraca, žena nevine djece i sve druge zločine protiv čovječanstva, onda se sve zionističke organizacije diljem svieta dižu na zadnje noge i kriče da su njihovi zločini opravdani jer ih čine u obrani svoje države od “arapskog terorizma”. 

Oni imaju pravo vršiti atentate i bombardirati svakoga za koga ociene da bi mogao ugroziti njihovu državu i nitko ih za to ne poziva na odgovornost. Za njih nema Haaških tribunala ni bilo kakvih drugih međunarodnih sudova jer svaki pokušaj osude njihovih zločina bio bi proglašen otvorenim antisemitizmom i niekanjem ili omalovažavanjem holokausta. 

Ali njihovi pijuni u Hrvatskoj -  Ognjen Kraus, Ivo Goldstein i drugi, kao i sve njihove svietske zionističke organizacije toliko su bezobrazni i licemjerni pa ne samo da sebi uzimaju za pravo niekati žrtve drugih naroda, nego ih, kao u slučaju naših hrvatskih, otvoreno vrieđaju i zahtievaju da nam se zabrani i komemoracija našega holokausta u Bleiburgu. Zamislimo što bi se dogodilo da netko od nas zatraži da se Židovima zabrani komemoraciju njihova holokausta.  

Kraus i njegov zionistički pajdaš rabin Menachem Margolis traže da Split ( i, naravno, ciela Hrvatska i sve druge države svieta) usvoje IHRA  (International Holocaust Remembrance Alliance) definiciju antisemitizma u kojoj, između ostaloga, stoji i ovo: “Manifestacija (antisemitizma) može uključiti napad na državu Izrael, zamišljenu kao kolektivno židovsku”.

Vidi licemjerstva!  I magarcima je već kristalno jasno da, osim neznatnog broja pojedinaca, svi Židovi smatraju Izrael svojom državom i svaki napadaj na nju smatraju napadom na židovstvo a.k.a. antisemizmom. Kad se nađe neki prevedni Židov koji se javno usudi osuditi žločine nad Palestincima i njihovo pravo na svoju državu, on je odmah proglašen izdajnikom. Jedan od njih bio je napr. pisac Amos Oz.

“Antisemitizam često okrivljuje Židove za urotu u nanošenju štete čovječnosti i često se rabi za okrivljavanje Židova za ”ono što ide naopako”. On (antisemitizam) se izražava u govoru, pisanju, vizualnom obliku i djelovanju i upotrebljava zloslutne steriotipe i negativne osobine ličnosti.” Za Margolisa, Krausa &Co. antisemitizam se eto izražava i u pjevanju narodnih pjesama.

Uz niz drugih “ilustracija antisemitizma” je i ova: “Uporaba simbola i slika s klasičnim antisemitizmom karakteriziranja Izraela  ili Izraelaca (napr. tvrdnje da su Židovi ubili Isusa ili kleveta krvi)”.  Nezamisliva bi glupost bila kriviti današnje Židove za nešto što su njihovi predci činili prije 2.000 godina, ali poviestna je činjenica da su židovski visoki rabini na čelu s Kaifom zahtievali da rimski guverner Poncije Pilat osudi Isusa. Poncije je izjavio da on u Isusovom ponašanju ne može naći nikakve krivnje i demonstrativno od svega oprao ruke. Ali židovska svjetina je vikala “Razpni ga!” Razpni ga!” Nu Kraus, Margolis i njima slični će vjerojatno reći da je to antisemitski konstrukt.  

“Kriviti židovske građane da su više lojalni Izraelu ili navodnim prioritetima Židova diljem svieta , nego interesima njihovih vlastitih naroda. Poricati židovskom narodu njegovo pravo na samoodređenje (kao napr. Tvrditi da je država Izrael rasistički podhvat) i rabiti dvostruki standard tražeći od Izraela ponašanje koje se neočekuje od nijedne druge demokratske države…”, je manifestacija antisemitizma kaže dalje IHRA.

Pa tko ovdje rabi dvostruki standard? Što se tiče “antisemitizma” u postavljanju pitanju o lojalnosti židovskih građana zemljama u kojima žive vs prioritetima Židova diljem svieta, moje pitanje je kome su Ognjen Kraus i Icvo Goldstein više lojalni, narodu koji ih hrani ili onima koji ga žele uništiti?   Zionisti ne samo Hrvatima, nego svakome tko im nije po ćeifu prišivaju etiketu rasizma, ali svoj rasizam skrivaju kao zmija noge. Ovo što sliedi već je već jednom objavljeno:

Početkom ovoga stoljeća se odkrilo da izraelska državna agencija Magen David Adom koja je pandan Crvenom Križu u kršćanskom svietu, i koja je članica Medjunarodnog crvenog križa, JAVNO PRIKUPLJA KRV KOJU DONIRAJU CRNCI (ŽIDOVI PODRIETLOM IZ  ETIOPIJE), ALI  ISTU U TAJNOSTI BACA U SMEĆE, kako krv crnih Židova ne bi primili bieli Židovi. To najodvratnije rasističko orgijanje od strane izraelske državne institucije, dakle od same države Izrael, trajalo je godinama a kad se otkrila istina situacija se pokušala zataškati neuvjerljivim izlikama poput zaštite izraelskih građana od zaraze HIV-om i slično, izjednačavajući boju kože jedne rasne zajednice i rizično ponašanje pojedinaca.  Važno je napomenuti neviđenu drzkost izraelskih institucija koje su se prema javnosti predstavljale kao divne, krasne i humane, i putem legislative, dok su u tajnosti provodile rasističke mjere prema crncima kakve nije provodio nitko u novijoj poviesti, a navedeno je trajalo sve do prije godinu i pol dana, kad je pravdoljubljivi Izrael izjednačio „bielu i crnu krv“ u svojim pravima (ali samo za one rođene u Izraelu) nakon godina i godina ponižavanja žitelja Izraela crne boje kože, nebrojenih prosvjeda i premlaćivanja prosvjednika.

Unazad nekoliko godinaThe Guardian je objavio članak Setha Freedmana pod nazivom „Kriva vrsta imigranata“, koji govori o problemima s kojima se suočavaju Židovi crne boje kože u Izraelu, naročito vezano uz usporavanje useljavanja crnih Židova iz Etiopije u Izrael. Naime, antifašistički i slobodarski Izrael ima kvote za useljavanje crnih Židova iz Etiopije u Izrael, ali nema kvote za useljavanje Židova bijele boje kože iz ostatka svieta u Izrael.

 Navedeni članak gospodina Freedmana je u Hrvatskoj prošao potpuno nezapaženo, iako se radi o problemu rasizma u državi iz koje u Hrvatskoj svako malo dodje neko bezobrazno pismo ili drski naputak vezan uz Hrvatsku i funkcioniranje njenih zakona, gdje si pojedinci iz Izraela uzimaju pravo na red prozivati hrvatskog predsjednika za bilo što što se dogadja u Hrvatskoj, a čak smo imali i situacije da izraelski veleposlanik u Hrvatskoj proziva Hrvatsku televiziju i traži smjene ljudi iz vijeća HRT, a čak si uzima za pravo i petljanje u mise zadušnice. 

Gospodin Freedman se ne razbacuje šupljim frazama i, za razliku od kćerke JNA oficira, nigdje u članku ne spominje fašizam. U članku iz The Guardiana se primjerice može pročitati izjava židovske djevojke crne boje kože: “Rasizam je u Izraelu svugdje – prema Filipincima, i prema Jemencima; iako smo mi izgleda zamijenili Jemence ovih dana.“ Autora članka je ta izjava podsjetila na vrijeme kad je služio u Izraelskoj vojsci i kad je slušao pritužbe crnih Židova koji su se žalili na manjak mogućnosti u državi koja ih jednostavno “ne vidi da su bolji od Arapa“. 

Alene Temene imao je 22 godine i bio je izraelski vojnik. Svaki dan je dolazio u vojarnu i svaki dan je imao identičan doček: bieli vojnici su pljeskali i vikali da je došla crnčuga (kushi). Tamene je, naime, bio crni Židov, podrietlom iz Etiopije.Tamene se zbog toga žalio svom zapovjedniku, a ovaj mu je odgovorio: “U čemu je problem, zar ne znaš da si crnčuga? Zašto se žališ?“Tamene je nakon toga počinio samoubojstvo. Bilo je to 1997. godine. Tada je Tamene bio treći izraelski vojnik crne boje kože koji je počinio samoubojstvo u samo mjesec dana.

Među ostalim “definicijama” stoji da je “antisemitizam govoriti da Židovi kontroliraju medije”. Ne znam tko ih kontrolira, ali netko je vrlo aktivan u prekrivanju židovskog lavovskog diela u komunističkim zločinimaa. Iformacije koje su do nedavna bile na internetu, sada ili ne postoje ili su preinačene tako da vam daju podpuno drugačiju sliku.

A kada neke od njih  uspijete pronaći kao napr. da je u Centralnm komitetu boljševičke partije 1917. bilo: 3 Rusa: (Lenjin, Krylenko, Lunačarski); i 9 Židova: (Trocky, Žinovjev, Lourie, Ouricki, Volodarski, Kamenev, Smidović, Sverdlov, Steklof).

Da je u Centralnom izvršnom komitetu odukupno 60 članova bilo: 5 Rusa, 5 Letonaca, 2 Gruzijanca, 1 Ukrajinac, 1 Čeh, 1 Niemac i 47 Židova.

Da je u moskovskom odjelu Izvanredne komisije (Chrezvycháynaya komíssiya) zloglasne Čeke (ruske Ozne) odukupno 36 agenata bilo: 2 Rusa, 1 Poljak, 1 Niemac, 1 Armenac, 7 Letonaca i 24 Židova, e onda ćete naići na niz disclaimera i obrazloženja kako “nova iztraživanja” pokazuju da su to antisemitske izmišljotine. 

Pošteni židovski povjesničar Louis Rapoport piše: “Odmah poslie Boljševičke revolucije, mnogi Židovi su bili euforični radi svoje vrlo visoke reprezentacije u novoj (boljševičkoj) vladi. U prvom Lenjinovom  politbirou dominirali su Židovi.

U toj vladi Židovi su bili uključeni u sve aspekte Revolucije uključujući i najblatnije radnje….”

Židov Salo Baron piše da je silno nerazmjeran broj Židova stupio u boljševičku tajnu policiju “ČEKA”  (Črezvičajnaja komisija), koja je bila mnogostruko bestijalnija i krvoločnija od Hitlerovog Gestapo-a. nap. A.).Tisuće i tisuće onih koji su se na bilo koji način zamjerili Čeki, kaže Salo Baron, streljali su židovski iztražitelji.

“Svaki onaj tko je imao nesreću pasti u ruke Čeke,” piše  drugi židovski povjesničar, Leonard Šapiro, “imao je vrlo dobru priliku da se nađe suočen sa i da bude na mjestu ustrieljen od židovskog iztražitelja.”

Ali kad na internetu potražite informacije o židovskom boljševizmu naći ćete da je to “anticommunist and antisemitic canard” (antikomunistička i antisemitska patka - izmišljotina)

Znači li to da su Rapoport, Salo, Šapiro i drugi pošteni Židovi antisemiti?

Ma komu se mi to trebamo izpričavati za naše pozdrave, pjevanje ustaških pjesama ili bilo što?

Krausima, Goldsteinima, ostatcima privilegirane bivšega komunističkog sustava u kojem su i “ustaške himne” - Liepa naša domovino, Ustani bane i Zdravo djevo kraljice Hrvata - bile zabranjene? 

Ma komu se to Puljak ili bilo tko drugi treba izpričavati za pjevanje ustaških pjesama i kakve veze njihovo pjevanje ima s onim što ovi zionisti zovu antisemitizmom? Je li itko zna ijednu ustašku ili bilo koju drugu hrvatsku  pjesmu u kojoj se spominju Židovi ili bilo koji drugi semitski narod? 

Nu svu krivnju za ove zionističke absurde ne možemo pripisivati samo njima. Dobar dio krivnje snosi i taj Puljak i svi njemu slični bezkičmenjaci koji radi svoga kukavičluka osjećaju da se za pjevanje hrvatskih domoljubnih pjesama moraju izpričavati raznim Margolisima, Krausima, Goldsteinima  umjesto da im kažu - ako vam se ne sviđaju naši pozdravi, ako vas iritiraju naše pjesme  od…bite tamo gdje ih nećete morati slušati! 

Za Dom Spremni!

Zvonimir R. Došen