“Antifašistička” intelektualna nedonoščad

Pin It

Drugovi, ako ne možemo spasiti cijelu, spasimo barem pola naše krvave petokrake!

Njemački socijal-demokrat Kurt Schumacher jednom je rekao da su komunisti samo crveno ofarbani nacisti.

Dvie u skoro svemu identične ideologije 20. stoljeća - komunizam i fašizam - obećavale su svietu svoje utopijanske vizije koje će mu donieti bezkrajno zadovoljstvo i veselje.

Da bi postigle taj cilj obe su vjerovale da je najprije potrebno razorilti stari poredak, izbrisati sve tradicionalne ideje o zlu i dobru i uzpostaviti svoj novi svietski poredak. 

U ime tih dviju podpuno identičnih ideologija i za postizanje tih njihovih ciljeva počinjeni su najveći zločini u poviesti svieta. Iako su zločini obiju njih toliko grozni da ih je nemoguće pravilno opisati, ipak je potrebno navesti da su komunistički barem pet ili šest puta veći od fašističkih (omjer 19 prema više od 100 milijuna).

U knjizi “Fascism and Communism”, Vladimir Tismaneanu, profesor komparativnih političkih nauka na američkom Maryland sveučilištu, kaže da “uzprkos tome što komunizam i fašizam dolaze iz zasebnih krajeva političkoga spektra - krajnje lievoga i krajnje desnoga - između njih postoje vrlo male, skoro neznatne razlike”.

Poljski filozof Leszek Kolakowski piše da “boljševizam i  fašizam predstavljaju dvie inkarnacije kobne prisutnosti vraga u poviesti svieta, da su to dvie strane iste ploče”.

Tismaneanu dalje kaže da, “bez Lenjinove dogmatske vizije marksizma, kojom je 1917. započeo boljševičku revoluciju, ne bi bilo ni totalitarizma, te da bi poviest svieta bila sasvim drugačija nego što je danas”. 

Prije nego prieđemo na absurde koje smo čuli od  te stare komunjare Kusića i njegova omladinaca Plenkovića u ovom njihovom zadnjem jurišu na hrvatske pozdrave i simbole, potrebno je onim neupućenim još jednom naglasiti da Ustaški Pokret nije sliedio niti jednu, niti bilo čiju ideologiju. Jedini njegov cilj bio je oslobađanje hrvatskoga naroda izpod tuđinskog jarma i uzpostava njegove nezavisne i suverene države na svim njegovim poviestnim etničkim prostorima. Da za čitavo vrieme trajanja Nezavisne Države Hrvatske u njoj nije postojala niti jedna fašistička ili nacistička organizacija, stranka ili grupacija. Jedina zločinačka organizacija koja je na njezinim prostorima ilegalno djelovala bila je komunistička Partija, koja je po njoj žarila, palila i ubijala njezino nevino pučanstvo.

Svi znamo da su ćelije komunističke Internacionale djelovale (i djeluju) u mnogim državama, pa pogledajmo u kojim državama su postojale (i još postoje) fašističke i nacističke stranke i organizacije.

Ne-njemački narodi koji su istovremeno s Niemcima i Talijanima imali nacističke ili fašističke organizacije:

 1.)      Bugarska -  Bugarska Nationalsocijalistička Radnička Stranka.

 2.).     Kanada    -  Canadian National Socialist Party (pro-Anglo and French-Canadian).

 3.).     Čile           -  Nacional-socialistički Pokret Čilea.

 4.)      Danska     -  Nacional-socijalistička Radnička Stranka Danske (otvoreno anti-semitska).

 5.).     Grčka       -  Grčka Nacional-socijalistička Stranka (Utemeljena na modelu talijanskog

                                  fašizma, pro-Hitlerovska).

 6.).     Mađarska  - Mađarska Nacional-socijalistička Stranka.

 7.)      Nizozemska -Nacional-socijalistička Dutch Radnička stranka (Borila se za pripojenje 

                                    Njemačkoj) i Nacional-socijalistički Pokret Nizozemske (Za Nezavisnu Nizozemsku).

 8.)      Norveška   - National-socijalistička Radnička Stranka Norveške (anti-semitska) i 

                                   Nasjonal Samling (anti-semitska i anti-masonska organizacija)

  9.).    Rumunjska -Nacional-socijalistička Stranka.

10.).    Švedska     - Švedska Nacional-socijalistička Liga Slobode, Švedska Nacional-  

                                  socijalistička Stranka i Nacional-socijalistička Radnička Stranka.

            

Organizacije poslie 1945., koje se smatra pro-nacističkim i fašističkim:

1.)      Danska         -  Nacional-socijalistički Pokret. 

2.)       Iran          -    Iranska Nacional-socijalistička Stranka (anti-židovska, anti-arapska, anti-

                                   turska).

3.)      Novi Zeland - Nacional-socijalistička Stranka Novog Zelanda (otvoreno anti-

                                 semitska).

4.)      Norveška      - Nacional-socijalistički Pokret Norveške.

5.)      Rusija           - Ruska Nacional-socijalistička Stranka ( strogo nacionalistička, anti-

                                    imigrantska, promovira teokraciju pravoslavlja).

6.)     V. Britanija   - National Socialist Movement (UK 1962), National Socialist Action

                                Party (osnovana 1982.) i National Socialist Movement.

                                  

7.)      UAD.           - National Socialist League (anti-gay, arijanska, pro-Hitler), National

                                  Socialist party of America (biela, anti-semitska, anti-crnačka), i   

                                  National Socialist Movement.

Nigdje spomena da je u Hrvatskoj ikada postojala bilo koja i bilo kakva fašistička organizacija, to jest ako izuzmemo komunističku partiju, koja se u ničem ne razlikuje od onih fašističkih osim što je bila (i jest) mnogostruko zločinačkija.

Iako on sve to vrlo dobro zna, u svojoj obrani “dokumenta” o zaključcima Plenkovićeva “Vijeća za suočavanje s prošlosti” ili kako se već ta komunistička podvala - koju je dr. Zlatko Hasanbegović pravilno nazvao ntelektualnim nedonoščetom - zove, stara komunjara, predsjednik JAZU-e Zvonko Kusić među svojim ostalim jugokomunističkih glupostima kaže: ‘….S druge strane, crvena zvijezda i komunistički simboli koji označavaju antifašističku borbu. Svi znamo da su ti simboli bili dvoznačni, oni imaju i negativnu konotaciju u vezi kršenja ljudskih prava i masovnih zločina, ali imaju i pozitivnu konotaciju u antifašističkoj borbi, tako da je ovaj dio koji se odnosi na antifašističku borbu nesporan…..’  

Pa kada bi to i bila istina, zar onda nebi i kukasti križ (swastika) trebao biti legaliziran, jer i Hitler je učinio neka dobra djela; dao izgraditi Autoban i Narodna kola (Volkwagen) itd.?

Jugo-mediji su se odmah potrudili da prenesu izjavu euroslavenskog potrčka Plenkovića u kojoj je ..“još jednom je naglasio da sve što se odnosi na NDH je jasno zabranjeno i regulirano dok mala odstupanja postoje vezano za pozdrav HOS-a iz Domovinskog rata”.

Jedan gospodin iz domovinskoga ogranka HAZUD-a na sve to kaže, “Začuđeni smo postupanjem akademika Zvonka Kusića, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja po kriterijima preporuke spada u „prima facie“ ustašku organizaciju, jer je prvi put ustanovljena u NDH. Stoga pozivamo akademika Kusića da se ili odrekne Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, te podnese ostavku na članstvo u njoj ili pak zatraži njezino preimenovanje u svjetlu predmetne Preporuke u Jugoslavensku akademiju znanosti i umjetnosti, što bi očigledno puno više odgovaralo njegovu znanstvenom i ljudskom habitusu”.

Ne znam kako itko tko je imalo upoznat s radnjama te ustanove a pogotovo radnjama toga okorjelog jugokomunjare može biti iznenađen njegovim postupcima i kako ustanovu u kojoj je Tito i danas počasni član može smatrati hrvatskom ustanovom? Kome još nije jasno da je ona hrvatska isto onoliko koliko i koalicijska vlada Plenković-Pupovac, “Hrvatski Sabor”, “Hrvatska televizija” i sve druge ustanove u Hrvatskoj koje su pod kontrolom jugokomunističke oligarhije?

A što se tiče preporuke za mjenjanje imena te podružnice to uobće nije potrebno jer osim one četiri godine za vrieme NDH, ona je uvijek bila jugoslavenska.

Kusić u svome “referatu” izjavljuje da se s zaključcima u tom njegovom “dokumentu” neki članovi vijeća slažu a neki ne slažu, što znači da poslie svega o čemu su razpravljali nije postignut konzensus. Pa kakav je to onda dokument? 

Ipak,kako izgleda, na strani koja je za to da se zabrani stari hrvatski pozdrav a spasi “ona dobra polovica” krvave komunističke zviezde našli su se i “naši znanstvenici”  Ivica Lučić i Ante Nazor.  Nisam vjerovao u ono što je, u svezi s “nestalim” ratnim dokumentima, o tim ljudima svojevremeno govorio gen. Ljubo Ćesić Rojs, sada sam se uvjerio da je govorio istinu.

Kažu da je Plenković (kako bi mu dao barem nekakv legitimite) u to njegovo Vijeće “mudro postavio osobe s obe strane političkog spektra”. Po svemu sudeći jedini član s onoga drugoga ne-jugoslavenskog spektra bio ie dr. Željko Tanjić. Ali ne znam kako je i on mogao izdržati sjediti za istim stolom s Kusićem i ostalim mrziteljima Hrvatske; komunjarama s filozofskog fakulteta, neznalicama poput plagijatora Ive Goldsteina, i drugim jugosmećem. 

Da to “Vijeće” nije bilo ništa drugo nego još jedna loše osmišljena podvala udružene jugokomunističke i četničke antihrvatske klike; HDZ, SDSS, SDP, HNS, IDS i njihovih “nebladinih” privjesaka jasno je svima.  O njegovom znanstvenom kapacitetu nije potrebo ni razmišljati, jer da je bilo sasatavljeno i od najnižeg sloja znanstvenika - ili barem običnih poštenih ljudi - jedini zaključak koji bi ono moglo donieti bio bi:  

- Izticanje hrvatskih nacionalnih simbola je samo reakcija na izticanje i slavljenje jugokomunističkih. Crvena boljševička zviezda je najkrvaviji simbol u poviesti čovječanstva. To je simbol pod kojim je umoreno više od 100 milijuna nevinih žrtava. Kada se iz više od 1700 masovnih grobnica povade i dostojno pokopaju kosti stotina tisuća hrvatskih žrtava, koje su jugokomunisti nanajzvierskiji način pobili poslie završetka 2. svj. rata.   Kada se iz Hrvatske uklone svi komunistički i četnički simboli i spomenici i zabrane sve pro-jugoslavenske i pro-komunističke antihrvatske stranke i organizacije neće biti nikakva razloga za izticanje ni onih antikomunističkih i antijugoslavenskih simbola.

A što se tiče pozdrava - Za dom spremni - To je stari hrvatski pozdrav i njega nitko ne može i nikada neće moći zabraniti!

Za Dom Spremni!

Zvonimir R. Došen