Plenković je najveći gubitnik izbora za EU parlament i treba dati ostavku na dužnosti predsjednika Vlade i HDZ-a!

Pin It

PORUKA ČLANOVIMA HDZ-A

Riješite se Andreja Plenkovića prije nego što on HDZ pošalje na smetlište povijesti. Bila bi to ipak tragedija za stranku koja je bila najaktivnija u stvaranju samostalne hrvatske države

Nakon analiziranja rezultata izbora u svim zemljama članicama EU, evidentno je kako Plenković nije izgubio samo u RH, nego i u Europskoj uniji. Plenkovićeva Europska pučka stranka izgubila je veliki broj mandata, i više neće moći odlučivati o kadroviranju u Europskoj komisiji i u Europskom parlamentu. Vrlo je vjerojatno da novi predsjednik Europske komisije neće bitI član Europske pučke stranke. 

NAGLI PAD PLENKOVIĆEVIH DIONICA U EUROPSKOJ UNIJI

To znači da su, nakon poraza HDZ-a na izborima u Hrvatskoj, naglo opale Plenkovićeve dionice unutar Europske pučke stranke. Ukoliko se dogodi da predsjednik Europske komisije bude netko iz Liberalnog bloka ili zelenih, Plenković će u vodećim strukturama Europske unije proći kao i Ivo Sanader. Nitko ga neće podržavati, osim sadašnjeg predsjednika EK kroničnog pijanca i masona Jean-Claude Junckera, koji će na toj poziciji, hvala dragom Bogu, biti samo još nekoliko mjeseci.

Ništa manji udarac za Plenkovićeve vrlo velike ambicije u Europskoj uniji nije ni težak poraz stranke francuskog predsjednika Macrona na izborima za Europski parlament. Macrona je pobijedila Marine Le Pen, koja zagovara vraćanje suvereniteta zemljama članicama Europske unije, a okosnica Macronove politike su globalizam i jače povezivanje država članica EU. Nakon poraza u Francuskoj, Macron se neće više moći šepuriti po Europi i promovirati svoju globalističku politiku, ili pak dijeliti lekcije zemljama i političarima koji se ne slažu s njegovom globalističkom politikom. Istovremeno, iz Berlina se čuju sve glasnije poruke da će se i kancelarka Angela Merkel morati povući s čela njemačke vlade. Frau Merkel će otiću u mirovinu, a Plenković će, budući da u životu nije ništa drugo radio, vjerojatno u diplomaciju, ako ga budu htjeli primiti natrag. 

HDZ ĆE BITI TREĆA STRANKA NAKON SLJEDEĆIH PARLAMENTARNIH IZBORA.

Dakle, Plenkoviću se crno piše, kako u Europskoj uniji tako i u Hrvatskoj. Da zaustavi političku agoniju u Hrvatskoj i nestanak Hrvatske, Plenković, da ima i trunak osjećaja za interese Hrvatske i hrvatskog naroda, trebao bi dati ostavku na mjestu predsjednika Vlade RH. Da sam u njegovim cipelama, nikada si ne bih dopustio čekati sljedeće parlamentarne izbore, na kojima će HDZ, pod Plenkovićem, doživjeti, još teži poraz, nego na izborima za Europski parlament, koji su održani prošlu nedjelju. HDZ ĆE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA NAJVJEROJATNIJE PASTI NA TREĆE MJESTO PO BROJU ZASTUPNIKA U HRVATSKOM SABORU.

Naravno, nije mi ni malo žao što će Plenković brzo postati persona non grata u Europskoj uniji i Hrvatskoj. Dapače, tomu se jako veselim. Plenković će biti žrtva svoje velike opsesije o Europi kao super državi, što pokazuje da je daleko slabiji analitičar i poznavatelj međunarodnih odnosa, nego što su mnogi u Hrvatskoj mislili. Ja na to upozoravam već dvije godine.

PORUKA ČLANOVIMA HDZ-A

Riješite se Andreja Plenkovića prije nego što on HDZ pošalje na smetlište povijesti. Bila bi to ipak tragedija za stranku koja je bila najaktivnija u stvaranju samostalne hrvatske države. 

Zaključno moram reć kako je HDZ došao u sadašnji nezavidan položaj kao politička stranka isključivo zbog uhljebništva i sluganskog mentalnog sklopa svojih članova.

Antun Babić