Ni Milanović ni Kolinda Grabar - Kitarović ne zaslužuju glas hrvatskih domoljuba, moj sigurno neće dobiti!

Pin It

Hebrang, Olujić i Dujmović upinju se iz zadnjih žila kako bi uvjerili "Škorine glasače", da u drugom krugu moraju glasati za evidentno nesposobnu i nestabilnu Kolindu Grabar - Kitarović, jer je ona manje zlo od Milanovića, a bez da navedu koja su sva zla Hrvatskoj naveli Milanovićevi politički istomišljenici Andrej Plenković i KGK

Primoran sam još jedanput prekinuti moju samozadanu jednomjesečnu šutnju, iz sljedećih razloga...

1.Tijekom Božićnih blagdana u inbox sam primio veliki broj čestitki. Kako ove godine nisam stavio Božićnu čestitku na na moj zid, ovim putem se od srca zahvaljujem svima koji su mi čestitali Božić. Da Vam budem sasvim iskren, ove božićne blagdane proveo sam usamljen, u miru i u vrlo dubokom razmišljanju kamo idu naša Hrvatska, hrvatski  narod i čovječanstvo općenito.

2. Puno manje nego do prije tjedan dana, ponekad pogledam komentare, u kojima se vodi žestka rasprava: za koga glasati u drugom krugu predsjedničkih izbora? Pročitao sam svakojakih prijedloga i mišljenja, uglavom onih koje zdrav razum teško probavlja.

3. Najviše me ražalostila činjenica o nevjerojatnoj demokratskoj i političkoj nepismenosti te nedosljednosti tzv. hrvatskih domoljuba,koji lutaju od izbora do izbora, od pojedinca do pojedinca. Posebno sam se sažalio nad prof. dr. Andrijom Hebrangom i odvjetnikom Željkom Olujićem, koji su jako puno profitirali sa stvaranjem hrvatske države, ali ne zbog njihovog domoljublja, nego oportunizma priklanjanja pobjednicima u HDZ-u. Hebrang je svojevremeno ostao duboko vjeran Ivi Sanaderu i Jadranki Kosor, dok su oni obavljali dužnost predsjednika Vlade i uništavali Hrvatsku i hrvatski narod.

4. O nezavisnim komentatorima, kao što je Tihomir Dujmović, koji u situacijama kakva je danas u državi najviše zbunjuje samoga sebe također želim reći nekoliko riječi. Imam dojam da ni Zoran Vakula nije tako često mijenjao svoj vremenske prognoze koliko je preskanja iz jednog tabra u drugi imao taj inače vrlo dobar novinar i komentator. Mada je to u Hrvatskoj jako teško, Dujmović nije uspio izgraditi vlastiti autoritet i vjerodostojnost novinara i komentatora koji je svoj, i kojem se vjeruje, pa su ga mogli kupiti "svi glavni natjecatelji za vlast" na tzv. desnoj opciji.

5. Hebrang, Olujić i Dujmović upinju se iz zadnjih žila kako bi uvjerili "Škorine glasače", da u drugom krugu moraju glasati za evidentno nesposobnu i nestabilnu Kolindu Grabar - Kitarović, jer je ona manje zlo od Milanovića, a bez da navedu koja su sva zla Hrvatskoj naveli Milanovićevi politički istomišljenici Andrej Plenković i KGK. I HDZ-e i SDP-e, sa svim njihovim vođama i koalicijama od 2000. godine do danas, učinili su sve što je bilo u njihovoj moći (i po zadatku, a ponešto iz zbog koristoljublja) da Hrvatsku i hrvatski narod dovedu do sadašnjeg punog opasnosti stanja. Gore spomenuta gospoda žele nas uvjeriti da je Andrej Plenković, koji sada vodi kampanju za pobjedu KGK u drugom krugu, bolji domoljub od Milanovića i manje opasan od tog zagrebačkog uličara, ili kako ga je KGK nazvala, frajera. Osim toga, ti nas "učeni ljudi" uvjeravaju da je izlazak na izbore i glasovanje, po njihovom "manje zlo" i sveta domoljubna i demokratska dužnost. To jednostavno nije istina. Današnji politički sustav i njegova provedba jednako su opasni za Hrvatsku, iz jako puno razloga, kao što je to bio Titov komunistički režim. U svakom slučaju, kad usporedimo posljedice jednog i drugog režima za Hrvatsku, teško je staviti ruku u vatru I reći da je današnji Plenkovićev režim manje opasan za budućnost Hrvatske, od bivšeg Titovog režima, koji je, zapravo, u mnogočemu, model po kojem Plenković vlada.

6. Dakle, nakon dugo godina života u pravim demokratskim društvima i uređenim zemljama, odlučno odbijam njihovu tezu da se mora izaći na izbore i glasati za bilo koga, samo da se obavi glasačka dužnost. Pa to su radili i komunisti. Glavna svrha uvođenja glasanja u demokratskim društvima bila je pravednija raspodjela vlasti i materijalnih dobara. Današnja Hrvatska više je slična robovlasničkim vremenimau kojima su, uz pomoć plemstva, vladala nasljedna carstva i kraljevstva. U Hrvatskoj od demokracije nema ni slova D. To je razlog zašto naš glas na izborima služi samo kao legitimiziranje novog, tj. modernog robovlasničkog sustava. Probajte otići u neku hrvatsku državnu instituciji i reći da vam ona mora riješiti vaš legitiman problem, jer ste vi glasalina izborima. Kako bi rekao sjajni Hodak: malo morgen.

7. Zaključno, ja tvrdim, da je neizlazak na izbore ili križanje glasačkog listića pravo svakog glasača u Hrvatskoj, kao što to i današnji jako loš i nepravedan Zakon o izborima kaže, ali nije to jedini pokazatelj. Naime, pokazalo se da hrvatski narod u zadnjih dvadeset godina uništavanja Hrvatske nije pronašao učinkovit model za dramatičan preokret sadašnjeg karcenogenog i teško koruptivnog političkog i gospodarskog sustava. Pokušao se i s povremenim javnim, ali i brojčano premalim prosvjedima. Nisam za revoluciju i prolijevanje hrvatske krvi na ulicama. Dakle, što nam još preostaje. Idemo vlastodršcima, ali i tzv. svjetski multilateralnim organizacijama jasno pokazati, da ni umjetno desna, niti lijeva vlast u Hrvatskoj ne uživa povjerenje hrvatskog naroda. Kad bi na predsjedničke i parlamentarne izbore izašlo samo deset posto glasača, a od toga da je pet posto listića nevaljalo, bila bi to prava demokratska revolucija. Političari bi izgubili svak legalitet i legitimitet. Htjeli, ili nehtjeli, morali bi donijeti novi i daleko demokratskiji izborni zakon.

8. Stoga, ću u drugom krugu izaći na izbore i glasati. Ali ću, kao i u prvom krugu, prekrižiti svoj glasački listić. S time da ću ovoga puta prekrižiti i Milanovića i Kolindu Grabar Kitarović. Da to nije ništa neuobičajeno čak i u najdemokratskijim društvima, objavljujem nekoliko fotografija prekriženih glasačkih listića na izborima u demokratskim zemljama i društvima.

Antun Babić