Stjepan Mesić veliki je lažov i nesreća za hrvatski narod

Pin It

Kao veliki prevrtljivac i oportunist, Mesić je u zadnjih 25 godina svaki drugi dan mijenjao svoja stajališta i sukladno tome davao skandalozne političke izjave, koje su išle na štetu Hrvatskog naroda ne samo u domovini nego i u inozemstvu. 

U novijoj povijesti hrvatskog naroda nije bilo veće političke izdajice i veće nesreće od bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Dok sam bio u diplomatskoj službi često sam se puta morao jako suzdržavati. Prije Mesićevog službenog posjeta u NR Kinu 2002., gdje sam vršio dužnost opunomoćenog ministra u veleposlanstvu Republike Hrvatske, imao sam namjeru otići na bolovanje, samo da ne sudjelujem u organizaciji njegovog dolaska u NR Kinu. O tome kako je sebe i sve nas u službenom izaslanstvu osramotio kad je rekao kineskog predsjedniku Jiang Zeminu, a onda kad je Jian Zemin počeo postavljati pitanja Mesiću na ruskom, Mesić je odgovarao na hrvatskom, a kineski ga je predsjednik samo u čudu gledao, objavit ću više u svojoj knjizi.

No, glavni razlog ovog mojeg komentara je Mesićeva jučerašnja izjava kako je on tu svoju pozitivnu izjavu o logoru Jasenovac dao pod utjecajem lažnih informacija hrvatskih povratnika iz iseljeništva, koji su propagirali ustaštvo. To je jedna neoprostiva laž koja je uvrijedila cijelo hrvatsko iseljeništvo i sve nas povratnike koji smo 1990. godine stavili sve na kocku, uključujući i naše obitelji, i vratili se u Hrvatsku kako bi pomogli svojem hrvatskom narodu da se obrani od velikosrpske agresije.

Stjepana Mesića upoznao sam odmah po dolasku u Zagreb u travnju 1990. godine zbog njegove dužnosti glavnog tajnika u HDZ-u. Godine 1991. imenovan sam za savjetnika predsjednika dr. Franje Tuđmana za medije i tada sam često viđao Mesića. Nikada nisam s njim razgovarao o ustašama i ustaškom režimu. Dapače, kao Radićevac, znao sam reći da sam se iz bogate Australije vratio u Hrvatsku zato što želim pomoći u stvaranju, obrani i izgradnji moderne, samostalne i demokratske hrvatske države. Na toj sam crti, usprkos velikom razočaranju, ostao i danas i ustrajat ću do kraja svojeg života.

Kao veliki prevrtljivac i oportunist, Mesić je u zadnjih 25 godina svaki drugi dan mijenjao svoja stajališta i sukladno tome davao skandalozne političke izjave, koje su išle na štetu Hrvatskog naroda ne samo u domovini nego i u inozemstvu. Nikako nisam mogao shvatiti da je većina glasača koji su izašli na izbore mogla dva puta izabrati tog šarlatana za predsjednika Republike Hrvatske.

Pozivam Hrvatski svjetski kongres i sve hrvatske organizacije i društva da javno i oštro osude izjavu Stjepana Mesića, a ja ću pokrenuti inicijativu da takvu osudu Stjepana Mesića zbog protuhrvatskog rada već više od dva desetljeća potpišu i mnogi povratnici u domovini iz svih krajeva svijeta.

U zaključku, pozivam predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a posebno HDZ, čiji je Mesić bio vodeći član nakon osnivanja stranke 1989. godine, da ga javno osude i pokrenu postupak za sve njegove veleizdaje.

 

Antun Babić

Povratnik u Hrvatsku iz Australije 1990. Godine