Očenašek Granić sramoti predsjednicu KGK

Pin It

Sinoćnja emisija Otvoreno pokazala je svu bijedu Očenašeka Mate Granića, savjetnika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović. U raspravi o jednoj od najvažnijih tema u Hrvatskoj danas - teška situacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Mate Granić je još jedanput pokazao kako je najveći muljator u hrvatskoj politici od 1991. godine i da se iza imidža Očenašeka zabravo nalazi brutalan karakter, koji je za svoje interese spreman gaziti preko leševa. 

Graniću ne treba nikada vjerovati, jer sve radi za vlastiti interes i iz oportunizma. Kao američki igrač, koji je radio iza leđa predsjedniku Tuđmanu, Graniću nikada nije bilo iskreno stalo do Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nažalost, zbog Mate Granića Kolinda Grabar-Kitarović će izgubiti puno glasova na sljedećim predsjedničkim izborima. Mi nikada nećemo znati što je Granić iza leđa Tuđmanu govorio Amerikancima. Velika je tajna zašto je Granić najbliži i najpovjerljiviji savjetnik današnje predsjednice hrvatske države. Nije to dobro za Hrvatsku.

Ne treba zavaravati hrvatsku javnost

Jako je štetno zavaravati hrvatsku javnost u Republici Hrvatskoj i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini kako hrvatska diplomacija može utjecati na geopolitičke interese velikih sila, a prije svega SAD-a. U razgovoru u Sarajevu prošle godine s jednim američkim diplomatom još jedanput sam dobio potvrdu da SAD žele graditi neko imaginarno građansko društvo u Federaciji BiH. Bošnjaci su od Amerikanaca dobili zeleno svjetlo da zgaze Hrvate u BiH. Budući su velika sila Amerikancima nije nikakav problem za svoje interese žrtvovati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. To su već puno puta učinili s drugim narodima diljem svijeta. 

U Američkom Kongresu 1993. i 1995. godine imao sam veliki broj razgovora o Bosni i Hercegovini s kongresmenima i njihovim savjetnicima, koji su zapravo bili ili neznalice ili su ih američki diplomati na terenu potpuno krivo informirali. Rekao sam im da niti jedna europska ili svjetska sila u zadnjih petsto godina nije trajno riješila probleme koji postoje na području sadašnje Bosne i Hercegovine, pa neće ni SAD. Tada sam otvoreno istaknuo kako će se međunarodna zajednica najmanje još jedno stoljeće aktivno baviti Bosnom i Hercegovinom. To je gorka istina, a sve drugo su muljanja političara zbog njihovih osobnih interesa.

S druge strane, SDP-ovac Joško Klisović otvoreno je pokazao kako mu je hrvatsko domoljublje najmanje važna stvar u životu. On je čisti gobalist, poput Plenkovića, koji jedva čeka da Srbija i Bosna i Hercegovina uđu u Europsku uniju. Ako Klisović ozbiljno misli da će to riješiti napetosti i sukobe između Srba, Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini, onda treba što brže odustati od ambicije da u eventualnoj novoj vladi SDP-a dođe na mjesto ministra vanjskih poslova. Bila bi to katastrofa za Hrvatsku.

Image result for mario knezović blogger

Budućnost pripada mladim suverenistima kao što je Marijan Knezović

Iako nije imao puno prilike reći sve što je želio, oduševio me je mladi Marijan Knezović. Pokazao je ne samo hrabrost i odlučnost nego i veliko vladanje materijom. Ponudio je trajno jedino moguća rješenja za opstanak koliko toliko jedinstvene Bosne i Hercegovine. Osim toga za njegovu životnu dob i činjenicu da još studira, pokazao je kako je ne samo ravnopravan nego i superioran u razgovoru s tobožnjim visokim političarima i stručnjacima. 

Iako mi je to jako teško reći, državnoj tajnici Zdravki Bušić preporučam da se što rijeđe pojavljuje u medijima, a posebno ne u televizijskim raspravama. Neka ostane iza kulisa, gdje vrlo dobro obavlja svoj posao.

Antun Babić