Dawn Dawns: HDZ koji to više nije – ni hrvatski , ni demokratski

Pin It

Kad je komunist Račan,  u kampanji za prve višestranačke izbore,  izjavio da je HDZ “stranka opasnih namjera“, bio je to prigovor  HDZ-ovu nastojanju stvaranja Hrvatske države a što je nužno vodilo prethodnom raspadu Jugoslavije. Prisjećajući ove izjave, tadašnjeg predsjednika  Savez komunista Hrvatske,  možemo zaključiti da današnji HDZ,  zaista JE stranka opasnih namjera, ali  sad, u sasvim obrnutom značenju. 

Današnji  HDZ  koalira sa strankama potpuno suprotnog svjetonazora, neprihvatljivom većinskom hrvatskom puku, te vodi politiku koja uništava Hrvatsku i očito je priprema za neku novu regionalnu sintezu. 

Stalno se ponavlja jedna od  „najvećih zamjerki“ Tuđmanu, da je bio Titov general i služio komunističkoj vlasti, makar je dokazana činjenica kako je, još u ono vrijeme, zbog svojih domoljubnih stavova smatran disidentom i bio u nemilosti te iste vlasti.  

Franje Tuđmana već jako dugo nema, pa kome onda treba pripisati zasluge što je upravo  nakon njega, HDZ  postao pravo komunističko gnijezdo?!  Tko je kriv što  HDZ ima, za glavnog  partnera, stranku  koju je osnovao Vojislav Stanimirović,  kojeg se osnovano sumnjiči, da je počinio više ratnih zločina tijekom Domovinskog rata, a kojoj je na čelu  jugo četnik Pupovac, te slična bratija?!

Današnja Plenkovićeva politika, potpuni je, sramotan otklon od  politike prvog hrvatskog predsjednika i njegovog gesla: “Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!“

Dolaskom Plenkovića na čelo stranke, HDZ više nije ni hrvatska ni demokratska, a  zajednica se sve više pretvara u partiju, koja je potpunosti je napustila svoja izvorna načela.                                                                                                                Njegove, naveliko hvaljene diplomatske sposobnosti, posebice od Pupovca,  ubrzo se pokazaše kako su tek izmišljeni paravan za prikrivanje nadolazeće tiranije, koju je najprije počeo primjenjivati preko svoje produžene ruke Obuljen i njenog  sramotnog djelovanja u HAVCU, a sad se pokazuje u punom opsegu pri pokušaju nasilnog uvođenja rodne ideologije kroz trojanskog konja, zvanog Istanbulska konvencija. On sad već otvoreno prijeti članovima stranke,ukoliko ne budu digli ruku za ratifikaciju iste. 

Dok se tek nekoliko članova otvoreno pobunilo protiv ovakve strahovlade, neki od njih čak revoltirano istupili iz stranke, oni kojima je politika oduvijek glavno i jedino zanimanje, ucijenjeni, nemaju drugo nego „vezati konja gdje im gazda kaže“.

Taj briselski poslušnik, u koaliciji s agresorom, osumnjičenim i presuđenim kriminalcima, perverznim osobama i u konačnici,  ako treba, valjda i s crnim vragom, samo da bi se održao na vlasti i proveo svoju antihrvatsku zadaću, koju su mu odredile njegove briselske gazde, u potpunosti je devastirao, nekad najveću i najjaču hrvatsku  stranku.                    

Bravo, majstore!!!  – izgleda da si uspio ostvariti ono, što se činilo nemogućim!  Tko bi mogao vjerovati da se, od stranke, koja je povela narod  u slobodu,  zastupala demokršćanski svjetonazor i domoljublje, može napraviti ovakva nakaradna tvorevina, koja propagira svakojake perverzije, gazi i ponižava domoljube, omogućuje  suđenja  i zatvaranja  svojih  najzaslužnijih   sinova – hrvatskih branitelja, skida im spomenike, a narodu se uskoro sprema zabraniti  čak i domoljubnu pjesmu. 

Preostaje još jedino, odreći se suvereniteta i zemlju  iznova ugurati u kakav, Hrvatima neprihvatljiv savez, u kojem ćemo opet biti inferiorni i obespravljeni. Sve to, pod ovakvim neprirodnim vodstvom, čini stranka, koja je nekada bila državotvorni pokret i veliki i domoljubni predstavnik u cijelom političkom spektru nove Hrvatske države. 

Ovakva metamorfoza, samo obrnuta, iz leptira u proždrljivu gusjenicu, bila je nezamisliva i najgorim protivnicima. Taj trend, sad ubrzano ždere hrvatsko tkivo, deblja se, u nadi vođe, da će vrlo skoro biti u stanju izvršiti zadane planove,  kojima će neovisna Hrvatska postati tek naša uspomena na neka bolja vremena. 

U stranci  se nije našao  nitko, tko bi se pokušao  oduprijeti  njegovom  perverznom koaliranju  s dojučerašnjim  neprijateljem, a oktroirani predsjednik, kojemu nisu građani - HDZ-ovi birači dali glas, nego je dobio glasove stranačkih poslušnika i uvlakača, danas  te iste, koji ga dovedoše na čelo, proganja i prijeti im kažnjavanjem, micanjem s izbornih  lista, izbacivanjem ...

Ti nas Plenkovićevi  siloviti zahtjevi za izjašnjavanjem o IK, po županijskim organizacijama HDZ-a, neodoljivo podsjećaju na partijska vremena, a on nam sve više liči na političkog komesara, pa se ne treba čudit nastojanju  za ostankom petokrake, koja je simbol upravo takve demo(n)kracije.    

Eto,  društvo, tako vam i treba!!  

Svojim poniznim ponašanjem, to ste i zaslužili, kad ste šuteći  dopuštali  sramotne stvari. Niste se usprotivili  odricanju od temeljnih načela stranke,  zbog sklapanja neprirodnih i nemoralnih političkih saveza, a sad vam gazda prijeti i pokazuje da je više nego spreman odreći se vas. 

Više mu ne trebate, jer će nedostatak vaših ruku pri glasovanju u Saboru,nadomjestiti onima  s kojima, zbog vaše šutnje,  već odavno ima savez, samo ga još jednom treba javno potvrditi i učvrstiti ujedinjenjem u jednu jedinstvenu partiju. To će, po svemu sudeći,  biti nakon očekivano „uspješnog“  izglasavanja  euro-perverzije sadržane u nekakvoj konvenciji. 

Zanimljivo je da su, najveći protivnici svih hrvatskih vrijednosti,  jednoglasni i uporni u podržavanju, nama neprihvatljive Istanbulske konvencije. Ovih dana smo saznali da je osnovano  nekakvo naddržavno tijelo GREVIO, koje će preko nevladinih udruga,kontrolirati provedbe te konvencije. U njemu sjedi deset aktivistica iz različitih zemalja, poput crvene Rade, B.a.b.a Svrake i njima sličnih.  Vjerojatno Radojka i Sanja, u bliskoj budućnosti  i sebe vide u tom tijelu, a isplati se žestoko nastaviti s aktivizmom jer, kako smo čuli,  za provedbu  iste, već su udrugama  osigurana ogromna sredstva, čak milijardu  „ustaških kuna“.  Nije nikakvo čudo da su one  isplazile svoj zmijski jezik, žestoko zagovarajući IK, željno očekujući  veliki priliv u svoje đepove.   I

U tome se one  s današnjim  HDZ-om u potpunosti  slažu.

Kad takve spodobe i HDZ imaju jednako mišljenje i ista nastojanja, znamo da je vrag došao po svoje. HDZ-a više nema!!!  Izgrizli ga i pojeli crveni tekutovi. Od njega je ostalo samo njegovo povijesno ime, koje, uz ovakvo, plenkijevski vjerodostojno  članstvo i pridružene partnere, djeluje kao stara prostitutka i podrtina.

Vrijeme je da to birači, konačno shvate, pa na nekim novim izborima, čine se mogući  prijevremeni, ne bi opet  davali svoj glas  štromarima, pupovcima, beljacima, i tko zna kakvima još.                                                            

Ako se HDZ ipak uspije trgnuti i započne  čistiti svoje redove, što je malo vjerojatno u ovim okolnostima, kad istinski domoljubi odlaze iz stranke, oni koji ipak ostanu,  trebaju najprije maknuti sve mućke, a prije svega, trebaju maknuti kukavičje jaje koji im je podvaljeno, pa čim se izleglo i ojačalo, počelo  ostale izbacivati iz gnijezda.

HDZ nesumnjivo ima slavnu prošlost, ali s ovakvim članstvom, a osobito vodstvom, nema, baš nikakvu budućnost.

Dawn Dawns