Dawn Dawns: Orwell u Hrvatskoj ili Životinjska farma na hrvatski način

Pin It

Danas, izvan granica RH živi oko  4 milijuna Hrvata, a svi oni zajedno, imaju svega tri zastupnika, dok manjine u RH, kojih je, prema zadnjem popisu, oko 300 tisuća (328.738),  manje od 10% stanovnika, imaju 8 predstavnika. Tako ispada da svaki manjinac vrijedi preko deset puta više, od svakog Hrvata. A gdje je Ustavom zagarantirana jednakost??

Sve su životinje jednake ali su neke jednakije od drugih. 

 (Životinjska farma: George Orwell)

Zasigurno su mnogi pročitali bajku  klasika G.Orwella: Životinjska farma, koju je posebno obilježila ta čuvena rečenica.

Za one koji je još nisu pročitali, evo kratkog opisa priče:

Dogodila se pobuna  na Vlastelinskoj farmi, svrgnut je vlasnik, životinje su preuzele  vlast i donijele svojih sedam pravila.  Svinje su bile najmudrije, iskoristile vlast, te počele manipulirati drugim životinjama. Psi su im pomagali. Sve je u početku djelovalo idilično,  da bi ubrzo svinje počele hodati na dvije noge, družiti se s ljudima sa susjednih farmi, piti alkohol,  na kraju se toliko osilile i ukinule sva  pravila, te donijele Zapovijed: “Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih.”

Knjiga je popularna i danas,  jer  u njoj, lako  prepoznajemo sliku današnjeg društva i njegove aktualne pojave: pohlepu, želju za moći (svinje),  dok izvrsno opisuje nedostatak kritičkog razmišljanja i apsolutna poslušnost (ovce). Različite životinje predstavljaju različite tipove ljudi.

Aktualne vlasti u nas, redovito se nazivaju političkom elitom, iako u njima nema baš ništa elitnog, niti u znanju i sposobnostima, niti u njihovim  moralnim načelima. Sve sposobnosti svedene su na upravo elitnu beskrupuloznost i nemoral u trajnom nastojanju održavanja pozicije moći, a na štetu svih drugih, koji s njima ne dijele vlast. Tko se pobuni, biva kažnjen, a osobito onaj koji otvoreno i javno  govori o njihovom neprimjerenom i štetnom ponašanju. 

Honorirani su hvalospjevi i lažno pozitivni opisi njihova djelovanja, kako bi se ostavio privid sposobnosti, a time zadržala moć, privilegiranih skupina, makar su im sve sposobnosti često daleko ispod prosjeka običnog čovjeka, a moral, bar tri metra ispod zemlje. Oni bistriji, okružuju se mediokritetima, jer takvi im ne predstavljaju opasnost.

Tako i nakaradni izborni zakon u RH, nije drugo do komunistička podvala, kojom oni nastoje  zauvijek zadržati svoju vlast nad nama. Zloupotreba manjinskih prava protiv većinskog naroda , očituje se u različitim  nemoralnim oblicima, a često je, ne samo  na  granici legalnosti, već otvoreno predstavlja kriminal u raznim pojavnim oblicima.

Deplasirano je stalno prigovaranje i optužbe, da bi  novim izbornim  pravilima, manjine  bile dovedene u inferiorni položaj. To je potpuna neistina!                                                                                                 

Prijeko je potrebna ispravka nepravednih pravila izbornog  zakona, kojim se ponižava većinski narod u svojoj jedinoj nacionalnoj domovini i upravo je on, u inferiornom  položaju, u odnosu na neke pripadnike manjina, a  „vječnim“ predstavnicima istih, osigurava doživotni status, kao da su kraljevska obitelj.

Ako smo istinski spremni zastupati jednakost, onda nema sumnje da svaki pripadnik, bilo koje manjine i njegov glas,  jednako vrijedi kao i glas svakog Hrvata. No, to nije tako. Manjincima ovakav  izborni zakon, daje neusporedivo veća prava, nego matičnom Hvatskom narodu. Tako Hrvati rasuti po svijetu, zbog režima koji ih je rastjerao, mogli su birati: biti ubijeni odmah, za bivšeg režima  ili  polako raznim državnim mjerama, zbog nemogućnosti  zaposlenja,  odlaziti iz Hrvatske.

Danas, izvan granica RH živi oko  4 milijuna Hrvata, a svi oni zajedno, imaju svega tri zastupnika, dok manjine u RH, kojih je, prema zadnjem popisu, oko 300 tisuća (328.738),  manje od 10% stanovnika, imaju 8 predstavnika. Tako ispada da svaki manjinac vrijedi preko deset puta više, od svakog Hrvata. A gdje je Ustavom zagarantirana jednakost??

Nakaradni zakon doveo je do situacije da razni falsifikatori, mijenjaju ime i prezime, proglašavaju sebe pripadnicima neke nacionalne manjine i tako stižu u hrvatski Sabor, osiguravajući si time doživotno zbrinjavanje na teret hrvatskih građana, bez obzira koje nacionalnosti. Ti isti, lažno se deklarirajući kao zastupnici određenih manjina, zapravo zastupaju samo svoje osobne interese, radeći štetu i narodu kojeg navodno zastupaju i cijelom hrvatskom puku,  te prolaze nekažnjeno sve ove godine.

Imamo lažnog  Njemca, lažnog Talijana, ili  pak, pripadnike  jedne nacionalne manjine koji uz svoju, zastupa još i nekoliko drugih, makar ga oni nisu  birali. 

Također se sve  češće  događa  da važne  odluke koje se tiču upravo hrvatskog naroda, donosi nacionalna manjina predvođena Pupovcem.  Sve je to omogućio ovakav suludi izborni zakon.

Vladimir Putin je izvrsno prepoznao zloporabe kojima se služe manjine, pa je 2013. u Dumi održao govor u kojem je rekao:

“U Rusiji žive Rusi.  Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone.

Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.

Rusija ne treba manjine. Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču “diskriminacija”.

Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija.

Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina.

Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes obzirom da manjine nisu Rusi.”

Nakon ovog govora, dobio je ogroman petominutni pljesak. 

To je pravi državnik i domoljub,  kojemu je njegov narod na prvom mjestu.

Venecijanska komisija, kao savjetodavno tijelo Vijeća Europe, koju čini 47 zemalja, baveći se ustavnim i izbornim pitanjima, dala je preporuku  da predstavnike nacionalnih manjina nije potrebno  birati na povlašteni način, jer su  članice EU  dostigle dovoljne standarde u tretiranju manjinskih prava.

Kod nas, pak, najpoznatiji etno-biznismen  Pupovac, govori kako se izmjenom izbornog zakona ne smiju manjinama  smanjivanju dostignuta prava??? 

Koja to prava? Da budu,  baš kao na Životinjskoj farmi, jednakiji od svih nas!?  Da i dalje, razni konvertiti, lažljivci i prevrtljivci, mijenjaju ime, kako bi se lažno predstavljali pripadnicima određenih manjina i tako si omogućili ulazak u Sabor, pa trajno parazitiraju na račun Hrvata i onih manjina čiji su lažni predstavnici i  koje navodno zastupaju.

Pupovčevi Srbi imaju čak dvije svoje nacionalne države. Uz Srbiju,  drugu su dobili u Bosni,  okupacijom i protjerivanjem Hrvata iz Posavine, a u trećoj, jedinoj nacionalnoj državi Hrvatskog naroda, imaju daleko više prava od Hrvata.  Ni to im nije dosta, nego  svakodnevno traže još više i više. Takvom politikom čini štetu objema stranama, stvara se revolt u Hrvata, a sve se više getoiziraju građani srpske nacionalnosti i priječi njihovo normalno uključivanje u život zemlje čiji su državljani.  Sve  upravo na njihovu štetu, dok veliku novčanu korist ima samo Pupovac i uski krug njegovih suradnika.

Prema popisu stanovništva  2011., u RH žive pripadnici 22  različite manjine, koji predstavljaju 7,67%  ukupnog broja  stanovnika. Nitko nije protivi da se pripadnici manjina uključe u društveni život zemlje u kojoj žive i čiji su državljani, na jednak način kao i svi ostali i s jednakim  pravima. Dapače, i trebaju dati svoj doprinos.

Svaki državljanin RH, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ima pravo birati i biti biran u predstavnička tijela. Stoga nema nikakve potrebe niti opravdanja, stvarati posebna pravila za posebne skupine. Državljanin Hrvatske, bilo koje nacionalnosti, može birati koga hoće od postojećih stranaka i kandidata, a može se priključiti nekoj  stranci kao član ili pak osnovati svoju stranku.

No, sve to Pupovcu nije dovoljno, jer on, upravo kao i svinje sa Životinjske farme, želi biti „jednakiji“ od drugih, a posebice od matičnog naroda, kojem stalno prigovara, dok istovremeno nezasitno troši njihov novac i parazitira na hrvatskom tijelu. 

Čemu posebna prava određenim skupinama??  Ustav proklamira jednakost svih građana.  Sama odredba o povlaštenom položaju manjina,  čini izborni zakon protuustavnim, a njegov način Životinjske farme, nepravednim i krajnje nemoralnim, naspram većinskog naroda.  Tko i zašto dopušta kršenje Ustava?  Imamo situaciju da Ustavni suci glume povjesničare, donose odluke za koje nisu kompetentni niti ih se tiču, a ne reagiraju na zakone koji su evidentno u velikom neskladu s osnovnim normama Ustava, što im je osnovna  zadaća. 

Također, treba primijetiti i javno izreći, da nekoliko glavnih etno-biznismena u RH, neprestano prigovaraju i govore  o nekim svojim manjinskim pravima, glumeći ugroženost, ali niti jednom nisu spomenuli svoje obveze!

Prava i obveze su nedjeljive kategorije, koje idu jedne uz druge. Gotovo da nema prava, koje prethodno ne zahtijeva ispunjenje neke obveze, jedno od rijetkih takvih je pravo na život. Staro je pravilo da, upravo  iz poštovanja i izvršavanja određene obveze, proizlazi neko pravo. Slijedom toga, Pupovac i slični manjinski „borci“, moraju se pobrinuti da sami, i svi oni  koje zastupaju, najprije ispune svoju dužnost prema domovini Hrvatskoj. To je, prije svega lojalnost zemlji, čije državljanstvo uživaju, koja se očituje u poštivanju njenog  Ustava, zakona i drugih propisa, te izrazu poštovanja prema službenim oznakama : zastavi, grbu, himni ...

Upravo ta skupina, koja je iskazala potpunu nelojalnost, krenula u „balvan revoluciju“, da bi se ubrzo priključila agresorskim postrojbama JNA i zajedno s njom činila svakojaka zla i razarala zemlju,  danas je jednako agresivna u traženju za sebe, nekakvih nad prava.  Istovremeno vrijeđaju i optužuju, pa čak pokreću i sudske postupke protiv  najzaslužnijih  hrvatskih sinova, koji su sudjelovali u obrani domovine. Tako ispada da su neki Srbi, oni lojalni i čestiti građani, zaista ugroženi, i to  upravo od  samozvanog  predstavnika Pupovca,  čije djelovanje remeti njihov miran suživot s Hrvatima.

Takvom nemoralu se zaista mora stati na kraj, a za to je nužna izmjena izbornog zakona.

Dawn Dawns