Dawn Dawns: Opet nekog žulja ZDS - taj vječni kamen u crvenoj cipeli

Pin It

Bliži se vrijeme Došašća, a nama se, „u to vrijeme godišta“, opet, iznova naviještaju  crvene podvale i bijes gubitnika.

Tako, Lora Vidović, pučka pravobraniteljica, poziva Marka Perkovića –Thompsona, da odustane od pozdrava Za dom spremni?!?! 

To zvuči otprilike jednako, kao da mu je one krvave '91. godine, poručila da ostavi  „Thompsona“ i uzme kemijsku olovku, pa dođe potpisat pristupnicu u  SKH-SDP, kako im se partija zvala u to vrijeme. A ona bi mu pomogla skinuti krunicu s vrata i zataknuti petokraku.

Je li ispala naivna?  Iz iskustva znamo da nije, sve je to dobro smišljeno i planirano.  Jasno se vidi koliko je već uobičajene gluposti i zloće utkano u taj prigodni  javni apel.

Da nije preglupo i bolesno, bilo bi samo smiješno. Ipak, ovako nam je taj bezobrazluk još jedan podsjetnik da rat nije gotov! Da nas još, velika borba čeka, sa svim mogućim „Lorama“ i njihovim morama. Zato budimo zahvalni pravobraniteljici što nas podsjeća na tako važnu stvar.

Njoj  smeta što neki prvostupanjski sudovi nalaze da „Za dom spremni“  nije nezakonit, jer se izrijekom ne navodi kao zabranjen, niti u jednom zakonu.    Drugarica ne može shvatiti da su ipak, iza nas ona vremena, kad je bilo dopušteno  samo ono, što je taksativno navedeno u jugo-komunističkim zakonima.   U cijelom civiliziranom svijetu, vrijedi upravo suprotno pravilo, po kojem je dopušteno sve, što u zakonu  nije izričitom  izrijekom zabranjeno!  Civilizirani demokratski svijet ne propisuje, niti nabraja prava, jer se ona podrazumijevaju sama po sebi, nego tek navodi pojedine zabrane štetnih ponašanja. Teško je crvenom mozgu, takvu misao procesuirati i prihvatiti.

Lora bi maknula pozdrav i poklič, pod kojim su izginuli mnogi hrvatski sinovi, braneći domovinu od njenih istomišljenika. U tome ju možemo razumjeti.

Ona  je, govoreći  o nekakvoj svojoj analizi koju je nedavno objavila, ustvrdila da “relativizacija zločina NDH narušava temeljne vrijednosti Ustava, a izostanak reakcija otvara prostor mržnji“???  Kakve to veze ima s hrvatskim braniteljem Markom Perkovićem,  njegovom pjesmom Čavoglave  i HOS-ovim pokličem ZDS??

Drugarica je uvjerena da je ZDS suprotan Ustavu i pravnom poretku RH. Čak je uvjerena da i MP Thompson to zna! Ali ga ne smeta, pa to i dalje izgovara!           Zato ga ona „vrlo iskreno i dobronamjerno pozivam da odustane od tog pokliča“ !??

Ako nije kakva ozbiljnija bolest u pitanju, može bit da joj, još nitko nije rekao kako  je Juga definitivno propala još '91. godine. I to zahvaljujući hrvatskim dragovoljcima koji su, zamisli sad, bili za dom spremni!  I uzvikivali su to na sav glas! Pa se njenim istomišljenicima dizala kosa na glavi, čim bi čuli. Tako ni danas mira nemaju, silno istraumatizirani tim pokličem.  Zato ga, na sve načine, nastoje zabraniti. 

Marko tu pjesmu, već predugo nije javno otpjevao, ali ona još uvijek zvoni u crvenim ušima i stvara nepodnošljiv nemir u antifa glavama.

Upitajmo dotičnu, treba li, po njenom mišljenju, potpuno izbaciti ‘Za dom spremni’ iz Bojne Čavoglave,  ili  njena velika potreba može  biti zadovoljena i nekom  kraćom izmjenom, njoj nepodnošljive domoljubne zakletve. Tako bi,  na primjer, mogli umjesto Thompsona, na početak pjesme i samog legendarnog glazbenog spota, staviti kakvog  aktivistu iz neke od  nevladinih  udruga  ili  predvodnika  Prajda, onako u štramplama duginih boja, ... ili kojeg  od njenih kolega,  da umjesto Marka uzvikuje:  „Za dom, NEspremni!  Sve ostalo bi moglo ostati isto. Drugaricu bi utješili  izmjenom mrskog joj pozdrava, a nama bi i dalje, sve ostalo jednako. I vuk sit,  i koza zadovoljena.

HOS-ov bojni poklič iz Domovinskog rata, stari je i sveti zavjet, vjekovima nošen u srcu svakog  hrvatskog čovjeka i domoljuba. On je zakletva i obećanje, jednako  pradjedovima, kao i djeci koja će tek doći, da će Hrvat uvijek braniti svoj dom od tuđina. To je jedina istina, a sve druge priče i podmetanja ovome pozdravu, samo su neprijateljska nastojanja za uklanjanje  ovog, njima nepodnošljivog simbola hrvatske postojanosti i pobjede. 

Kad  tko zatraži ukidanje i kriminaliziranje pozdrava ZDS, najprije se trebamo  zapitati: KOME I ZAŠTO SMETA, što je Hrvat za svoj dom spreman? 

Odgovor je uvijek kratak i jasan i razotkriva zlonamjernika. Samo najljućem neprijatelju mogu smetati oni, koji su za svoj dom, ako je potrebno, spremni i umrijeti, braneći ga. Samo zao i pokvaren, ne može podnijeti čovjeka koji voli svoj dom i koji će ga braniti od svih, a osobito od takvih zlotvora, koji mu taj dom žele srušiti ili za sebe oteti. 

Kad izvjesna drugarica, SDP-ovka  u hrvatskom  Saboru  uzvikuje: „Smrt fašizmu, sloboda narodu“, više se ne pitamo: kojem to „narodu“? Jasno nam je da nismo mi taj narod. Prisjetimo se  onog starog vica, koji se šaptom prepričavao u bivšoj državi,  kako je  neki  drug partizan upao u kuću jedne seoske bakice, pa joj se obrati: “Smrt fašizmu, bako!“ Baka se uplašeno trže, pa mu odgovori: „I tebi sinko, i tebi!“

Danas nam, djeca i unuci  takvog partizana, uporno nastoje zabraniti izraz najvećeg domoljublja. Tako nastaje i najnoviji poziv dotične drugarice, našem dragovoljcu  MP Thompsonu, da se odrekne pozdrava i najdomoljubnijeg pokliča, s kojim su on i svi ostali dragovoljci, ne štedeći sebe ni svoje živote, kretali u boj za oslobođenje domovine,  upravo od takvih.

Jasno nam je kako se pravobraniteljica  ne brine za narod, nego  za partiju, koja ju je odgojila i postavila u poziciju da se časnom domoljubu može obraćati  sa svojim upravo „bogohulnim“  zahtjevima.

Ovakva učestala  vrijeđanja najboljih hrvatskih sinova, naših dragovoljaca, svake uspomene  na njih i  kriminalizacije domoljublja, u zadnje vrijeme možemo zahvaliti lažnoj anemiji i istinskom dezerterstvu.

Bilo je vrijeme, kad se nije moglo ni zamisliti da će doći dan, kad će Hrvatska država postati stvarnost. Koliko god nestvarno djelovala, ta je ideja živjela u mnogim            hrvatskim srcima. Zato je taj dan, ipak došao. Tako će doći i dan kad će ZDS  biti službeni pozdrav Hrvatske vojske. Već vidim kako se  Donald  Trump, u posjetu službenom Zagrebu, nakon izvršene smotre, pred počasnom postrojbom, trudi  izgovoriti zapovijed: „Hrvatski vojnici, za dom!“  A oni mu, svi u glas odgovaraju:“Spremni!“             

Ovo je, naravno, san. Snovi nam  još nisu zabranjeni. A neki se i ostvaruju. Baš u inat. Zar ne!

Kad nam razne spodobe spremaju zabrane i traže da se odreknemo svog  pozdrava i pokliča ZDS, to je najbolji znak da ga trebamo još čvršće čuvati i rabiti u svakoj prilici.

U tom smislu, do sljedećeg susreta, ostanite mi  ZDS!

Dawn Dawns