Povijesne konstrukcije našeg Iveka 2.dio

Pin It

‒Vidiš,sad mi je tek jasno zbog čega taj njihov  strah od istine i gdje sežu korijeni toga straha.

‒Pa, naravno,  u njihovim lažima, u zločinima koji su činili njihovi očevi ili djedovi, u napuhanim i na činjenicama potpuno neutemeljenom popisu 20-ak tisuća „pobijene djece“ , u lažima o ubijenih od 7 stotina do jedan i pol milijun ubijenih Srba, Židova, Roma. Pa, poslušaj samo izmišljotine i laži o kojima stalno pričaju antife  i o kojima svako malo slušamo! I ne samo od njih, nego i od Vulina, Dodika, Vučića, Milorada Pupovca…

‒Što je njima? Nešto s njima, stvarno, nije u redu. Jer ovako kako se oni ponašaju, ne može se ponašati normalno misleći čovjek. 

Pogledaj samo Ivu Goldsteina!  Sav problijedio, drhti od bijesa…zapjenio. U jednom sam trenutku pomislila da će ga srce prekinuti. 

‒Strah, strah, moja Monika. Strah! Jer je svjestan kako, skoro iza svakog tadašnjeg „osloboditelja“, pod zemljom zveckaju kosti onih“oslobođenih“. Što  ako se nađu i otkopaju!?

‒A ovaj njegov  teatralni istup i cijela predstava? Čemu sve to?

‒To ti je, draga moja, samo hvatanje za posljednju slamku spasa. 

‒Kako ih samo nije sram? Kako nitko  od njih, od tih silnih tzv. antifašista, nikada nije protestirao zbog lažnih optužbi i objeda na račun Hrvatske s istoka? Kako nitko od tih silnih tzv. antifašista, nikada nije protestirao zbog proglašavanja antifašistom četničkog vojvode Draže Mihailovića? Kako nitko od njih nije reagirao niti na podizanje onih silnih spomenika četničkim agresorima nakon Domovinskog rata? Kako nitko od njih nije reagirao na ponovno bujanje četništva u Hrvatskoj?

„Ali, umjesto toga, protestiraju i grčevito žele spriječiti da istina konačno iziđe na svijetlo dana.

Zato se ne treba čuditi što se žeste i prijete.

Jedino im je to i preostalo. Mislim da su čak intimno u sebi duboko svjesni i da gube...

Jer, svako nasilje, pa i ono nad istinom i zdravim razumom, ima svoj rok trajanja“. 

‒I ovakvi su, ljudi moji dragi, profesori našoj djeci!? I ovakvi ih uče našoj povijest i pune im glave svojim lažima!?

‒E, moja Monika! Davno sam ti ja rekla da dobro paziš gdje  i na koji fakultet šalješ svoju djecu. Jer im pošalješ normalno dijete, a vrate ti zaluđenog marksistu. 

Zato, lustracija! 

L-U-S-T-R-A-C-I-J-A!!!  

Jer, od Srbije i njihove propagande veći su nam problem 'mentalni Jugoslaveni' u Hrvatskoj.

‒A,znaju li oni, uopće, što narod misli i kako diše?

- Znaju, znaju. Ali, nije ih briga. Zato, evo nešto da se prisjete:

• Goldstein je slobodno mogao van ako mu se ne sviđa replika. Nema nitko monopol na istraživanje i istinu. Pokleknuli su pod ucjenom Goldsteina i poslije nisam ni gledao.

• Evo čega se plaši Goldstein:

Igor Vukic "Radni Logor Jasenovac" Roman Leljak "Mit o Jasenovcu" ove knjige izlaze uskoro.........Ljude ne zanimaju jugo-udbaske-bajke nego ISTINA.....kako su ono govorili o Jasenovcu u Jugoslaviji 700.000 žrtava pa onda  govore 83.813......a koliko istraživanja pokazuju čak i ta brojka je lažna. Tu su i Blanka Matkovic, Ljubica Stefan, grof Nikolaj Tolstoj, Michael Pleich…i mnogi drugi.

• Goldstein će se dići i napraviti skandal ? Pa dovoljan je skandal to što uopće djeluje u javnosti, naročito nakon što je u Veleposlanstvu RH u Parizu istaknuo sliku  zločinca, zvanog Tito.

I on kao nešto zna ? Zna ono što je   Beograd  pisao o "istoriji" Hrvatske, što on i njemu slični tzv. „istoričari“, a ne povjesničari, u Hrvatskoj stalno recikliraju, a traženje istine nazivaju revizijom povijesti kojom se žele umanjiti ustaški zločini, koji i kao ovakvi prema izvorima tih protuhrvatskih protuha nisu vrijedni spomena. 

A što i kako sve Goldstein zna, vidljivo je iz slijedećeg:

„Profesor Brandt (mentor Ive Goldsteina) u knjizi Život sa suvremenicima, Zagreb, 1996., str. 190–191. napisao je sljedeće:

"Pokazalo se da temu dubinski uopće ne razumije, ali se veoma mnogo trudio da u časopisima objavljuje sitne priloge, da bi imao (kako bi sam govorio) što više publiciranih naslova. Neke od njih pokazivao mi je unaprijed, a kod jednog od njih ustanovio sam da u bilješkama navodi ne samo pisce i djela koje nije pročitao, nego i pisce koji ne postoje niti su ikada postojali. Na moj prigovor odgovorio je: 'Tako to rade svi, pa zašto ne bih i ja!' To mi je toga čovjeka razotkrilo do kraja kao pripravna na falsificiranje i znanstveno nepoštenje, i ja sam digao ruke od njegova daljega znanstvenog razvitka."

ili

Neven Budak u članku O knjizi Ive Goldsteina "Hrvatski rani srednji vijek", Novi Liber, Zagreb, 1995, 511 str., Radovi, Zavod za Hrvatsku povijest, Zagreb 28 (1995.), na tridesetak stranica govori o faktografskim pogrješkama, metodičkim grješkama ("Veliki broj metodičkih grješaka ponovo pokazuje da autor znanstvenom radu pristupa površno i neoprezno. Po znanost je najopasnija njegova navika da tamo gdje nema izvora izmišlja, a onda na temelju takvih fikcija izvodi daljnje zaključke. Neupućenom se čitatelju tako može učiniti da je Goldsteinu uspjelo otvoriti čitav niz dosada neobrađenih tema, pa čak i riješiti niz problema, dok je pri tome, zapravo, riječ o znanstvenoj fantastici."). Profesor Budak dalje piše o krivom zaključivanju itd. Treba pročitati Zaključak u kome prof. Budak konstatira kako je knjiga – promašaj!

• Ivo Goldstajn i njegov otac su rekli sve i basta!!! Nitko više tu "istinu" ne smije dovoditi u pitanje!?! Pa on je redovni profesor na FF u Zagrebu, a samim tim je i jedini vlasnik istine.

• Kao klinac sam znao da je Jasenovac radio i nakon dolaska komunista na vlast jer se moj otac družio s nekim Radom, partizanskim prvoborcem, nositeljem Partizanske spomenice 41., a koji je bio čuvar u logoru Jasenovac do veljače 1951. kada je premješten na Goli otok jer se logor Jasenovac i službeno zatvarao.

Istina je spora, ali uvijek stigne.

PAMETNOME DOSTA!!!

Vera Primorac