Milorad Pupovac poput Puniše Račića!

Pin It

Gledajući i slušajući jučer bijesnog Milorada Pupovca u časnom domu Sabora kako povišenim tonom šizofrenika prijeti hrvatskoj vladi u strahu smo strepili da odnekud ne izvuče samokres i poput Puniše Račića, 1928.g., isprazni 'šaržer' po 'ustašama'! O čemu se radi?

Predsjednika Kluba svih Srba u Hrvatskoj i šire, Milorada Pupovca posebno je razbjesnilo (standardno-) odbijanje amandmana kojim bi se osigurao novac za priključke struje

za navodno 200 obitelji povratnika kojima su kuće obnovljene prije više godina.

Dreči Milorad iz klupe:

„Znači, ovih 200 obitelji koje čekaju 10 godina nakon završene organizirane obnove nisu ničiji, nisu HEP-ovi nisu državni.

Čiji su to ljudi?

Ove države ili ničiji, ove Vlade ili ničiji?

Ne mogu imati razumijevanja za takav odgovor, ali netko za ovo mora odgovarati jer je ovo nehumano i protuzakonito.

Ima li prostora za razgovor, gospodine ministre?

Nema.

Jer se s ministrima ne može razgovarati o muci, elementarnoj muci ljudi.

A gdje je vaš ministar, moj zemljak Branko Grčić…zar opet postavlja balvane oko Knina?

Zašto se vašeg ministra ne može dobiti tjednima, danima i mjesecima da bi se o stvarima koje se tiču programa Vlade moglo ozbiljno razgovarati, uključujući i proračun“, upitao je bijesni Pupovac i na koncu samo što svoju filipiku nije 'začinio': „Ovo što radite nehumano je, protuzakonito, sram vas bilo, ma gonite se u p..ku materinu, ustašku!“

E moj Pupovče, sram tebe može biti!

-Otkud ti pravo tražiti od ove države 'crveni tepih' za svoje 'zemljake' koji su na početku agresije jedan lijepi hrvatski grad-Vukovar, kojeg danas i ćirilicom svojatate, sravnili sa zemljom i iz njega što pobili što istjerali 22.000 ne-Srba na dugih osam godina, 'bez struje, bez kuće i kućišta'.

Do kraja 2012.g. u Vukovarsko-srijemskoj županiji obnovljeno je 9190 porušenih kuća u što je hrvatska država uložila 3,7 milijardi kuna!

A barbarski rušitelji tog grada, 'tvoji' domaći četnici, 'tvoja' srbijanska soldateska i 'tvoja' matična država ni 'prebijene kune' nisu uložili u njegovu obnovu; ….osim što je 'tvoj' predsjednik Boris Tadić izrugujući se 'našem' Ivi Josipoviću 'poklonio' jednu po JNA ukradenu Bogorodičinu ikonu za pravoslavnu bogomolju u Dalju!

Uostalom, kao afirmirani etno-biznismen mogao si kod svoje 'ugledne' Tesla-banke ishoditi jedan povoljan beskamatni kredit pa si nesretnim i nedužnim povratnicima već davno mogao uvesti struju u kuće u kojima pretežno i tako nitko ne živi…čekajući prodaju!?

Jasno, ukoliko ta 'tvoja' ugledna banka zahvaljujući 'tebi' već danas nije u bankrotu?

A mogao si se savjetovati i s prijateljem Miloradom Dodikom iz takozvane Republike Srpske iz koje je što pobijeno što istjerano ca. 200 tisuća Hrvata.

Do danas ih se vratilo ca. 12 tisuća koji svoje probleme rješavaju po modelu 'Uradi sam'; čak i materijal za gradnju po četnicima spaljenih ognjišta 'uvoze' iz Hrvatske…a njihova djeca u školi uče jedino iz ćiriličnih udžbenika!

E moj Milorade, umjesto što neurotično drečiš u časnom domu Hrvatskog sabora skokni malo do hrvatskog Gvozda, danas opet 'srpskog' Vrginmosta, i pokloni se grobovima zvjerski poklanih mladih Hrvata koji zaglaviše od po-četničke ruke.

Bio bi to tvoj veliki doprinos međunacionalnoj snošljivosti.

Ili, skokni, kao što inače svako malo činiš, do svog mentora, srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića-Grobara('dobrokoljca' iz Antina) pa ga nastoj uvjeriti da Bunjevci nisu Srbi nego Hrvati…ako imaš m.da drekni mu u lice:

Sram te bilo, četnički vojvodo!

I nemoj nikako smetnuti s uma, Hrvata je u Vojvodini prije rata bilo 200 tisuća, danas ih je 4 puta manje; i bez rata, po Šešelju (č)etnički očišćenih!

 

damir kalafatić