Znače li rezultati referenduma povratak komunizmu!?

Pin It

U nedjelju su hrvatski građani na referendumu velikom većinom, tri prema jedan, sasvim demokratski odlučili potvrditi definiciju braka koja doduše već i stoji u obiteljskom zakonu. Netom nakon objavljenih rezultata provladina medijska haranga predvođena Radmanovom javnom kućom konstatira da se je gotovo 25 godina nakon pada Berlinskoga zida Hrvatska ponovno svrstala među bivše komunističke zemlje istoka Europe koje su odlučile pitanje braka rješavati na ustavnoj razini.

Iako je izlazak birača bio svega pet posto manji nego što je bio onaj, tada 'respektabilni', prigodom glasovanja o pristupu EU neprestano se potencira kako je odaziv aktualnom narodnom referendumu bio minoran, slabašan, nemjerodavan uz naglašavanje radikalne podjele biračkog tijela odnosno duboke/ih podjele/a u hrvatskom društvu.

Konačni rezultat referenduma od 66% 'za' spram 34% 'protiv' ne znači nekakvu radikalnu podjelu(podjela je obično 'fifty-fifty') nego pače premoćnu, trijumfalnu pobjedu konzervativnog, tradicionalnog hrvatskog puka nad 'naprednjacima' koju nikako ne može 'progutati' poražena vladajuća, filo-komunistička oligarhija i njeni 'agit-prop' mediji-komunističke provenijencije!

Upitajmo se:

-Dali 'restaurirani' tradicionalizam znači tiraniju nad svim manjinama kojih većina u Hrvatskoj uživa daleko veća prava (izuzev prava na brak LGBT-ovaca) od eu-standarda odnosno dali je konzervatizam društveno zlo ili kočnica napretku a 'liberalna' nastranost aktualne, 'homo-filne' vlasti politički modni trend koji garantira prosperitet tradicijski 'zatucane' nacije?

-Jesmo li se ikada i riješili 'Berlinskog zida' odnosno komunističke 'željezne zavjese' ako su se sve tranzicijske i bivše komunističke države lustracijom riješile totalitariz(a)ma i zauvijek 'upokojile' svoje krvave diktatore a 'hrvatska državna elita' jedina u Europi još uvijek veliča i klanja se svom komunističkom 'zlatnom teletu', mega-zločincu Titi; između ostalog i na najljepšem trgu svoje metropole?

-Koliko smo napredovali u demokraciji ako, i opet, ta ista 'politička elita' protiveći se Europskom uhidbenom nalogu navrat-nanos donosi preventivne zakone kojima želi zaštititi udbaške, dakle komunističke zločince od ruke europske pravde?

Kakva li je to demokracija zemlje u kojoj se kao u komunističko doba represivnom silom uhićuju politički neistomišljenici poput Marka Franciškovića, pa ga 'nadležni drugovi' proglase neuračunljivim, strpaju ga u ludnicu i truju medikamentima.

Ili kad na cesti 'milicijski' agenti u civilu kidnapiraju politički nepoćudnog voditelja lokalne tv-mreže, proglase ga dilerom i strpaju iza rešetaka poput Velimira Bujanca a da javnost tjednima ne zna pravi uzrok?

-Američki gangster Al Capone zaglavio je zbog 'sitnog' neplaćanja poreza a evo kako se po ja..ima gladi komunistički gangster Nino Pavić:

Javnosti je poznata informacija da Pavićeva EPH grupa Republici Hrvatskoj u ime poreza duguje preko 600 milijuna kuna(15 referenduma!).

Sva je prilika da se na ovaj način porezni dug želi na neki način kompenzirati ili osigurati elastičnije uvjete za njegov povrat. Paradoksalno je, međutim, situacija da će upravo građani Republike Hrvatske na koncu snositi troškove podmirivanja poreznog dugovanja onih medija koji nastoje iskrivljavanjem stvarnosti manipulirati javnošću.

-Jugonostalgičar Dejan Jović nije savjetnik za vanjsku politiku srpskog predsjednika Tomislava Nikolića-četničkog vojvode već hrvatskog Ive Josipovića. (www.index.hr/vijesti/clanak/dejan-jovic-savjetnik-predsjednik-josipovica-medju-10-najmocnijih-srba...).

Usput rečeno, Jović je na toj dužnosti naslijedio ostarjelog 'oznaša' Budimira Lončara, nekadašnjeg šefa jugoslavenske vanjske obavještajne službe SID (Služba za informacije i dokumentaciju) i zadnjeg jugoslavenskog, dakle komunističkog ministra vanjskih poslova a šef sigurnosti na Pantovčaku je Saša Perković sin mnogo poznatijeg oca Josipa.

Dakle, ne da se strmoglavo vraćamo u komunističko doba nego iz njega nikad i nismo izišli…a rezultati ovog referenduma mogu biti samo prekretnica u tom poniranju…..nada u bolje sutra!

Ili, kako bi to lijepo kazao naš premijer:

Ovaj referendum je tek topnička priprema za ono što slijedi, dao Bog!

Veseli ipak:

Potpora 80 organizacija za ljudska prava ustavotvornom referendumu u Hrvatskoj!

„Dragi zastupnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu,

…..Prihvaćanje ovakvoga razumijevanja braka ne oduzima ničija prava. Ono jednostavno čuva i štiti najbolji i najpotrebniji okvir za rađanje djece i za podizanje i formaciju budućih naraštaja. Sadržaj referenduma 1. prosinca ima čvrsto uporište u međunarodnom pravu. On odražava kako zrelost hrvatskoga naroda, tako i zrelost same demokracije u Hrvatskoj jer istinski teži zajedničkom dobru – ne samo jednoga dijela društva, nego svih građana i zemlje u cjelini. Mi, predstavnici organizacija za ljudska prava iz cijele Europe i šire, čvrsto podupiremo Hrvatsku u ovom referendumu. I čestitamo vam što imate građane koji su javno angažirani i koji aktivno participiraju u demokraciji vaše zemlje.“

Sapienti sat!

damir kalafatić