Kud plovi ovaj (budžetski)brod….?

Pin It

Nakon nedavnog re(de-) balansa budžeta za tekuću godinu odmah je uslijedio i onaj najvažniji dokument svake iole ozbiljne države vezan uz predviđanja prihoda i rashoda za slijedeću godinu. Premijer je nonšalantno i 'na brzaka' pročitao svoj domaći uradak za kojih desetak minuta kao da u ruci ima humoristički scenarij nekakvog vrhunskog 'skeča' BBC-a.

 

Sve ostalo vrijeme naš je Zoki proveo u svojoj fotelji bahato i prepotentno ironizirajući sve primjedbe oporbenjaka a pritom se 'kidao od smijeha'….umjesto da plače zbog muke, tuge, žalosti i vlastite nesposobnosti!?

Deficitarni u startu proračun ili budžet za iduću godinu niti je razvojni niti je socijalni, prema tome, kaže naš kum Slavko ovaj proračun ustvari i nije proračun nego tek borba (očito nesposobnih) očajnika za goli opstanak.

Prema tome, ponavlja Linić, nakon pet godina krize i recesije uz pljačku i korupciju a bez ikakvog gospodarskog rasta i bez ikakve realizirane investicije u ove ututanj potrošene dvije godine, proračun sigurno ne može biti ni razvojni ni socijalni nego stihijski.

A ta borba za golo preživljavanje može završiti po onoj narodnoj bit' će kako bude odnosno „kom' obojci, kom' opanci!“

Prema tome, kaže naš Slavko-Stečajko 2013. i 2014. godina će sigurno donijeti sa sobom ako ništa drugo onda nove rashode, a to su članstvo(članarina veća od iskorištenih fondova, nap. a.) u EU i kamate na javni dug a rezultat svega toga 'ako dragi Bog da' bit će deficit veći i od velikih 5 posto; lijepa perspektiva!

Umni financ-blagajnik Linić slaže se s tvrdnjama sindikata da je novi, asocijalni proračun još jedan u nizu financijskih udara a na koga bi drugo doli na hrvatsku sirotinju i posebno umirovljenike.

Na tvrdnje poslodavaca da u proračunu nema mjera za gospodarski oporavak rekao je da su u HUP-u neobjektivni i nerealni neradnici, jer:

'U vremenima bolnih rezova po hrvatsku sirotinju, oko 1,4 posto BDP-a dano je poslodavcima a oni, trutovi i dangube, ništa nisu napravili', rekao je rezolutni SLinić.

Prema tome, kaže Linić, nakon našeg uzaludnog pokušaja oživljavanja privatnog sektora Vlada se, nakon dvije godine priželjkivanja da stvari krenu same od sebe, okreće jačanju investicija u javnim poduzećima, prije svega propaloj željeznici i zaostaloj energetici a to 'okretanje' potrajat će kojih 5,6 godina pa Linić jedva čeka da se naš Ratko vrati iz zatvora.

Već dvije godine, kaže kum Slavko, uzaludno tražimo inozemne partnere (kupce na općoj dražbi svekolike hrvatske imovine!) i to traženje je veliki projekt u općoj reformi restrukturiranja koji ćemo predstaviti našoj novoj prijestolnici u Bruxellesu kako bi opravdali našu toplo priželjkivanu procjenu rasta od 1,3 posto …tamo negdje 2015./2016. godine ako Bog da!

A evo što se dešava u toj crvenoj i 'koruptivnoj' Linićevoj Rijeci, nedavno, 22. studenog og.:

U Rijeci cirkus nad cirkusima!

Cijeli SDP i HDZ su se digli na noge.

Duše političkog kriminala su se potresle!

Transparent veličine zgrade koje je postavila skupina POKRET OTPORA koja se naziva: „Don Linić i njegovi poslušni egzekutori“ doslovce je uzdrmala centar iz sjene Vlade….a to je Rijeka. (Jovanović, Obersnel, Linić).

Neustrašivi građani usprkos sve većem pritisku i cenzuri, usred Rijeke u ulici Ante Starčevića postavili su golemi transparent dug 15 m i visine 4 metra sa slikama i imenima organizirane korupcije o kojoj nitko u Hrvatskoj ne zna, a na Kvarneru se priča na veliko.

„Da, ovo sigurno nećete čitati ni u Jutarnjem ni u Večernjem, niti na HRT niti na NOVOJ TV, jer sloboda u Hrvatskoj ne postoji.“- rekli su nam iz skupine.

Predali su nam i slike gdje se vidi kako se Robert Ježić opijao sa Vojkom Obersnelom i Slavkom Linićem(-na račun državnog proračuna, dakako!), te zato ne odgovara pred sudom za bankrotirani DIOKI, jer zna brojne tajne o ministru Slavku Liniću.

Fotografija i ime Slavka Linića, predsjednika Županijskoga suda u Rijeci Veljka Miškulina, bivšega županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hraste, zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, policijskog djelatnika Marijana Perice, Višnje Felker i Tee Borčić iz riječke Porezne uprave, gradonačelnika Vojka Obersnela, bivše ravnateljice Direkcije za poslovne prostore u gradu Rijeci Željke Marković i poduzetnika Mirka Pavičića(http://www.udarno.com/u-rijeci-napali-don-slavka-linica-i-ekipu).

Prema tome, rekao bi Linić, Mladene Bajiću na tebi je red, privedi lopinu Roberta Ježića i pajdaša mu Slavka Linića pa neka opljačkanom narodu kažu gdje su skrili onih 5 milijuna eura s Ježićeva računa u švicarskoj banci…;papila maca!?

damir kalafatić