GLAS-na demo(n)kracija….Goran i Anka glasuju sami za sebe!?

Pin It

'Bastardni' Dalmatinac sam sebe proGLASio Švabom odrekavši se sramotno očevog prezimena:

 -2011. godine na veliko-goričkom području je bilo 109 registriranih Nijemaca, ali na izbore za predstavnike manjina upisana su samo dva birača. 

Od tih dva birača odazvao se na izbore samo jedan birač, a taj birač zove se  Goran Beus (von?) Richembergh. 

On je glasovao u Velikoj Gorici i izabrao je sam sebe- kroz jedva kontrolirani smijeh rekao nam je koordinator za nacionalne manjine grada Zagreba Imbro Berkeš(www.hop.com.hr, 11.lipnja 2015.).

I taj samoproglašeni Nijemac izmišljenog prezimena još i danas sjedi u časnom domu Sabora te samouvjereno predstavlja njemačku nacionalnu manjinu a nitko mu to ne osporava, ni predsjednik Sabora, ni ministar pravosuđa, ni ministar policije a bome ni premijer; eto što ti je CRO-demokracija; ma, kakva demokracija, to je CRO-ludnica!? 

Podsjeti nas to na jedan stari vic, iz djetinjstva:

Psihijatar obilazi pacijente u ludari, kad jedan drekne…ja sam Hitler….a iz mnoštva se javi jedan drugi luđak pa se prodere….ne, ne, nije to istina!

Priđe mu psihijatar pa ga upita….bravo, a otkud ti to znaš?

-Znam, znam, jer ja sam Hitler!, samouvjereno će luđak, recimo imena Goran! 

Anka-partizanka izbrala samu sebe predsjednicom Povjerenstva, i uz to pripadajući honorar!

Krupna političarka istog GLAS-a, i jednako kao i lažni Nijemac saborska zastupnica, Anka Mrak Taritaš u vrijeme dok je bila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja samu sebe je  imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita za područje arhitekture i za to je u četiri godine doslovno jamila gotovo 40.000 kuna naknade u neto iznosu, što nije prijavila u imovinskoj kartici!!! 

A evo što je izjavila kad su je prijavili da i ona ima prste u tom graditeljskom 'satarašu': 

„Nakon što sam postala ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, nastavak mojeg sudjelovanja u povjerenstvu je predstavljalo samo kontinuitet rada povjerenstava u istom sastavu, a budući da odluke o imenovanju članova potpisuje novi ministar, novu odluku sam morala potpisati osobno.“

…da krepaš od smijeha!

I na kraju izjave slijedi ono najsmješnije:

„Na kraju, žao mi je da oni koji su ovaj previd uočili nisu odmah reagirali nego su prigodno čekali 3 pune godine od prestanka mog mandata i to sada koriste za osobnu diskvalifikaciju.“

Dakle, Anka-'partizanka' je jako dobro znala da nezakonito/protupropisno prima 'paušalnu stipendiju' od 800 kuna mjesečno ali sama nije bila spremna to i prijaviti odnosno odreći se nečega što nije ničim zaslužila; uistinu 'partizanski' moral! Njoj kao da nije bilo dosta one bizarne afere s 'pozlaćenim' WC-četkama u poplavljenoj Gunji i palačom s botaničkim vrtom na Krku vrijednom 700 tisuća eura, njenoj gramzivosti kao da nema kraja….a o minimumu ljudskog i političkog morala da i ne govorimo!                                                                                                         Gospođo MRAK, evo kako se takav drek efikasno 'četka' u zemljama visoke demokracije:

Švedska ministrica vanjske trgovine Maria Borelius odstupila je sama, i bez Povjerenstva o sukobu interesa, kad se doznalo da deset godina prije nego što je postala ministrica nije u poreznoj kartici prijavila dječji doplatak za svoje četvero djece te da je dadilju plaćala na crno.                                                                                                                       Njena kolegica iz iste Vlade, ministrica kulture Cecilia Stegö Chilò otišla je iz političkog života jer nije plaćala tv-pretplatu, a Mona Ingeborg Sahlin još je 1994. kad je obnašala dužnost ministrice za ravnopravnost spolova dala ostavku, između ostalog i zbog….slasne švicarske čokolade Toblerone.

Glave joj je, dakle, došla tzv. Toblerone afera kad su švedski mediji otkrili kako je službenu kreditnu karticu peglala u privatne svrhe, da plati 19 kazni za parkiranje, vrtić i pelene za djecu te cigarete i dvije čokolade Toblerone. Odstupila je i javno se ispričala u medijima prije nego što je istraga uopće pokrenuta, a kasnije je utvrđeno kako nije bila riječ o prevari, nego nemarnom odnosu prema financijama. 

Račune je, naime, sa zakašnjenjem pokrivala, pa čak i znatno preplatila, ali ministricom ostala nije….za razliku od tvrdokorne predsjednice GLAS-a, naše zakonu prkosne i prpošne WC-četkaruše!

I za kraj, metaforički:

U hrvatskom satarašu od kvazi-demokracije nakupilo se previše dreka svake vrste, pa će trebati podosta Ankinih oštrih WC-četki kako bi se tog dreka i riješili…a sve to bi se moglo uz malo, nažalost, nedostatne političke volje!

-Koje to volje, zar one pravdom uškopljenih i impotentnih političkih lidera ove jadne države; eeee, 'uzalud nam trud svirači'!

Veljača 2019.                                                                               

Damir Kalafatić