Plenki' po Ustavu minirao Most

Pin It

bravo majstore!

Većini hrvatskih građana 'pao je kamen sa srca' nakon što je premijer smijenio trojicu Mostovih ministara zbog političkog neposluha a time najavio i definitivan prekid agonije besmislene, kvazi- suradnje dozlaboga prgavog MOST-a s HDZ-om. 

Ista sudbina čeka i potpredsjednika vlade a ministra uprave, inače vrsnog stomatologa Ivana Kovačića koji je sasvim sigurno ostao dosljedan Mostovim bundžijama, na braniku one svoje još predizborne premise u odnosu prema partneru u vladi: 

'Tko vas je*e'!?

Ustavno ili neustavno, pljušte komentari 'stručnjaka' svake vele a javio se i onaj veliki 'stručnjak' koji je svojim gospodarskim i inim vratolomijama doveo Hrvatsku na rub svekolikog ponora, kako ekonomskog tako i ideološkog, ustrajući tvrdoglavo tijekom svog 'niškoristi' mandata na pogubnoj premisi…'ili mi ili oni'? Našao se pozvanim, novopečeni 'albanski menedžer' Zoki, komentirati i ovaj slučaj, dijeleći demokratske lekcije drugima zaboravljajući pritom slične, vlastite 'slučajeve', koji su u izvedbi bili daleko radikalniji od aktualnih, 'Plenki'jevih.

A evo o čemu se radi?

Bivši premijer Zoran Milanović prisustvovao je desetoj obljetnici smrti Ivice Račana u maloj dvorani 'Vatroslav Lisinski'. Na tom je događaju bio opušteniji nego inače te je novinarima dao izjavu, oplevši po Plenkoviću:

„Ja ovo vidim kao jednu malu krizu Hrvatske i ne mogu vjerovati da im je to normalno. To je nedopustivo“, poručio Plenkoviću demokratski čistunac Zoran Milanović.

Pa, evo sad kako je to on sam, rogati Zoran Milanović, nedopustivo i nenormalno postupao prema svojim političkim neposlušnicima a dali je to bilo normalno, dopustivo i ustavno, zaključimo sami!?

-Ugledni poduzetnik i pametan čovjek, Vladimir Ferdelji smijenjen  je učas s funkcije pomoćnika ministra prometa. 

Milanović izjavio kratko i jasno, čistom 'engleštinom': Sorry!

(Objavljeno: 26. siječanj 2012. u 15:44)   

…..I dodao svojom poznatom ironijom:

„Ja se ispričavam što će hrvatski građani morati šest mjeseci isplaćivati plaću za nekoga tko taj posao nije niti počeo raditi“, podrugljivo je poručio tadašnji premijer zbunjenoj hrvatskoj javnosti. Objašnjenje je bilo veoma kratko bez ikakvih konzultacija s Josipom Lekom, predsjednikom Sabora: 

Na 'demokratski' zatvorenoj sjednici, Kukuriku-Vlada je smijenila Vladimira Ferdeljija, pomoćnika ministra prometa Zlatka Komadine zbog intervjua koji je objavljen u Globusu u kojem je  Ferdelji rekao da smatra kako Vlada nema hrabrosti krenuti s važnim promjenama u više sfera. 

Dakle, po srijedi je bio benigni verbalni delikt! 

Kako i zašto je 'zaglavila' Zokijeva ministrica Mirela Holy?

-Petak, 08.06.2012.: 

Premijer Zoran Milanović je u srijedu i četvrtak bio gost Emila Tedeschija, poduzetnika i vlasnika Atlantic Grupe(Cedevite u prahu?), u 'njegovoj', konfisciranoj viletini 'Floriana' na Hvaru, piše Večernji list. 

Milanović je tako neradni dan za Tijelovo odlučio provesti na Tedeschijevu raskošnom imanju, a kako se neslužbeno doznaje, u Zagreb se trebao vratiti u četvrtak navečer. 

Dalijini stručnjaci su kazali kako je Milanović bio u sukobu interesa ako nije Emilu platio svoj muktaški boravak u luksuznoj vili. 

Inače Tedeschi i Milanović su dugogodišnji prijatelji, još od školskih dana.

Tijekom boravka u vili, Milanović je sasvim usput donio i odluku o 'neustavnoj' ostavci svoje neposlušne ministrice Mirele Holy.

-Zašto je tada smijenjena vrijedna i pametna Mirela Holy?

-Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša, izjavila je da itekako dobro zna za kriminal u sustavu pod kapom Ministarstva zaštite okoliša(Zmaja od Jaske, ministra Zmajlovića, nap. a.), a vezano uz privilegiranost pojedinaca pri dobivanju koncesija za zbrinjavanje posebnog otpada. 

„Zbog toga sam i htjela ukinuti sustav koncesija za zbrinjavanje posebnog otpada i uvesti tržišni model trgovanja sirovinama, da to bude uređeno kao i u drugim europskim zemljama. No, kada sam pokrenula tu priču, počeli su mi 'neustavno' prijetiti. Anonimne prijetnje stizale su mailom, telefonom i u pismima. Sve sam prijavila, bila je policija i preuzela te dokumente, no do dan danas (gotovo dvije i pol godine kasnije) policija i DORH ništa nisu utvrdili, niti su mi javili tko mi je prijetio i zbog čega“, istakla je Mirela Holy nakon što ju je Zoki uklonio, dali i neustavno!?

Ministri Rajko Ostojić i Željo Jovanović, oba, obadva su pala, 'neustavno', dakako!

Dana 11. lipnja 2014.:

Premijer države, Zoran Milanović smijenio je istovremeno ministarski dvojac- zdravlja Rajka Ostojića te znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića, a umjesto njih Hrvatskom saboru će predložiti Sinišu Vargu te Vedrana Mornara, javila je tada Hina. Svoju autoritarnu odluku Milanović je objavio na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima, uoči sjednice Vlade.

Hrvatski premijer je, kako je rekao u stilu pravog autoriteta, ministre smijenio zbog nezadovoljstva rezultatima koje su do sada postigli u svojim resorima, jasno  i neopozivo….dali i neustavno!? 

Nakon razgovora s Ostojićem i Jovanovićem zaključili smo da je najbolji interes i Vlade i SDP-a da oni ojačaju saborski klub SDP-a, dodao je premijer bez da je svoje kolege ministre uputio o mogućem pravnom lijeku-žalbi Ustavnom sudu ili Saboru, uvaženom drugu Josipu Leki!?

I šećer na kraju….

DRAMA U VLADI, 6.lipnja 2014. 

MILANOVIĆ SMIJENIO LINIĆA! 

'Dva mjeseca nije reagirao! 

E pa tako ne može! 

Izbori su bitni, ali čist obraz (poput moga, nap. a.) je važniji'. 

Smjena utjecajnog i omiljenog ministra dogodila se nakon što je Jutarnji list razotkrio navodnu aferu 'zemljište'. 

Slavko Linić ušao je jutros oko 8 u Banske dvore posljednji put kao ministar financija. Prvi put nakon dugo vremena sjeo je za stol, oči u oči, s premijerom Zoranom Milanovićem. 

Znao je što ga čeka, znao je zašto je pozvan u ured premijera.

„Više ne uživaš moje povjerenje“ – čistog obraza skresao mu je u brk Zoran Milanović i upozorio ga: - „Potpisao si ugovor štetan za Hrvatsku!“

-Što su tada SDP-ovci, Maras, Stazić i dr. rekli drugo nego….bravo Zoki, bravo majstore, tako se to radi, NEUSTAVNO…pa makar i bez predsjednika Sabora Josipa Leke. 

Ma, uostalom, tko ih je*e, rekao bi fini gospodin Ivan Kovačić, danas bivši ministar uprave!?

-Jedino što fali bila bi još i smjena ministrice kulture, Obuljenke, jer je svojom pasivnom 'tolerancijom' sramotno dozvolila Obersnelovu pulenu, političkom idiotu Frljiću, vrijeđati hrvatske svetinje, sic!

A Bernardić bi rado, kaže, po treći put spašavao Hrvatsku!?

-Sačuvaj nas Bože crvenih Kmera, zauvijek, platit' ću im misu zadušnicu!

 

damir kalafatić, travanj 2017.