Sanjin Baković: Kolizijski blitzkrieg Pupovca i tjednika Novosti u klinču s Penavom

Pin It

Ako niste još do sada shvatili modus operandi Plenkovićevog najvjernijeg koalicijskog partnera iz redova SDSS-a onda vam je najbolji primjer za izvući suštinsku pouku iz sinkroniziranog medijskog linča koji se provodi na HDZ-ovom vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi.

S jedne strane, imali smo blitzkrieg Pupovčevog biltena Novosti koji je javno započeo operaciju zvanu “izbacivanje” i pozvao Andreja Plenkovića na izbacivanje Ivana Penave iz redova HDZ-a jer prema riječima autora teksta “Zašto se Penava pjeni?” riječ o operativcu koji zastupa HDZ-ovu doktrinu promoviranu iz vremena Tomislava Karamarka. 

S druge strane, imamo notornog Milorada Pupovca koji je u intervju-u za tjednik Express apostrofirao kako je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava marioneta politike koja od 2012. godine želi Hrvatsku vratiti u tamnu političku prošlost. Nadalje, zastrašuje nas se dijelom političkih stranaka, uključujući HDZ, dijelom braniteljskih struktura, obavještajnim i policijskim krugovima te crkvenim grupacijama dok Milorad Pupovac apelira javno kako premijer, predsjednica i ostali ne smiju od toga okretati glavu i kalkulirati.

U prenesenom značenju na dijelu je kolizijski blitzkrieg Milorada Pupovca i tjednika Novosti koji sinergijskim snagama vrše pritisak na isključenje Ivana Penave iz HDZ-a putem javnog linča odnosno poziva se premijera, predsjednicu i ostale da ne okreću glavu i ne kalkuliraju, već zaštite Ustava RH.

S obzirom da se Milorad Pupovac i tjednik Novosti ne mogu odmaknuti od 2012. godine kada je HDZ preuzeo Tomislav Karamarko mišljenja sam da i u 2019. godini isti se akteri bude i idu spavati s istim opterećenjem i bojaznosti od ponovnog povratka Tomislava Karamarka. Svrsishodno tome poziva se na mobilizaciju svih koji išta znače na političkoj sceni neovisno kojem političkom spektru pripadaju. 

Ne samo da je pokrenut linč o isključenju Ivana Penave iz HDZ-a te se poziva vodeće dužnosnike na reakciju u Republici Hrvatskoj, već u institucijama srpske zajednice raspravljaju o aspektima kaznene odgovornosti i kršenjima zakona vukovarskog gradonačelnika. Umjesto da meritorne institucije utvrde činjenice zašto i zbog kojih razloga nije se poštovalo intoniranje hrvatske himne od strane glavnih aktera koji su ostali sjediti na intoniranje istražuje se Ivana Penavu koji je javnim putem apelirao kako je Vukovar epicentar puzajuće agresije.

Ono što je najžalosnije od svega je to kako još niti jedan istaknuti HDZ-ovac nije javno stao u obranu Ivana Penave, a vidimo da je izložen puzajućoj agresiji kako navodi i sam, a koja je upravo uperena prema Vukovaru. Kako onda hrvatska javnost može očekivati da će se rasvijetliti slučaj Ovčara koji je pokrenuo suspendirani MUP-ov istražitelj Nikola Kajkić i pronaći posmrtni ostaci poginulih kada se u vrijeme vladavine HDZ-a suspendiralo upravo Nikolu Kajkića, a Ivana Penavu ostavilo se nezaštićenog u javnom linču dok predsjedništvo HDZ-a osluškuje kako će se ponašati njihov koalicijski partner iz redova SDSS-a. 

Jučer je radi istraživanja Ovčare egzistencijalno stradao Nikola Kajkić, sutra će možda politički stradati Ivan Penava radi promoviranja istine, a idući ste na redu možda baš vi. Do kada ćete šutjeti i dozvoljavati da vas se uz pomoć bliskih Milanovićevih suradnika i Pupovčevog SDSS-a odrađuje jednog po jednog uvjeravajući javnost da ste prema anketama jači zajedno od SDP-a i Živog Zida?

Ne treba Hrvatskoj jaki SDP ili jaka oporba dok HDZ-ove istinske domoljube permanentno odrađuju uz pomoć dojučerašnjih članova SDP-a, HNS-a i Pupovčevog SDSS-a, a pritom vas uvjeravaju kako je na dijelu stabilna većina. 

Sanjin Baković dipl.ing.