Sanjin Baković: Ana Karamarko dobila je presudu protiv Nacionala

Pin It

U sklopu medijskih harangi nad obitelji Karamarko nisu se birala sredstva  već se na temelju snimke koja nije bila autentična pokušalo diskreditirati Anu Karamarko u javnom životu iako nije riječ o javnoj osobi optuživši je se da je bila sa svojim suprugom 27.travnja 2016. godine na sastanku u Hotelu Sheraton, dok je krajnji cilj bio potpuno uništenje Tomislava Karamarka koji je tada obnašao dužnost prvog potpredsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a iako do tog susreta nije nikada došlo što je na kraju ustanovio i sud.

Ako ste ikada sumnjali u namjere obitelji Karamarko jer su vam neutemeljene medijske konstrukcije sinkronizirano nametnuli mainstream mediji u Republici Hrvatskoj tijekom permanentnog medijskog linča koji traje još iz vremena Karamarkovog ministrovanja u bivšoj HDZ-ovoj vladi u kojoj je bio najpopularniji ministar, te se ista medijska hajka provodila za vrijeme vođenja pobjedničkog HDZ-a čime je devastirani HDZ vratio na vlast u Republici Hrvatskoj, a nastavilo se kada je Tomislav Karamarko formirao Vladu RH nakon što je sa Pantovčaka u političku mirovinu otpratio Ivu Josipovića, te preuzeo hrvatski parlament kojim je predsjedavao HDZ-ov predsjednik Hrvatskog sabora, krajnje je vrijeme da otklonite sve nametnute konstrukcijske insinuacije proizašle na lažnim temeljima zlih duhova.

Kada su mainstrem mediji u Republici Hrvatskoj shvatili kako je riječ o političaru koji nema mrlju tijekom vlastite političke karijere, a kako bi istu pod presedanom zaustavili svim su silama upregnuli medijsku mašineriju u vjenčanu suprugu Anu Karamarko. Iako su možda u tim trenucima pomislili kako su trijumfirali jer su Tomislava Karamarka doveli pred gotov čin neopozive ostavke radi izmišljene afere “Konzultantica” nije dugo trebalo čekati na presudu Međunarodne arbitraže u Ženevi koja je potvrdila da je Tomislav Karamarko štitio nacionalne interese u slučaju INA - MOL kada je predlagao kao jedno od kompromisnih rješenja sporazumi izlazak iz arbitraže s Mađarima što je bilo pandan viđenju stvari i od strane mađarskog premijera Viktora Orbana.

U sklopu medijskih harangi nad obitelji Karamarko nisu se birala sredstva  već se na temelju snimke koja nije bila autentična pokušalo diskreditirati Anu Karamarko u javnom životu iako nije riječ o javnoj osobi optuživši je se da je bila sa svojim suprugom 27.travnja 2016. godine na sastanku u Hotelu Sheraton, dok je krajnji cilj bio potpuno uništenje Tomislava Karamarka koji je tada obnašao dužnost prvog potpredsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a iako do tog susreta nije nikada došlo što je na kraju ustanovio i sud.

Naime, tjednik Nacional 7.lipnja 2016. godine objavio je na stranicama 13, 14 i 15 članak “TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem DAN NAKON OBJAVE ODLUKE VRHOVNOG SUDA da mu se suđenje premjesti u Osijek, Zdravko Mamić sastao se s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i njegovom suprugom Anom” autora Orhideje Gadure Hodak i Berislava Jelinića. Također, predmetni članak je najavljen na naslovnici sa fotografijom i tekstom “Hotel Sheraton, 27.travnja 2016. TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem, Dan nakon objave odluke Vrhovnog suda da mu se suđenje premjesti u Osijek, Mamić se sastao sa Anom i Tomislavom Karamarkom. Članak je istog dana objavljen i na portalu www.nacional.hr.

Analogno tome podnesena je tužba 6.rujna 2016. godine Općinskom građanskom sudu u Zagrebu budući da se Ani Karamarko pokušalo imputirati da je počinila kazneno djelo na navodnom sastanku sa Zdravkom Mamićem u smislu trgovine utjecajem, te nezakonitim utjecajem na pravosudna tijela vezano uz određivanje nadležnosti jednog od sudova gdje se trebao voditi postupak protiv Zdravka Mamića. Ne treba zaboraviti niti na neugodnosti u javnom životu koje je Ana Karamarko proživljavala sa građanima i građankama Republike Hrvatske prilikom spontanih susreta kao i vrijeđanja u sklopu pisanih prepiski.

Nakon niza saslušanih relevantnih svjedoka prilikom davanja vjerodostojnih iskaza koje je ponudila obrana Ane Karamarko na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu ustanovljeno je kako se Ana Karamarko nije nalazila 27.travnja 2016. godine na sastanku u Hotelu Sheraton sa Tomislavom Karamarkom i Zdravkom Marićem što su tvrdili novinari Nacionala na temelju snimke neimenovanog izvora koja nije bila autentična.

Kada je riječ o video snimci neimenovanog izvora koji nije došao svjedočiti što potvrđuje tezu o konstrukciji samog slučaja, ustanovljeno je da se zbog tehničkih osobina snimke ne vide lica, a sam tuženik nije pokazao niti jedan relevantan dokaz kojim bi potvrdio prisustvo Ane Karamarko na spornom nepostojećem sastanku budući da je dokumentirano da se ista nalazila na drugoj lokaciji u to vrijeme prema iskazima svjedoka.

Braneći tezu da se neimenovani izvor uplašio svjedočenja radi Tomislava Karamarka kao i da postoje prijetnje istog prema glavnom uredniku Berislavu Jeliniću koje nije nikome prijavio notorna je laž budući da bi prijetnje Tomislava Karamarka odzvonile na svim crkvenim zvonima diljem Lijepe naše, a kamo li ne na naslovnici tjednika Nacional što bi poslije prenijeli mainstream mediji u Republici Hrvatskoj. Izjaviti za osobu poput Tomislava Karamarka koja ne ostavlja dojam demonstracije moći u javnosti temeljenu na presedanu prijetnji i ucjena kao niti pisane tragove sličnog tipa jest dokaz da se presuda pokušala osporiti nepostojećim insinuacijama.

Stoga, pitanje svih pitanja glasi hoće li se tjednik Nacional ispričati obitelji Karamarko kojoj su nanijeli ogromnu štetu medijskim linčem putem naslovnice tjednika Nacional nakon što je Ana Karamarko dobila nepravomoćnu presudu u sporu kojem Ivana Saucha nije uspjela obraniti Berislava Jelinića i Orhideju Gaduru Hodak?

S obzirom da tjednik Nacional treba isplatiti Tomislavu Karamarku odlukom Općinskog građanskog suda u Zagrebu 70.000,00 kn radi intervju-a u kojem je Josip Manolić prozvao Tomislava Karamarka udbašem, te nakon izgubljene presude u sporu od Ane Karamarko kojoj će za gubitak spora morati isplatiti 30.000,00 kuna presudom Općinskog građanskog suda u Zagrebu očigledno je da će tjednik Nacional postati smokvin list obitelji Sauche. Dok supruga Ivana Sucha brani neuspješno Nacional isti tjednik investira u PR kampanju Tomislava Sauche kojim se želi očistiti obraz bivšeg Milanovićevog suradnika koji se okoristio državnim novcem u privatne svrhe falsificirajući dokumente iako nikome nije jasno kako je jedan opsesivni kompulzivac koji je bio u frci od bakterija podnosio dodir prljavog ukradenog novca.

Nakon svih elaboriranih teza vratimo se na suštinski dio ovog članka, te mi dozvolite da se ovom prilikom u manirima suca Općinskog građanskog suda u Zagrebu uživim i ja u ulogu suca budući da u Plenkovićevoj vladi profesorica književnosti može obnašati dužnost u resoru rada i mirovinskog sustava ili ekonomist voditi resor energetike pa istaknem ključne točke presude prema kojima je Nacional News Corporation d.o.o. Zagreb dužan isplatiti 30.000,00 kn Ani Karamarko sa zateznim kamatama od 6.rujana 2016. godine, kao i ukloniti članak sa naslovom: “TAJNI PREGOVORI sa Zdravkom Mamićem DAN NAKON OBJAVE ODLUKE VRHOVNOG SUDA da mu se suđenje premjesti u Osijek, Zdravko Mamić sastao se s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i njegovom suprugom Anom, što pokazuje snimka u posjedu Nacionala” u roku od 15 dana. Također, nalaže se tuženiku Nacional News Corporation d.o.o. Zagreb da tužiteljici Ani Karamarko  nadoknadi troškove ovog parničnog postupka u iznosu od 5.332,50 kuna sa zateznom kamatom od 27.rujna 2017. godine pa do isplate, sve u roku od 15 dana.

Da, da, ako još ne vjerujete vlastitim očima da Baković piše istinu i samo istinu pročitajte članak iz početka, jer Ana Karamarko dobila je sudsku nepravomoćnu presudu protiv tjednika Nacional 27.rujna 2017. godine.

Sanjin Baković dipl.ing.