Je li više je Hrvata izgubilo Jugoslaviju, nego što ih je dobilo Hrvatsku ?

Pin It

U siječnju 20. do 22. siječnja 1990. g. prekinut je kongres Saveza komunista Jugoslavije, s najavom da će se nastaviti „kada se prilike srede“.. Što mislite jesu li se prilike sredile ?

U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac bio je tada Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović. Šef kabineta Mike Tripala je bio glavni politički egzekutor Stipe Milanović.

1989.g. Hrvatska je imala 298.000 članova Saveza komunista, a svaki deseti odrasli bio je u Partiji. Krajem 1989. i sve do ožujka 1990. 30.000 članova nekadašnjeg SKH prelazi u HDZ, a do kraja godine broj raste za još 70.000. Dakle, uz podatak da je više od trideset (38 od 45 dužnosnika) osnivača HDZ-a radilo za Udbu ili KOS, činjenica do kraja 1990. ukupno 100 tisuća članova SK prelazi u HDZ. U današnji SDP ih ostaje niti 50.000 članova, dok je oko 15 000 otišlo u HNS.

Danas samo za usporedbu od 1. veljače, po službenim podacima HDZ-a kao stranka ima 217.813 članova, a svaki treći živi u Dalmaciji. 

Što se zapravo promjenilo pogotovo ako vidimo da su danas ponovno tu recimo Andrej Plenković. Sin društveno političkog radnika i majora JNA Mario Plenkovića, člana užega rukovodstva SKH od 1978- 1981, povjerljive osobe Centralnoga komiteta SKJ. Tu je ponovno i Vanjka Špiljak, sin postolara Mike Špiljka. Člana partijske oligarhije, gospodara života i smrti iz bivše Jugoslavije, koji je ujedno postavio Tuđmana za prvoga predsjednika RH. Tu je ponovno i staro novi udbaški vlakić s Pantovšćaka; Udba (Joža), Udbo-masonerija (Buda) te Udbo-mafija (Ujdurović).

Dapače, u UDBI i bivšoj SDB bilo je zaposleno 800 djelatnika (2 miliona doušnika) koje je Perković (drugi odjel) prebacio u HDZ i sadašnje hrvatske službe, a sada ih ima 1800.

Naprimjer VOA, POA, SOA, VSOA sve skraćeno UDBA. Jer je sve od načina rada, primanja u službu pa sve do poslodavca ostalo je isto. PREPORUKA ! Tako da kao državni aparat sigurno da i dalje služe udbo kriminalnom režimu. 

Dakle, represivni aparat u bivšoj državi održavalo je 298. 000 članova SKH, a današnji režim 217. 813 članova HDZ-a ili bivših članova SK, kojima svakako treba pribrojiti tzv. lijevu frakciju stranačke partije SDP-a.

Žalosno da narod demokraciju ne zna i ne želi konzumirati jer recimo da tih udbo kriminalaca koji predstavljaju zaštićene kadrove i preživjelu strukturu moći SKH, a koji nas pljačkaju i izmjenjuju na pozicijama neprekidno zadnjih dvadeset i osam godina, ima u političkoj oligarhiiji nešto manje od tisuću, i još otprilike toliko se nalazi na samom vrhu financijske oligarhije. Nema njih toliko puno koliko su dobro raspoređeni, a tko bi sprovodio lustraciju ? Pa vlast  = narod. Problem je što ljudi ne shvaćaju političku bit demokracije. Činjenicu da su oni vlast, a ova žgadija tek obični službenici tj. administrativni obnašatelji vlasti.  

Sjetite se toga kada drugi put budete glasali jer je ukupno za taj REŽIM, odnosno stranačku partiju glasalo svega oko 35% od ukupnog biračkog tijela. Dok je za HDZ hdz glasalo recimo tek 18%  biračkog tijela ili samo oko 695.000 glasača, za SDP je glasalo oko 635.000. Dakle, činjenica da je na izborima iskazalo volju tek 53 % hrvatskih državljana i to uglavnom glasačka vojska starih članova SK. Izgleda da su najpošteniji komunisti bili oni koji su i ostali komunisti i zato.. 

LUSTRACIJA, NE FRUSTRACIJA !

ČINJENICA