Plenkovićeva izjava je teški napad na ustavni poredak i zahtjeva ostavku!

Pin It

Plenkovićeva izjava kako je "dio protivnika Stožera identificiran", da to prate svaki dan i da znaju "odakle sve to dolazi", predstavlja najgrublji pritisak, upliv i prijetnju Ustavnom sudu i sucima Ustavnog suda, odnosno ionako krhkom Ustavnom poretku

Ovakva izjava pred ponedjeljak, kada Ustavni sud raspravlja i donosi odluke o protuustavnom radu hdz-ovog Stožera, je teški udar i vršenje političkog pritiska i utjecaja na sudce, koji su koliko znam u tome podjeljeni. 

Naime, Ustavni sud je objavio da će u ponedjeljak 14. rujna 2020. u 10 sati, "odlučivati o suglasnosti s Ustavom više zakona i odluka vezanih za rad Stožera civilne zaštite". Uz to troje sudaca Ustavnog suda, zatražilo je javnu raspravu te se otvara mogućnost da se raspravlja javno.

Jasno kako  je došlo do raskola i podjeljenih mišljenja u Ustavnom sudu jer, koliko je poznato, Ustavni sud još nikada nije javno raspravljao o prijedlozima za ocjenu ustavnosti zakona ili drugih akata. Stoga je ovo nešto potpuno novo za Hrvatsku.

Upravo zato, Plenkovićeva izjava kako je "dio protivnika Stožera identificiran", da to prate svaki dan i da znaju "odakle sve to dolazi", predstavlja najgrublji pritisak, upliv i prijetnju Ustavnom sudu i sucima Ustavnog suda, odnosno ionako krhkom Ustavnom poretku.

S obzirom da su trojica sudaca Ustavnog suda zatražila javnu raspravu jasno je da su i oni taj "dio protivnika", no očito ne zna jesu li to svi "protivnici" ili ih ima još. Je li Plenković zato dao nalog da ih se "prati svaki dan"?

Ovo je u biti dramatična situacija i teški napad na ustavni poredak zbog čega Plenković mora dati ostavku!

Uostalo poznata je i njegova ranija, također neustavna ili protuustavna izjava, koju je javno i otvoreno izrekao, i to u ime cijelog hrvatskog naroda, da se „MI, kao država, PODREĐUJEMO globalnom upravljanju.“  Dakle, svakom zdravom čovjeku nije više sporna činjenica da je covid diktartura dio Agende PODLAGANJA ali očito kako, u tom pravcu, ovaj globalni korisni „covid idiot“, ovakvom izjavom radii vrlo važan i rekao bih veliki iskorak. Naravno negativan. Hrvatska se javnost sadam sasvim opravdano može upitati i to ima li recimo Berošijev maskirni performans, kojega je Plenkovć znakovito primjetio i dužno pohvalio, neku drugu i politički puno važniju poruku. Je li to najava psihološkog rata i uvođenja u diktaturu. 

Činjenica da sve ovošto se danas događa nema direktne veze s zdravstvenim mjerama i da se u biti napada sve što je nacionalno, državotvorno pa i građanski nezavisno i slobodoumno. Uostalom zar nije i sam otvoreno priznao da su sve odluke Stožera političkog karaktera tj. političke odluke.

Željan Jurlin