Željan Jurlin: Quo Vadis Croatia?

Pin It

Kako, na koji način i za čiju korist odnarođeni politikanti ili u ovom slučaju saborski cirkusanti upravljaju izbornim procesima u RH???

U saboru bi trebala biti u tijeku vrlo važna, usudio bih se reći po demokraciju presudna, rasprava o konačnom prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koji se mijenja temeljem odluke Ustavnoga suda, a kojom aktualni zakon prestaje vrijediti 1. listopada.

Predlagatelji NISU NIKAD formirali službenu Radnu skupinu i nemaju takvu odluku što znači da lažu kada se pozivaju na članove radne skupine iz Ministarstva, jer da imaju bar pro-forma imenovanje službenika iz ministarstva u Radnu skupinu, objavili bi je ili bi poslali e-mailom odgovor na JAVNO JE DOBRO, jednako onako kako su nam poslali odluku o osnivanju Radne ''službeničke'' skupine za Zakon o upravljanju nekretninama u vlasništvu RH. 

Hdz se očito toliko razbahatio kod ovog ključnog zakona za izbore da više ne poštuje ni formalne uzuse, popis svojih službenika imenovanih u radnu skupinu u kojoj vjerojatno nemaju dozvolu ni reći, ni misliti. Međutim, bar su je oformili, a to što će A.P. sve naše resurse rasprodati je izgleda manji prioritet i manja tajna od ove s izbornim jedinicama za koju je AP odlučio da mu mora dati prednost jer drugačije ne može pobijediti.

Nađžalost, umjesto konstruktivne rasprave i afirmativnih prijedloga političke opozicije mi danas slušamo takmičenjeu tome tko će napraviti veći ekces u sabornici kako bi se privukla kakava takva medijska u pažnja. Očito je danas važnije u saboru biti dobar klaun, nego stručna osoba te čestit i pošten saborski zastupnik/ca.  Nažalost, režimski mediji takav politički cirkus dodatno osnažuju i dapače, potiću ga jer recimo bit rasprave stavljaju na samu marginu događaja, a u  prvom planu im je senzacionalizam i forma bez sadržaja. Naslovi su im naravno  u stilu „Sabor NA RUBU OBRAČUNA.. Žestoka svađa i metež u Hrvatskom saboru..  teško međusobno vrijeđanje zastupnika.. verbalno šamaranje..zastupnica iznervirala predsjedavajućeg.. zastupnik upitao ministra je pitao je li konzumirao buniku“  itd., a o samom zakonu i alternativnim protuprijedlozima iza kojih stoji mišljenje struke, gotovo ni riječi. Nažalost, hdz radi na tome da tih klauna i političkih zabavljača bude što više kako u saboru, tako opčenito u politici jer kako bi oni drukčije upravljali državom na račun samo 17% dobivenih glasova. Međutim, ono što je najgore nisu čak ni ti probisvjeti; šverceri života i društveni paraziti, koliko su zapravo društveno zlo ta režimska piskarala i masovni mediji kojima takav senzacionalizam najviše odgovora.

Glede političkekvazi oporbe njima je pak, iz njihove komforne zone i nadasve ugodne pozicije,očito puno lakše glumiti opoziciju, odnosno vrijeđati i napadati jedni druge, nego konstruktivno u zajedničkom interesu raditi na prosperitetu naroda i glasača koje navodno zastupaju.  Ne samo da su posve nedoraslipovijesnom trenutku i da, kao takvi,ne zaslužuju parlamentarni status, nego svojim ponašanjem što posredno, što neposredno pomažu zločinačkoj organizaciji u cjelini. Od zla gore, pored ovakve opozicije, pozicija možebiti savršeno mirna i raditi što god poželi, a što nam ti odnarođeni politikanti i kriminalci zapravo neprestano i rade.

Činjenica da je ovo „rat“, isto ili u najmanju ruku slično kao 91.g., i ako se svi ne angažiramo i ne krenemo zajedno protiv ovog agresora, Hrvatsku nećemo izgubiti samo mi koji smo za nju živjeli ilioni koji su ginuli, nego je vjerujem sutra neće moći spasiti nibuduće generacije. Ne samo što nerođeni višeneće imati gotovo nikakve šanse učinit je prosperitetnom, nego pored ovakvih klauna te političkih nepismenjaka i probisvjeta od Hrvatske se neće imati ni što spasiti jer neće ostati ni kamen na kamenu.

Željan Jurlin