(A)moralna vertikala ministra-'Fejsbukvana'!

Pin It

Marija Budimir i Željko Sabo razgovarali su ne jednom nego čak tri puta o njezinu prelasku na SDP-ovu stranu a Budimir je snimila njihov drugi razgovor. Sabo joj je otvoreno rekao da ima i sponzore koji su spremni platiti 50.000 kuna za vijećnički mandat. Partijski svjestan da je riječ o nezakonitim radnjama, prije nego joj je to priznao, rekao joj je: „Nadam se da me ne snimaš.“

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku smatra da je ta audio-snimka Sabo-ovog podmićivanja Marije Budimir učinjena protuzakonito, pa je taj snimak izdvojen iz spisa, kao i svi dokazi proizašli iz snimka.

Unatoč tom, eto, protuzakonitom činu taj isti županijski sud potvrdio je optužnicu USKOK-a protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe zbog dva kaznena djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Željka Sabu se tereti da je Mariju Budimir pokušao podmititi novčanim iznosom kako bi u Gradskom vijeću podržala njegovu opciju, a za istu uslugu Đuriću je navodno ponudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre vukovarske bolnice, a sina na funkciju direktora Hrvatskog radija Vukovar.

Cijeli slučaj pokrenula je Marija Budimir, koja je javnosti prezentirala i audio- snimku svog razgovora sa Sabom, u kojem on(sasvim prepoznatljivim glasom) spominje iznose mita od 10 do 50 tisuća kuna.

I sad na scenu stupa ministar (bez-)obrazovanja od milja zvan čika Jovo kako bi u prvom redu zaštitio svog partijskog druga, kukavnog Željka Saba, sprao njegovu (a)moralnu ljagu a usput se i politički osvetio Mariji Budimir i to 'kurvanjski podlo', u svom stanu preko Facebook-a:

„Odluka o neprihvaćanju prijedloga Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara, koji je predložio Mariju Budimir na mjesto ravnateljice škole nema veze s politikom, nego s moralom i principom. Niti jedna ravnateljica ili ravnatelj koji budu razriješeni zbog nezakonitog izbora ili drugih nezakonitosti u svom radu neće nikada dobiti moju suglasnost za ponovni izbor na ravnateljsko mjesto u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Vukovaru ili bilo kojem drugom gradu. To je jedina istina i u ovom slučaju!“, zbori preko društvene mreže naš 'moralni' čika Jovo.

Jedina 'nezakonitost', povreda ćudoređa ili principa u Marijinom radu bila je javnosti prezentirana audio-snimka njenog 'mitološkog' razgovora sa Sabom, koju je Županijski sud ocijenio 'protuzakonitom' ali je ipak(temeljem snimke a čega drugo!?) 'zakonito' podigao optužnicu protiv Kuku-riknulog gradonačelnika!

Međutim, u cijeloj ovoj amoralnoj priči ima i nešto drugo.

Marija Budimir rođena je u Zagrebu, udana u gradu-heroju Vukovaru, odakle joj je suprug, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid, ranjen na samom početku rata u Hrvatskoj.

Supruga je upoznala u Zagrebu, gdje je rođeno i njihovo dvoje djece, a 2001. godine sele se u Vukovar. Već je u drugom mandatu ravnateljica Osnovne škole 'Siniša Glavašević' u Vukovaru, a prije toga bila je učiteljica razredne nastave.

Nakon što se preselila u Vukovar, vrlo brzo se prilagodila i zavoljela taj hrvatski grad heroj

(ptičja panorama Vukovara za Božić 1991.g.).

Pitamo se, kako to ministar branitelja Fred-'Podrumar' nije skočio u obranu obitelji svoga ratnog druga?

A život Mariju Budimir baš i nije mazio, uspješno se borila s opakom i teškom bolešću karcinoma dojke, a majčinu borbenost i hrabrost naslijedila je i njezina malodobna kći koja je rođena s tek nedavno točno dijagnosticiranom teškom i vrlo rijetkom bolešću s kojom se i dandanas uspješno nosi.

Lako moguće da se prije ove odluke o suspenziji Marije Budimir 'naš' čika Jovo 'konzultovao' sa svojim beogradskim kolegom kojem inače šalje hrvatske udžbenike na reviziju pa su zajedno došli do zaključka kako je žena hrvatskog branitelja politički nepoćudna za takvu ravnateljsku funkciju u neprimjerenom odgoju i 'srbijanske nejači'!?

A ima i nešto 'treće' što pokazuje svu naprasnu ćud ovog 'Fejsbukvana' čije metode ne samo što su nehumane, amoralne i asocijalne nego graniče s autoritarnim ponašanjem zadrtih komunističkih 'dupeglavonja':

Na prijedlog ministra (bez-)obrazovanja vlada je ukinula kolektivne ugovore za osnovno i srednje školstvo, znanost i visoko obrazovanje te donijela uredbu o uskrati božićnice i regresa u javnim službama za 2014.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović jednostrano raskidanje kolektivnih ugovora jednostavno je obrazložio 'značajnim pogoršanjem gospodarske situacije' u odnosu na vrijeme kad su ugovori sklopljeni.

Nije li već dosta tog čika Jovina četnikovanja?

Što dalje sve smo bliži riječima Zdravka Mamića:

„Jovanović je čovjek koji mrzi sve hrvatsko, čovjek koji je Srbin ne može voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj. On je uvreda za hrvatski mozak, on je hrvatomrzac. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv.“

Uz ovakvu protunarodnu vladu i jednake joj ministre ne bi bilo nikakvo čudo da već sutra školu imena Siniše Glavaševića čika Jovo preimenuje u školu imena srbijanskog junaka Veselina Šljivančanina, da ulici 'Stjepana Radića' Arsenije Bauk vrati onaj ratni naziv ulice 'Puniše Račića' a na glavnom vukovarskom trgu, kao za vrijeme okupacije, domaći orjunaši Vesna Pusić i brat joj Zoran ponovno načule spomenik đeneralu Draži Mihailoviću, tom 'prvom AF-gerilcu porobljene Jevrope', koji na beogradskom sudu čeka svoju konačnu rehabilitaciju!?

Bila bi to itekakva pomoć bratskoj nam Srbiji koja pod vodstvom četničkog vojvode Tome Grobara krči svoj europski put!

 

damir kalafatić