Partijaneri i građani

Pin It

Činjenica: nevjerovatan broj Hrvata ima četiri noge. I jako sitne zube. Na spomen ičega lošega u tome kaj je yusipović recimo, servski serv, i nesposobna ameba koja niti frulu ne zna svirati kako spada (ali je dobar za precednika) odgovor je većinom: "Ali on je tako fin". Čovjek pomisli kako ga te spodobe svaki dan na pantovčak idu lizat, ili mu odgrist komadićak uvceta, ili nogice sa kiselim kupusom kojega dijele na ulazu?

Jer "tako je fin".

Ali osim tih napušenih kretena, apolitičnih "detuđmanizatora", i nositelja plakete "uhljebljen od '45". - znate li tko ga voli još i više? Bakice.

Ne one bakice koje rade ili su ikad radile za život, već one "fine" bakice - "prvoborke". Tipa pušićke i ostalih "prekopogačekrušićki"

Sjetite se samo one koja se za 50 Kuna jadna ko "tinejđerka" na koncertu Beatles-a srušila ko pokošena, a yusipović je ono - galantno - podigo na svojim mišićavim... bijelim izraslinama sa ružičastim pipcima na vrhovima?

Od toga dana je svim bakicama yusipović "tak fes", iliti nezagrebljanski - tako simpatičan. Ko pudlica.

Bakicama. U nesvijesti.

Muškarače i derpei više vole brozovog nepriznatog - kameno lice (narušeno erozijama prišteva) - zokija.

On im je "impozantan". Pogotovo dok mu vežu slinček oko vrata prije bilo kakvog službenog ručka.

Jer čojek ne može zapamtit kako se tijesto ne jede rukama.

A kaj reći o tome kako svi ostali (inozemni) delegati na takovim ručkovima kao službene poklone hrvatskog veleposlanstva dobiju - svaki svoj vlastiti crveni slinček?

"Domaći" (šugoslovenski) "poslanici" već sve znaju, pa nose svoj u "reveru" sakoa.

Pa se svi "inozemnjaci" čude kad prilikom zokijevog sjedanja na stolac svi uredno vežu slinčeke i otvaraju kišobrane.

Jebi ga, pokušavali su svakako, ali nikako ga naučit držat zatvorena usta dok ždere i za vrijeme svih vrsta službenih ručkova ili zakuski recitira "valterove najljepše pjesme".

O jeziku za kojega se svako malo ugrize jer ga niti za vrijeme jela ne zna držati iza zuba - eb ga, o tome pišu sve strane novine i govore televizije, ali yutel ne.

Yutel ga snima samo kako gladi njemačkog ovčara sa zavojem na lijevoj ruci i titovkom na glavi.

Zavoj je tu zbog jastoga koji ga je prikliještio u "pinzer zahvatu" dok ga je pokušavao pojesti živoga, a titovka zbog nikad zarasle rane od partijskog pijuka usred čela.

Al ne bojte se, nije ušo duboko, taman uništio samo frontalni komadić mozga; odgovoran za racionalno razmišljanje i osnove ponašanja.

A kolko se god to činilo nemoguće - to u biti nije razlog njegovog slinjenja i tupih pogleda.

Takvog su nam ga poslali iz NKVD-a ko bebu.

Ali yutel ipak stalno ističe kako je on i dalje popularan. Popularnost mu, vele, pala manje od 0,5 "odsto" od početka tiranije valter-zokijevih prava i zakona.

Za razliku od "rejtinga" Hrvatske, koji je gori od svakog smešićevog vica na račun Hrvatske.

Ali "građani" se ipak ne daju. Dok Hrvati crkavaju, oni i dalje veselo partijaju, iako svinjska nogica br. 2 - linich the superhik opet mora u pokvarenu "meriku" žicat džeparac, al' više ne kako bi zakrpio proračunske rupe države, nego rupe koje "partijaneri" već proizvode na off-shore računima neumrlih "prvoboraca".

I tako oni i dalje "partijaju" već 2 godine zaredom, afterparty za afterparty-em.

Tko im može zamjeriti?

kad bi prestali partijati i prisilili se prihvatiti činjenicu kako je partijanje gotovo, a radni dan već odavno počeo - morali bi izići i doći pred ljude koji su već odavno izgrebali dna kontejnerima.

Morali bi se čak umiti i obrijati, a za to se treba pogledati u ono šugayovanovićevo zrcalo; ili bacit pogled na onu "Dorian Grey" sliku iza zavjese.

A to je ono najteže na svijetu - pogledati samoga sebe i prihvatiti ono kaj vidiš u zrcalu.

Pogotovo za partijanere.

Apsurdno je to, zapravo - Velečasni je Sudac u pritvoru zbog mogućeg najavljenja Isusa Krista na čelu, ali partijanerski krvavi ožiljci od lobotomizirajućeg pijuka su "poruke mira i ljubavi".

Za crknut.

Bravo. "Građani". Hvala vam na tome kaj i dalje ne vadite glave iz guzica, i ne pogledate ovu napaćenu zemlju oko vas onakovu kakova uistinu jest.

Možda bi skužili kako vas i dalje ne ubijaju Ustaše, nego ljudi iz šume. "Anti"fašisti.

 

Darijo Strehovac - Streh