U ime Hrvata i Hrvatske branim ustaše

Pin It

Uvodne pripomene...Od 1945. naovamo susrećemo jedino u hrvatskome emigrantskom tisku pravu i poštenu istinu o ponajboljoj hrvatskoj vojnoj postrojbi pod nazivom ustaše. U poslijeratnoj Hrvatskoj, podjarmljenoj od komunističke Jugoslavije o ustašama se je pisalo sve najgore i sve najpogrdnije.

Dominantne su bile najcrnije laži o ustašama, a ako se je netko usudio, na bilo koji način poricati te laži bio je potvoren ustašom, smaknut ili osuđen na mučenje u dugogodišnjim zatvorima.

Takovo sotoniziranje i ubijanje ustaša čak bez suda ili lažnim presudama ima svoje izvore i poticaje u Srbiji jer su ustaše najveća smetnja, trajno pohlepnim Srbima za ostvarenje Velike Srbije na hrvatskom prostoru.

Valja u ovome uvodu reći i to, da su ustaše najstarija hrvatska obrana, još iz predhistoriskog doba, a jedan od naistaknutijih hrvatskih povjesničara Ferdo Šišić rabi ime "ustaše" za ustanike na hrvatskome prostoru još u doba hrvatskih Ilira

Ne ubija se samo odstrijelom i štrikom, nego i lažima

Prije svake daljnje rasprave o postavljenom naslovu pitam sve napadače na ustaše, zašto se samo k ustašama prilazi najistaknutije i najčešće sa strane ratnih zločina, koje se lažima enormno uvećava.

Svima drugima vojskama i paravojskama se zločini izražavaju u "genitivu", nekima nikako, a komunističko-partizanske i fašističke srbsko-četničke zločine se glorificira i uzdiže spomenički, ideološki, povijestno, politički, književno...

Odmah dodajem, da izbijem larpourlar napade na sebe, da ja, zovem se Dragan Hazler, umirovljenik, bivši uspješni znanstvenik i istraživač osuđujem sve ustaške zločine jer su ih pravile kao što ih prave sve vojske u ratu. Svaki rat rat je zločin i u ratu sve vojske prave zločine pa niti ustaše nisu iznimka..

Ja isto tako osuđujem i zločine svih ratujućih vojska i paravojske na prostoru Nezavisne Države Hrvatske prije 10. travnja 1941. tijekom Drugog svjetskog rata i u poraću.

Ponavljam puninom točnosti, ja osuđujem sve zločine, svih oblika, napose zločine protiv ljudi, bez obzira na počinitelje.

Zločin je zločin i počinitelj zločina je zločinac i nema te vode ni toga sapuna, kojim se zločin može oprati niti takove ideologije, kojom se zločinstvo može opravdati.

Komunistička ideologija od samog početka do sada ima u svojoj strategiji ugrađeno masovno ubijanje ljudi. Od vremena židovskog tvorca Karla Marxa i sprovoditelja, također Židova Vladimira Lenjina preko njihovih sljedbenika Židova Leona Bronsteina, zvanog Trotcki Trockoga i Gruzijca Staljina pa nadalje do raznih Rusa poput Berije, Josipa Broza Tita (Hrvata?), Mao-a (Kineza), Pol Pota (Kambodžanca)...ima tvorac komunizma Marx u svojoj strategiji ugrađeno ubijanje ljudi.

Marx: Komunizam može pobijediti samo revolucijom. Revolucija guta vlastitu djecu.); (Lenjin: "Jednistavnije je ubijati, nego ispitivati"!); Tito: Narod s nama, tko je prot nama, s njim ćemo pod pete!)...

Komunizam je osuđen od međunarodne javnosti kao najveće zločinstvo 20. stoljeća i čitave povbijesti. Iza komunizma je fašizam, također osuđen od svjetske javnosti.

Srbi sotoniziranjem ustaša sotoniziraju sve Hrvate

Dodajem i to, da svi neprijatelji Hrvatskog naroda, među kojima su trajno na prvome mjestu Srbi potvaraju sve Hrvate ustašama pa čak i sebi naklonjenog Tita po potrbi nazivaju ustašom. Pritome, Srbi misle na ustaše, koje su im svima načinima, svima sredstvime i s istaknutom hrabrošću spriječavale ostvarenje njihove sulude ideje Velike Srbije pa su ih Srbi demonizirali, oklevetali i preko svih granica sotonizirali, čime su si uzeli pravo ubijati ustaše bez suda i presude.

Osnujmo Hrvatski Ustaški Pokret - HUP!

Ako mogu u Hrvatskoj slobodno djelovti KOMUNISTI (osuđeni od svjetske javnosti) srbski četnici = FAŠISTI (osuđeni od svjetske javnosti) ZAŠTO NE BI MOGLI U HRAVATKOJ DJELOVATI USTAŠE, koji nisu ni komunisti ni fašisti pa kao takovi nisu niti osuđeni od svjetske javnosti. Ja sam prvi i imam ustašku PRISEGU. Molim slijedeće! ZDS!

Dragan Hazler - supokretnik HUP-a

Evo jedno pismo od Mile Bobana, Texas, USA:

Dragi moj Mrginjdžija,

Jutros sam slučajno naletio na ovaj link: lopus-istina.com. Molim te nađi vremena te pregle-daj po mogućnosti sve. Što me je ovdje začudilo - i to pozitivno - je to da je ovaj portal pomno pratio moje - OTPORAŠEVO - pisanje na portalu javno.com koji više ne postoji. Ovaj portal je skoro sve prenio s javnog na svoj portal. Skoro se tu može pronaći sve što sam pisao na javnom, skoro svih 168 opisa pod imenom: HRVATSKA I USTAŠTVO. Ako ti se što svidi, koristi sa svojim prijateljima, jer je to naša zajednička stvar. I ne sam to. Ti znaš tko je taj Otporaš. Mnogi to ne znaju. Pozdrav svima.

Mile Boban

* * *

Pošto je naša Hrvatska patila preko sedamdeset godina da bi došla do naše HRVATSKE IS-TINE, Otporaš je odlučio otvoriti osobnu stranicu i ...

Želim otvoriti osobnu stranicu pod imenom USTAŠTVO. Odmah želim naglasiti da ova "kontroverzna" tema nije tema za ikakve provokacije, već za ozbiljne polemike, pa koliko god one kritične bile.

S moje, Otporaševe strane, ja ću - ne samo nastojati - nego biti toliko tolerantan da se neću dati izazvati/provocirati. Zato, uljudno i hrvatski, molim sve one Građane Novina-re i ostale koji iz bilo kojih želja i motiva žele pisati, odgovarati, razglabati, ili kako god to oni hoće zvati, "bistrenje pojmova" o ovoj temi "Ustaštvo", neka to bude na visini dostojanstva, na visine želje za saznati istinu o ovoj temi, koja nam je toliko crnila nanijela na naše lijepo hrvatsko ime u zadnjih 65-70 godina.

Otporaš će nastojati, stručno i uljudno, odgovarati na sva postavljena pitanja u svim svojim najboljim mogućnostima njegova znanja. Ipak, Otporaš si zadržava svako pravo ne odgovarati na bilo koje osobne i ine uvrijede, kao niti biti odgovoran za nečije opise i ideje izražene o spomenutoj temi.

Svi su pozvani na DIALOG O USTAŠTVU. Nitko nije isključen. Ima prostora za svakoga, a najviše za one koji budu tražili dlaku u jajetu. Ova tema o Ustaštvu je otvorena samo i jedino zbog i poradi naše Hrvatske. Otporaš vas sportski očekuje na dijalog o Hrvatskoj.

Nastojat ću u kratkim crticama navesti Predzorje i Povode Ustaštva od 1918. pa do atentata na Stjepana Radića 1928. u beogradskoj skupštini.

Godina 1918.

Prosinca - Izaslanstvo Narodnog vijeca "Hrvata, Srba i Slovenaca" predaje regentu Srbije Aleksandru Karađorđeviću u Beogradu zaključak Vijeća o stupanju u zajedničku državu Srba, Hrvata i Slovenaca. Povijesno je poznato da je najveći utjecaj za to ujedinjenje imao prečanski Srbin Svetozar Pribićević. Također je povijesno poznato da je upravo zbog te "ţurbe za ujedinjenje" Stjepan Radić izjavio: "Ne srljajte kao guske u maglu".

HRVATSKA I USTAŠTVO (1)

3. prosinca - Predsjedništvo Hrvatske Stranke Prava izdaje proglas u glasilu "Hrvatsko Pravo" u kome u ime HSP prosvjeduje proti zaključku Narodnog Vijeća i stapanju Hrvatske sa Srbijom pod vlast srpskog kralja.

5. prosinca - hrvatski vojnici u Zagrebu uskratili su položiti prisegu srbijanskom kralju Petru Karađorđeviću, te su napustili vojarne stupajući kroz grad. Na Jelačićevom trgu je došlo do napadaja iz zasjede na njih, te je ovom prilikom poginulo 18 vojnika (naravno hrvatskih, moja opaska).

Godina 1919.

25 ožujka - zatvoren je predsjednik Hrvatske Seljačke Republikanske Stranke Stjepan Radić i zadržan u zatvoru jedanaest (11) mjeseci.

28. lipnja - na Konferenciji za Mir u Versaille-u Hrvate i Hrvatsku je predstavljao srpski kraljeski ministar Vesnić i kao delegat na Konferenciji je govorio o "oslobođenim krajevima Srbije", a da ni jedinom riječi nije spomenuo Hrvatsku. Pa i zašto bi!? Treba slijediti "Načertanije" Ilije Garašanina: gdje je jedan Srbin, tu je i Srbija.

Godina 1920.

Dr. Ante Pavelić sa šestoricom radnika osniva - Hrvatski Radnički Savez -, koji je u kratko vrijeme postao najjača radnička organizacija.

Godina 1927.

23. siječnja - Izabran je na izborima Dr. Ante Pavelić oblasnim zastupnikom. Na prvom nas-tupu dao je izjavu, u kojoj je tražio da se svi zastupnici izabrani u hrvatskim zemljama po-zovu u Hrvatski Sabor i proglase podpunu samostalnost Države Hrvatske. (Tako je učinio i postupio dr Franjo Tuđman u lipnju 1991. godine kada je kroz Hrvatski Sabor i iz Njega odcijepio Hrvatsku od Jugoslavije i proglasio ju Neovisnom Državom Hrvatskom).

11. rujna - Dr. Ante Pavelić izabran je za narodnog zastupnika za Glavni Grad Zagreb.

28. listopada - Pročitao je narodni zastupnik Dr. Ante Pavelić u beogradskom parlamentu izjavu, potpisanu po dru. Anti Trumbiću (dr. Ante Trumbić, Ivan Meštrović i Frano Supilo bili su prvi pokretači osnivanja Jugoslavenskog odbora u Parizu 1915. godine, moja opas-ka) i njemu, u kojoj u ime Hrvatskog Bloka izjavljuju, da njihovo prisuće (tj. njihova nazočnost, moja opaska) u beogradskoj Skupštini ne znači priznanje države - Srba, Hrvata i Slove-naca -, te da će Hrvatski Blok raditi za uspostavu Nezavisne Države Hrvatske. (Dr. Ante Trumbić je bio prvi predsjednik Jugoslavenskog odbora i potpisnik poznate Krfske Deklaracije, ministar prve kraljevske vlade i prvi koji se je razočarao u koncepciju Jugoslavije. Kao razočarani Jugoslaven, 1936. godine piše dr. Ante Trumbić dr. Anti Paveliću: Dr. Paveliću, dajem vam ključe kojima sam ja stvarao Jugoslaviju, da ju vi sada rušite, moja opaska).