Promičbeni nastup gospođe Kolinde Grabar Kitarović

Pin It

Od nastupa kandidatkinje sam - smo očekivali više i očekujemo novi nastup! Očekivao sam - smo od nove predsjednice da će govoriti o zajedničkom gospodarskom i inom nastupu Hrvatskog nacionalnog trojstva: Republike Hrvatske, Republike BiH te Hrvata u dijaspori i u okruženju.

Štoviše očekivali smo da će poimence navoditi proizvodne potencijale, koje ćemo obnoviti i nove uvoditi i to s glavnim osloncem na hrvatsku pamet, trud, vještine, domoljublje, hrvatski novčani i drugi kapital iz dijaspore - iskonskoj domovini Hrvatskoj...

O tome ni slova ni riječi od lijepe Kolinde, iako Hrvati u tome postojećem trojstvu pate od raznih birokratskih i drugih - zakonima "zaštićenih problema i nameta svih negativnih vrsta i oblika".

To je na primjer otežani povratak Hrvata u Hrvatsku iz dijaspore sa znanjima, radnim navikama, sa željom i planovima za otvaranje proizvodnih radnih mjesta i investicijskim kapitalom.

Tu bi se dalo nabrojiti želje i planove za rješavanje stotine problema, koje su stvorile i sprovodile na Hrvatima u dijaspori i domovini dosadašnje vlasti iz obadvije komunističke stranke: SDP i HDZ sa svojim trabantima, čak s onima iz redova zločinakih Srba (U vrhu hrvatskih vlasti sjedio je zločinac - ratni gradonačelnik Vukovara Stanimirović... i sjedi trajno velikosrbski šovinist Milorad Pupovac, kojeg često vidimo na instrukcijama u Beogradu...).

Hrvatima u dijaspori je otežano čak pravo glasovanja

Kandidatkinja za predsjednicu RH ne zna ili zaboravlja, da je Hrvatima u dijaspori otežano čak ostvarenje prava glasa i postupak glasovanja. Uskraćen im je ili vrlo otežan upis u žitelje Republike Hrvatske. U zadnjem Popisu stanovnika 2011. nije bilo niti rubrike za upis Hrvata u dijaspori u žitelje države Hrvatske, a čak u zločinačkoj titovini smo dobivali poštom obrazce za popis stanovnika...

Glede odnosa matične države Hrvatske prema svojim sunarodnjacima u dijaspori (vrijedi i za Hrvate u BiH i u okruženju), može se matematičkom točnošću utvrditi, da je država Hrvatska na dnu dna u usporedbi sa svima pravnim državama svijeta prema svojoj dijaspori. Umjesto nabrajanja, preporučamo novoj predsjednici RH da pogleda odnos samo Mađarske prema Mađarima u dijaspori i u susjednim državama.

Trebam li podsjetiti da je Turska organizirala čak i Anatolu University u Kölnu za svoju dijasporu, Rumunjska Znanstvenu akademiju u Freiburgu... Slično se brinu i druge države za svoju dijasporu u svemu čak u visokom školstvu i akademijama, a prokomunistička Republika Hrvatska obznanjuje Zakon za zabranu naziva hrvatskim akademijama u dijaspori. Taj zakon je jedna od najvećih nacionalnih sramota države Republike i trebala bi ga radi sebe ukinuti i izbrisati najcrnijim crnilom.

Za nas Hrvate u dijaspri nemaju ingerenciju loši hrvatski zakoni pa tako niti ovaj o Hrvatskim akademijama znanosti i umjetrnosti u dijaspori jer svoje postojanje, djelovanje, nazive statuse i titule... reguliramo po zakonima države domadara.

Sa stranim investitorima Hrvatska pretvara sebe u koloniju!

Republika Hrvatska (vrijedi i za BiH) zove strane investitore, da izrabljuju Hrvatsku, ali ni slučajno ne zovu Hrvate iz dijaspore sa znanjima, voljom, poštenjem, domoljubljem i kapitalom...

Zar nije Hrvatska ništa naučila od stranih investitora na slučajevima INA, Pliva, Zagrebačka mljekara, Sisačka željezara, banke...

Ovu Hrvatsku može spasiti samo zajedništvo svih Hrvata!

Ovu Hrvatsku svedenu na prosjački štap od komunista u obadvije stranke (SDP i HDZ) mogu spasiti i izvesti Hrvatski narod na put svih nacionalnih prava, rada, zarade i blagostanja samo Hrvati iz dijaspore, odnosno sloga svih Hrvata, koje zasada nema niti je hoće komunisti u RH.

Radi "nevjernih Toma" moram pojasniti nacionalnu strukturi dvije vodeće partije u Hrvatskoj:

SKH je 1991. brojio oko 210.000 članova partije po nacionalnosti više od jedne trećine su bili Srbi.

Od tih oko 210.000 statističko-matematički - dokumentarno dokazivo oko 70.000 je ušlo u HDZ, a ostatak od dvije trećine se je razvrstao u: srbske fašističke četnike (od Knina i Dalmacije do Vukovara i Slavonije...), u Šuvarove komuniste, u Markovićeve komuniste, u Tripalove komuniste, u Bijelićeve srbokomuniste i u komunistički odpad na čelu s Ivicom Račanom poznatim krvopijom hrvatskim od 1971. nadalje.

Zar smo zaboravili da su u HDZ ušli, uz ostale ovi komunistički kapitalci: Boljkovac, Manolić, Mesić, Mustač(?), Perković...

SDP i HDZ su podjednako protuhrvatske partije. Zar to ne dokazuju obapartijski kapitalci u Republici Remetinec i u drugim "autonomnim jedinicama". Demografski priraštaj "kapitalaca" u Republici Remetinec i Lepoglava... je vrlo visok pa očekujemo od buduće predsjednice/predsjednika RH brzu obnovu Golog Otoka i Riječkog "Via Roma - nikad doma"...

Uz lopove - kapitalce u obadvije partije u Hrvatskoj, u HDZ-u i SDP-u (SDP je čak bez "H" pa time manje sramoti častno ime Hrvatsko!!!) ima poštenih i domoljubnih Hrvatica i Hrvata pa na budućim izborima trebamo birati IME OSOBE, a ne partiju.

Komunistički SDP i agnostičku varijantu SDP-a od Ive Josipovića bi trebalo zakonski ukinuti po slovu EU rezolucije 1481 za lustraciju komunista, koju je čak potvrdio Hrvatski sabor radi ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

U hrvatskim vlastima nema nijednog Hrvata ni Hrvatice iz dijaspore!

U hrvatskim vlastima nema nijednog zastupnika(-ce) iz dijaspore, nego nas se vara s troje kandidata iz BiH. Zar hrvatski političari ne znaju niti to, da Hrvati u BiH nisu dijaspora, nego državotvorni narod u svojoj državi.

Nabrajanje loših odnosa i minusa Republike Hrvatske prema Hrvatima u dijaspori (vrijedi i za Hrvate u BiH i u okruženju!) bi nas odvelo u nedogled pa ponavljamo već rečeno: Hrvati u dijaspori... kroz sveukupni odnos prema sebi od matične države Hrvatske su gurnuti na dno dna u usporedbi s odosima svih pravnih država prema svojim sunarodnjacima u dijaspori i u okruženjima.

Ova RH u svemu što ne valja je doslovni nastavak Bakarićeve SRH!

Ova prokomunistička Republika Hrvatska zasnovana na komunističkom Zavnohu, koja se kočeperi sa zvijezdom petokrakom i imenom velezločinca Tita ne sprovodi niti paritet odnosa Hrvata u okruženju s pravima manjina iz tih država u Hrvatskoj. Na primjer Slovenci, Makedonci, Česi... imaju u Hrvatskoj nadprava, a Hrvati u tim državama nemaju niti formalno nacionalno pravo (status nacionalnih manjina!), primjerice u Sloveniji i u Makedoniji nemaju Hrvati niti status nacionalnih manjina, a RH daje Slovencima i Makedoncima, čak novčane podpore.

U prijateljskoj Češkoj su svi Hrvati za vrijeme komunizma raseljeni iz Moravske... Suvremena R. Češka nije se dosada čak ni formalno ispričala radi toga genocidnog zločina na Moravskim Hrvatima.

Što tek reći za nadprava Talijana i Srba u Hrvatskoj. Za talijanske vladavine u Hrvatskoj Istri mijenjana su hrvatska prezimena čak na grobovima, a danas je Hrvatska Istra sva talijanizirana s talijanskom dvojezičnošću u natpisima, govoru, školama, uredima i turizmu...

Srbi su ratovali protiv Hrvatske, a imaju veća prava nego Hrvatski branitelji!

Tek primjerice Srbi u Hrvatskoj (iako su ratovali protiv Hrvatske, napose u Srbskom genocidnom i okupacijskom ratu od 1991-1995/97.) imaju sva politička i nacionalna nadprava: dvostruko pravo glasa, političke stranke, sudjelovanje u hrvatskim vlastima i medijima iznad svih proporcija i ključeva (na primjer u HRT-u je više od 35% Srba!), političko nametanje srbske ćirilice, srbske škole, srbske novine, srbska Prosvjeta s 250 pododbora, koliko nema Matica hrvatska svojih ogranaka. Što tek reći na zaštiti Srba Zakonom o aboliciji i amnestiji, koji štiti i srbske ratne zločince, a Hrvatske branitelje progoni Hrvatsko pravosuđe (Norac, Merčep, Glavaš...).

Još nismo vidjeli Hrvatsku potjernicu za srbskim zločincima iz Vlade i generalstaba tzv. Republike srbske krajine, koji slobodno žive u Srbiji, u BiH pa čak i u Hrvatskoj. Što je s kapetanom Draganom u Australiji i sličnim srbskim zločincima drugdje i s nedavno umrlim Veljkom Kadijevićem... Zašto Hrvatska ne proglasi službeni popis živih srbskih zločinaca i onih "post mortem" primjerice: Milošević, Arkan, Kadijević...

Hrvatski branitelj Veljko Marić ispašta u srbskom zatvoru, a srbski zločinci šeću po Hrvatskoj i susreću Hrvatice, koje su silovali... "Bože, ako jesi - gdjesi?" (Vukelić: Solferino)

RH (Sanaderova i Milanović/Josipovićeva ponižavaju Hrvatske branitelje!

Kakova je to pravna država Republika Hrvatska, koja zanemaruje ne samo gospodarska, kulturna i nacionalna pitanja Hrvata, nego i temeljna prava Hrvatskih branitelja, ratnih invalida i njihove obitelji u Hrvatskoj i drugdje...

Ta ista Republika Hrvatska plaća milijunske iznose Srbskoj nacionalnoj manjini, koja je ratovala protiv Hrvatske, ubijala Hrvate, hrvatsku djecu (412), vandalski uništila Hrvatsku i posijala po Hrvatskoj ubitačne mine, a uskraćuje prava na novčanu pomoć hrvatskim ratnim invalidima... O ovome treba ne samo nešto reći, nego i učiniti buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i to ODMAH, a ne po promičbenoj retorici!

Hrvatski narod se ponaša mazohistički!

Jesmo li mi Hrvati zaista mazohistički narod, kad su u pitanju srbski zločinci, koje štitimo i čak plaćamo, a progonimo Hrvatske branitelje, ako su ubili i zasluženo izbatinbali ponekog srbskog zločinca. Jesmo li trebali srbskog zločinca milovati i nagrađivati jer je Hrvatskom branitelju ubio majku, silovao suprugu, sestru ili malodobnu kćer?! Gdje je nama pamet u pravosuđu, ako je već nemamo u običnim međuljudskim odnosima. Ne braneći i ne napadajući nikoga, stavimo na Justicijinu vagu Merčepa i Stanimirovića ili Vukovarsku trojku i Glavaša...

Sve ovo tek simbolično pobrojano je zaštićeno postojećim Ustavom RH, zasnovanom na komunističkom Zavnohu, a kandidatkinja je izjavila da neće mijenjatu Ustav RH, samo zato jer agnostički komunjara i srboguzolizac Ivo Josipović želi u promjenu Ustva unijeti kult Golog otoka, u kojem je gospodario njegov otac Ante Josipović, zaštitu kulta zvijezdi petokraki... Josipovićevim ustavom zajamčeno je bratstvo i jedinstvo, ostvarenje "Regiona" i oprost Srbiji s Crnom Gorom za sva zločinstva, koja je počinila Hrvatskoj, napose u zadnjem Srbskom genocidnom i okupacijskom ratu na Hrvatsku, BiH i za sva zlostavljanja Hrvata u okruženju...

Ima li još netko u Hrvatskoj sa zdravom pameti, tko će birati ljigavca i pokkvarenja svih vrsta Ivu Josipovića za predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika HV. Zar smo zaboravili da Ivo Josipović s Pupovcem "Zagrljeni k'o brat s bratom rukuje se i ljubi Srbin s Hrvatom". Pritom vrhovni zapvjednik HV policijski izolira Hrvatske branitelje, da ne bi slučajno ometali četničko-komunistički dernak u Srbu. Za ovakovo protuhrvatsko ponašanje predsjednik i vrhovni zapovijednik HV trebao je bez odgađanja dobiti nogu s Pantovščaka, a on još i danas pljuje, piša i sere po Hrvatima i po Hrvatskim braniteljima. Nota bene!

Razno ukratko - zaboravila spomenuti kandidatkinja za prredsjednici RH!

Obzirom, da je predsjednička kandidatkinja spominjala tek simbolično ili nikako Hrvate u dijaspori, ostaju i dalje svi problemi, koje se ne riješava, nego se ih gomila.

Iz službenih izvora se znade da Hrvati iz dijaspore šalju svojim obiteljima i rodbini godišnje oko 3 (tri) milijarde Eura, a ti isti darovatelji nemaju niti HTV program gratis, a sve države svijeta daju za sviju dijasporu gratis TV program iz matičnih država. Primjerice dijaspora u Švicarskoj iz ovih država ne plaća TV program: Austrija, Francuska, Grčka, Italija, Kosovo, Njemačka, Portugal, Srbija, Turska, Velika Britanija... Zašto je Hrvatske iznimka glede HTV programa. Ne radi se ovdje o protivljenju plaćanja HTV programa, nego o načelu jednakosti. Hrvatska djeca u Švicarskoj uče "hrvatski jezik" sa Srpske televizije!

-Očekivao sam (smo) da će predsjednička kandidatkinja reći da na rukovodećim i drugim radnim mjestima u proizvodnji mogu ostati svi sposobni ljudi bez obzira na stranaštvo, izuzev komunista, koje treba lustrirati. Nije nas izvjestila o tome, što ukazuje da će opet biti zamjene sposobnih ljudi po stranačkoj podobnosti.

- Očekivao sam (smo) da ćemo slušati u promičbenom govoru o ukidanju svih zakona, koje stvaraju prepreke u zapošljavanju ljudi. Poslužit ću se ovdje primjerom iz Švicarske. Dvojica Hrvata (Z.K. i V.S.) htjeli su uvesti autobusnu liniju Zagreb - Basel i obratno i zamolili su mene da ispitam mogućnosti. Otišao sam u nadležni policijski ured i pitao za uvjete. Rečeno mi je da moraju imati najmanje dva autobusa s tehničkim pregledom o ispravnosti, osigurano mjesto na parkiralištu i dvojicu vozača. Moje dodatno pitanje je bilo, koliko dugo treba čekati na dovolu ovog nadleštva. Službenik me je pogledao u čudu i rekao: "Ako imate ovo, što sam vam rekao, dozvolu dobijete odmah. Slično je u Švicarskoj za sve drugo. Dolazi se na određeni šalter za zahtjevom, odlazi se s Rješenjem. Zašto tako nije u Hrvatskoj? Zašto se ne ukine zakon o usporavanju svih postupaka za radnu dozvolu pa Hrvatska neće imati blizu pola milijuna nezaposlenih ljudi.

- Ne samo otežan povratak Hrvata u Hrvatsku!

Očekivao sam (smo) temeljitu promjenu Ustava Republike Hrvatske, bacanje iz njega komunističke i zavnohovsko-komunističke tekovine, a gospođa Kolinda se je izjasnila za ne dirati u postojeći Ustav RH.

-Očekivao sam (smo) da će u očišćeni Ustav RH od svih "tekovina" Zavnoha i komunizma, staviti, da se Ustav Republike Hrvatske unese kao nositelja suvereniteta Hrvatski narod i Hrvatske branitelje svih vremena napose pokoljenje Hrvatskih branitelja, koje je spasilo Hrvatsku od srbske genocidne okupacije popraćene sa svima zločinstvima, koje je nadmašilo čak i komunistička zločinstva.

O malne svemu spomenutome u ovome uradku ne čusmo dosada ništa od glavnih predsjeničkih kandidata: Kolinde Grabar Kitarović niti od Milana Kujundžića, drugi jš potiho mudruju i šute.

Ivi Josipoviću treba zabraniti natjecanje za predsjednika RH!

Već dulje vremena jedino je samohvalno i promičbeno glasan agnostički komunjara i srboguzolizac Ivo Josipović, kojemu bi trebalo slovom EU rezolucije 1481 zabraniti kandidaturu za predsjednika RH.

On, Ivo Josipović je Šešeljevog - velečetnika Nikolića vodio u Zagrebu preko crvenog tepiha na bratski poljubac. Ivo Josipović djeluje na ukidanju Hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid pa je shodno tome Josipovićevom pomirljivom stavu pušten iz Haaškog zatvora četnički velezločinac Vojislav Šešelj. Ivo Josipović je u svemu hrvatski neprijatelj...

O agnostičkom komunjari Ivi Josipoviću će HAZUD/D u Baselu/Zagrebu izvjestiti nadležnu Komisiju EU 1481 zalustraciju komunista - u Brüsselu, kad nismo u stanju organizirati Antikomunističku komisiju po paragrafima EU 1481 u Zagrebu.

Za dom i domovinu Hrvatsku - Uvijek spremni!

Mr.sc. Dragan Hazler - hrvatski djelatnik

Nastavak slijedi pod naslovom: Ne samo obaćavati, nego odmah sprovoditi!