Sanjin Baković: Konzervativna frakcija HDZ-a uz pomoć Crkve mora zaustaviti Plenkovića

Pin It

Jučerašnja zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća HDZ-a dala je odgovore na mnoga neodgovorena pitanja. Andrej Plenković nametanjem Istambulske konvencije otvorio je oči i politički nepismenim građanima Republike Hrvatska jer od jučer je svima diljem “Lijepe naše” jasno kako nametnuti predsjednik HDZ-a ne pripada konzervativnom dijelu HDZ-a kao niti crkvenim krugovima.

Ipak je riječ o nesuđenom zamjeniku predsjednice HDZ-a poražene Jadranke Kosor, a ona je vlastitu vjerodostojnost dokazala na listi s Ivom Josipovićem i Slavkom Linićem. Ne samo da Andrej Plenković ne pripada konzervativno - crkvenim krugovima, već niti ne osluškuje puls naroda.

Iako su se na stražnje noge uzdignuli zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, potpredsjednici HDZ-a Ivana Maletić i Tomislav Tolušić, politički i međunarodni tajnici HDZ-a Davor Ivo Stier i Miro Kovač, članovi predsjedništva HDZ-a Damir Jelić, Darko Milinović, Goran Marić i Anton Kliman i izjasnili da ne podržavaju Istambulsku konvenciju Andrej Plenković komunicira u javnosti kako su nedoumice oko iste konvencije razjasnili prisutnima Nada Murganić i njegova malenkost te kako ista ide na ratifikaciju. Ako pogledamo imena članova Nacionalnog vijeća HDZ-a i onih koji nisu sudjelovali u raspravi ili naknadnom pameću shvate da su bili zavedeni dolazimo do zaključka kako Andrej Plenković uopće ne kontrolira stranačka tijela HDZ-a.

Svrsishodno tome postavlja se retoričko pitanje je li Andrej Plenković ratifikaciju Istambulske konvencije dao na usvajanje članovima predsjedništva HDZ-a odnosno Nacionalnom vijeću HDZ-a?

Da osluškuje puls naroda i uvažava legitimno izabrane članove Predsjedništva HDZ-a u  skladu s Statutom HDZ-a ne bi sigurno izjavio “što ste mislili da će Vlada RH pasti na Istambulskoj konvenciji? Tada vas pola više ne bi bilo ovdje. Ako će tko srušiti Vladu RH onda sam to ja.” 

Zar Andrej Plenković zaista misli kada bi srušio Vladu RH da bi pobijedio na novim prijevremenim parlamentarnim izborima kada bi na listu stavio Gordana Jandrokovića, Davora Božinovića, Ninu Obuljen Koržinek, Martinu Dalić, Nadu Murganić, Marka Pavića, Majdu Burić, Josipa Borića, Branka Bačića, Dubravku Šuicu, Maria Kapulicu, Tomislava Čuljka, Vladimira Šeksa i Božidara Kalmetu, a odstranio sve kojima je zaprijetio da ih više ne bi bilo ovdje. Na tim izborima HDZ bi prošao gore nego u vrijeme Jadranke Kosor, a Andrej Plenković završio bi poput njegove bivše šefice u političkoj ropotarnici.

Za pretpostaviti je kada su Milijan Brkić i njemu lojalni članovi Predsjedništva HDZ-a išli opozvati Tomislava Karamarka iz sebi znanih razloga kako im na kraj pameti nije bilo kako svijesno sudjeluju u razbijanju pobjedničkog HDZ-a, a danas vidimo da nametnuti izbor mainstream medija za predsjednika HDZ-a koji su podržali aktualni članovi Predsjedništva HDZ-a nakon iskonstruirane afere Konzultantica koja je poslužila za rušenje Tomislava Karamarka je totalni promašaj. U suštini ratifikacija Istambulske konvencije vodi do novih podjela i konačnog uništenja HDZ-a budući da je riječ o demokršćanskoj stranci koja nakon što je izgubila domoljubni sjaj gubi i demokršćanski jer HDZ se svjetonazorski približio SDP-u nakon SDSS-a i HNS-a, a usvajanje Istambulske konvencije dovodi nas do “Velike koalicije” između HDZ-a i SDP-a. 

Zamislite samo uvjeravati u ispravnost Istambulske konvencije članove HDZ-a s ministricom Nadom Murganić koja je izgubila svaki kredibilitet u javnosti nakon izjave o nasilju u obitelji “tako vam je to u obitelji”, a pitanje je je li ga ikada i imala ili u Hrvatskom saboru glasati za konvenciju s SDP-ovim saborskim zastupnikom Borisom Lalovcem kojeg je vlastita supruga prijavila za nasilje u obitelji ili vas javno hvali SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk. No, ipak korak dalje otišla je Dubravka Šuica koja je ukrala show u emisiji Otvoreno kako će razgovarati s biskupima i objasniti im da su krivo shvatili Istambulsku konvenciju što je ravno političkom samoubojstvu u očima hrvatskih građana jer mogli smo i sami svjedočiti kako je i za papu Franju Istambulska konvencija demonska. 

Stoga, poslušajte jučerašnju misao Tomislava Karamarka i nemojte se povući jer vi ste ti koje je članstvo HDZ-a izabralo na demokratskom Izbornom saboru HDZ-a kako bi zastupali njihove interese, a ne kao Andrej Plenković koji istu konvenciju namjerava ratificirati uz pomoć SDP-a, HNS-a, GLAS-a, SDSS-a i dr. lijevo liberalnih stranaka ne uvažavajući mišljenje vas koji ste ga doveli do pobjede i ne uvažavajući puls hrvatskog naroda koji je katoličke vjeroispovjesti, a katolička Crkva protivi se ratifikaciji Istambulskoj konvenciji. 

Opozovite Andreja Plenkovića po istom principu, ali ovaj put s opravdanim razlogom kao što ste opozvali pobjednika svih izbora koji vam je bio politički mentor i koji vas je stvorio u političkom životu, a koji je stranku podignuo iz pepela preuzevši je od komunističke nomenklature koja stranku ponovno približava SDP-u. Žrtvujte svoje pozicije i pokažite da ste izabrani u službi naroda. Ako treba budite doživotna oporba ili politički mrtvaci, ali narod će vas upamtiti kao heroje jer za sada vas mnoge od vas pamti po izdaji Tomislava Karamarka koji je štitio nacionalne interese u trenucima kada su mi svi okrenuli leđa osim vlastite obitelji. 

Osim što imate većinu u stranačkim tijelima imate i alat u vlastitim rukama zvan referendum za koji sam uvjeren da bi prošao u omjeru kao kada se hrvatski narod izjašnjavao o ustavnoj definiciji braka, a tada je to početak kraja za Andreja Plenkovića koji osim vlastitih suradnika ne uvažava niti mišljenje katoličkog poglavara pape Franje. Valjda bi tada napokon shvatio da se narod upravo izjasnio protiv njega. Jedino mi još nije jasno što ljudi koji zagovaraju Istambulsku konvenciju rade na sv. misi u prvim redovima. U suprotnom držite se Jandrokovićeve famozne i pazite na vlastite izjave kako ne bi ugrozili koaliciju s dojučerašnjim Milanovićevim saveznicima.

Sanjin Baković dipl.ing.