Izbori ili izvanredno stanje - pitanje je sad.....!!!?

Pin It

Eto , ponovo je počelo zagrijavanje za novu raspodjelu uloga u striženju hrvatskih ovčica ili jednostavnije rečeno počele su predizborna preslagivanja , podmetanja , koaliranja i sve ono što prati taj nečasni poziv političara u Hrvatskoj.

Neki osnivaju nove stranke , Ruža Tomašić luta političkom scenom , uglavnom čega se god dotakne pretvori u drek ali to je ne sprečava da to čini i dalje svejednako prodajući svoje pseudodomoljublje naivcima i zauzvrat ne čineći baš ništa za boljitak onih koji je plaćaju , osim što tu i tamo po nalogu HDZa zamuti vodu na političkoj sceni od nje i njene nove stranke ne treba očekivati baš ništa. Na drugoj strani političkog spektra Lignja Josipović nakon što je potrošio silne resurse SDPa i ostvario veliku nulu također okuplja udbaše u nekakvu novu stranku čiji će program nesumljivo biti Nova Jugoslavija a potpuno je nebitno kako će se zvati.

Otprilike svake izbore dočekujemo sa nekakvim nadama a u pravilu dobijamo laži , prevare pljačku i kontinuirano osiromašivanje države i naroda . Da bi razumjeli zašto nam je tako kako je moramo se vratiti u 90te , tad smo "dobili Hrvatsku" , ili kako to danas po nekim izvorima bivši suradnik UDBE , šef Mesićevog izbornog stožera , Tomica Blento Karamarko voli reći da nije bilo Tuđmana i HDZa ne bi bilo Hrvatske .

Nažalost sve to baš i nije istina jer Hrvatsku nismo dobili već su se za nju svojim životima i zdravljem izborili upravo oni koji danas prosvjeduju u Savskoj 66 jer im se u državi za koju su ginuli kontinuirano smanjuju prava , prekrajaju zakon o braniteljima i istovremeno četnicima isplaćuju invalidnost i dupli staž za vrijeme dok su klali i palili po Hrvatskoj. A Tuđman i HDZ su od te države učinili ovo crveno govno u kojem živimo , u kojem više ne smiješ biti Hrvat a da te odmah neki četnik iz vlade i institucija ne nazove ustašom.

Upravo tih 90tih nam je podmetnut mućak koji smo progutali bez razmišljanja , jer tad je nekih osamdeset tisuća komunjara iz Saveza komunista prešlo u HDZ dok ih je u SDPu ostalo četrdesetak tisuća . Genijalno , Tuđman je odigrao igrokaz ljubavi i pomirenja i niti jednom udbašu nije pala dlaka sa glave , dapače instalirani su na sve vitalne pozicije u državi i danas eto "imamo Hrvatsku" , odnosno mi imamo frišku figu a komunjare imaju Hrvatsku jer koja god opcija da dobije izbore oni su stalno na vlasti , i HDZ i SDP su prepune kadrova iz Saveza Komunista i vode istu lopovsko protu hrvatsku politiku.

Zašto nam država propada uz sve potencijale , komparativne prednosti , neovisno o tome tko je na vlasti mi idemo samo u jednom smjeru , prema dolje . Zato što nam je oko nogu uteg komunističkih kadrova kojima je zajednička potpuna nesposobnost upravljanja ničim , bila to mjesna zajednica , tvornica ili država oni će je svojim neznanjem , korumpiranošću i nesposobnošću uništiti . U konačnici to su napravili i u bivšoj državi koju su svojim genijalnim socijalističkim samoupravljanjem doveli do bankrota koji je samo rat mogao zamaskirati . I dobili smo rat , naravno...

Danas nam prodaju laži i maglu i dobro čuvaju stečene pozicije pazeći pritom da ne izgube blagodat dvostranačja koja im osigurava opstanak na vlasti. Upravo zato od devedesetih do danas i SDP i HDZ uništavaju svaku mogućnost pojavljivanja neke jake treće stranke koja bi ih mogla ugroziti , tako su devedesetih ubili Paradžika i Kraljevića čime je počeo kraj tada jakog HSPa kojeg je poslije Đapić po nalogu HDZa razbio na niz beznačajnih strančica . Tako uvijek propadne mogućnost široke koalicije desnih stranaka kao što je bila Zajedno Hrvatska jer se uvijek nađe netko "po zadatku" , ko u presudnom trenutku sve uništi.

Karamarko tako danas govori kako njemu ne trebaju male stranke a istovremeno kreće u pravi medijski linč Željke Markić koja je najavila da "U ime obitelji " kreće u političke vode jer ju očito doživljava kao opasnost . Uhodana je to praksa iz Kumrovačke škole i ne preza se od ničeg da bi se nekog oblatilo , sve je dopušteno , laži , izmišljanja , podmetanja.

SDP će zasigurno oko sebe okupiti neku novu kuku koaliciju ali biti će to zanimljivo bez obzira na dežurne skojevce , omladince i nositelje štafete poput Kosora , Gabrića i vječitog predstavnika ugrožene manjine Pupovca , pitanje je hoće li SDPova darkerica iz Oraha i odmetnik Jovo Pravedni ići u tu koaliciju ili ne .

Ono što nama treba za spas zemlje sigurno nisu politika ni izbori jer to smo već probali uz sve lošije rezultate . Nama treba izvanredno stanje i hapšenje svih ali baš svih političara od 90te do danas , sve u zatvor , svima uzeti imovinu , pa malo protresti silne menadžere i novopečene milijunaše i milijardere i svakako široka lustracija bivših i sadašnjih komunističkih kadrova. E to su pusti snovi koje mogu provesti samo branitelji a oni su previše nejedinstveni , bolesni i jadni za tako nešto pa se neće ni dogoditi .

Dobra bi bila barem pojava nekakve treće opcije , dovoljno ozbiljne i pritom nepotkupljive i domoljubne a " u ime obitelji" i Markićka su do sada pokazali da su upravo takvi zato ih naš " dobri spasitelj" Tomica Blento i gazi ovih dana . Biti će kao i uvijek nekako ali kad budete zaokruživali HDZ na izborima zapitajte se ne dajete li zapravo time SDPu glas...........

 

Popaj