Sanjin Baković: Donald Trump dočekao je pravdu, a SAD ekonomski bum

Pin It

Naime, riječ je o optužbama koje su osporavale izbornu pobjedu Donalda Trumpa odnosno legalitet, a zatim legitimitet pri izboru 45-tog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Nakon što je Wikileaks objavio na tisuće mailova Hillary Clinton uključujući i one sa šefom njezinog stožera Johnom Podestom tijekom izborne kampanje isti je istaknuo “da nije bio sretan što su Rusi hakirali kako bi pomogli Donaldu Trumpu” te “da nema vremena utvrđivati koji su dokumenti lažni, a koji istiniti”.

Ne samo da je to bio predmet nametnut u javnosti u sklopu izborne kampanje, već javnosti su se nametale lažne optužbe na račun Donalda Trumpa putem mainstream medija iz krugova političkog establishmenta i nakon Trumpove inauguracije sve do trenutka objave izvještaja koji je iščekivala cijela nacija. Lov na vještice trajao je više od dvije godine iako se Halloween odvija jednom godišnje.

U prenesenom značenju Donald Trump prikazan je prevarantom kojem su pomogli Rusi da postane 45-ti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nasilnikom u privatnom životu, zlostavljačem žena kojima na večerama gura ruku ispod haljina, psihički nestabilnom osobom koja će proizvesti III. svj. rat, a uspio je uspostaviti dijalog i sa Kim Jong Unom. Isti ti mediji mogli bi ga predložiti za Nobelovu nagradu za mir, jer za razliku od bivšeg američkog predsjednika Barack Obame koji je istu nagradu dobio Donald Trump temelji se na miru što se najbolje vidi na uspostavljenom dijalogu sa Sjevernom Korejom.

Američku javnost zastrašivalo se putem mainstream medija kako će Kongres pokrenuti opoziv i zagorčati život Trumpu nakon što FBI završi istragu o uplitanju Rusa u američke predsjedničke izbore, a na kraju se uspostavilo kako politički establishment puca ćorke još od listopada 2016. godine kada im se nesuđena buduća predsjednica Hillary Clinton preko noći u potpunosti slomila u oceanu vlastitih mailovima.

Misterij je prekinut kada je državni odvjetnik konstatirao “Donald Trump je nevin”. U izvještaju posebnog istražitelja Roberta Muellera artikulirano je da američki predsjednik Donald Trump nije bio u dosluhu s Rusijom u kampanji za predsjedničke izbore 2016. godine, kao i da "se nije došlo do zaključka" da je bilo ometanja pravde. Glavni državni odvjetnik William Barr apostrofirao je da nema govora o kaznenim djelima.

Američki predsjednik poentirao je u svom stilu "Nema dosluha, nema ometanja, OSLOBOĐEN OPTUŽBE potpuno i u cijelosti. SAČUVAJMO AMERIKU VELIKOM!", objavio je Trump na Twitteru. Rusku istragu nazvao je "nezakonitim pokušajem rušenja koji je propao".

Zamislite sada kroz što je sve prolazio Donald Trump tijekom ove istrage u vremenskom periodu od dvije godine kako bi ga se diskreditiralo, a u konačnici srušilo. Išlo se toliko daleko da se Wikileaks povezivalo čak i sa Trumpovim sinom. U cijelu tu negativnu kampanju prema Trumpovim riječima potrošeno je 25 milijuna dolara, a koliko je onda tek potrošeno na ilegalne migracije sa kojima se Trump svakodnevno suočava?

Uz sva podmetanja Donaldu Trumpu i sve borbe koje su odokativno izgledale kao s vjetrenjačama američki predsjednik uspio se izboriti za 5.7 milijardi dolara iz proračuna kompromisom republikanca i demokata za izgradnju zida na granici s Meksikom, kao i za dodatnih milijardu dolara iz proračuna Pentagona proglašenjem izvarednog stanja radi jačanja sigurnosti na meksičkoj granici.

Kada je riječ o ekonomskim pokazateljima važno je naglasiti kako je od izbora Donalda Trumpa za američkog predsjednika kreirano više od 5 milijuna radnih mjesta što je dokaz da Amerika ponovno radi. Nadalje, impozantan je podatak da Trumpova ekonomija stvara 82.000 novih radnih mjesta mjesečno, a godišnji BDP iznosi 3.1% što je najbolji rezultat u posljednjih četrnaest godina. Amerikancima rastu plaće za više od 3% sedam mjeseci u nizu. Svrsishodno tome nakon svih spoznaja postavlja se pitanje sumnjate li još u iskrene namjere Donalda Trumpa?

Upravo su to krucijalne činjenice na osnovu kojih će Donald Trump ponovno pobijediti na predsjedničkim izborima 2020. godine s obzirom da izvršava vlastita obećanja stavljajući SAD u gospodarskom i sigurnosnom aspektu na prvo mjesto, a ne koristi se podmetanjima i lažima putem mainstream medija. Na kraju smo se na primjeru Donalda Trumpa mogli uvjeriti da je istina voda duboka. Možemo je proliti kako bi pokušali sakriti trag i temeljiti se na lažnim optužbama, no voda će uvijek pronaći put pa i nakon dvije godine lažnih optužbi. Drugim riječima istina će izaći na površinu koliko god je pokušavali prikrivati, a to se upravo događa i u pogledu Tomislava Karamarka.

Paralelu konspiracije sa Rusima povukao bi sa slučajem Tomislava Karamarka nad kojim negativna kampanja traje sve do danas. Sjetimo se optužbi na račun Tomislava Karamarka da je radio s Rusima, a bili smo svjedoci vremena tko je istima predao Agrokor. U suštini istim metodama pripisalo mu se da je radio protiv hrvatskih nacionalnih interesa u korist Mađarske u slučaju INA - MOL, a što je proizvelo pad bivše HDZ-ove Vlade. Iako se Tomislav Karamarko zalagao za sporazumni izlazak iz arbitraže čime je štitio hrvatske nacionalne interese njegovim rušenjem proizvedena je šteta od 14.5 milijuna eura koje je Hrvatska uplatila MOL-u nakon gubitka arbitraže u Geneva-i jer nisu slušali Karamarka.

Nažalost, kada još uvijek ne žele naše pravosudne institucije osloboditi Tomislava Karamarka od krimena “potencijalnog” sukoba interesa koji mu je nametnulo povjerenstvo imenovano saborskom većinom iz vremena SDP-ove Vlade osloboditi će ga nametnutog krimena Međunarodne arbitraže. Nakon izgubljene arbitraže u Geneva-i izgubi li Hrvatska istu u Washingtonu i bude li primorana uplatiti 6.5 milijardi kuna Mađarima više niti jedan medij u Republici Hrvatskoj neće moći zatvarati oči ispred nevinosti Tomislava Karamarka u programiranom lovu na vještice, a još manje meritorne institucije.

U podsvijesti mi odzvanjaju Šeksove riječi o neformalnim skupinama gremija, a uskoro bi mogle postati antologijske. Vjerujem da mnogi od vas koji me čitaju nisu zaboravili Karamarkova putovanja nakon pada Vlade RH u London - Washington - Jerusalem dok su ga svi mainstream mediji u Republici Hrvatskoj ismijavali. Na primjeru aviona uvjerili smo kako funkcionira osovina Israel - SAD koja je osramotila Banske dvore i Pantovčak, kao i da je Donald Trump potpisao uredbu kojom se Golanska visoravan proglašava izraelskim teritorijem što je zaokret američke politike, a poticaj izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu uoči izbora. Iz konteksta možemo zaključiti da su rabljeni avioni mačji kašalj za osovinu Israel - SAD i da su naši partneri htjeli posao bi bio realiziran. Ključnu će ulogu za Republiku Hrvatsku imati osovina Budapest - Washington budući da je Berlin - Paris pred konačnim slomom, jer Merkel je pala, a Paris još uvijek gori. Tada će se mnogi zapitati zašto su bespotrebno i zbog čijih interesa lomili vlastite zube na nevinom bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku proglašavajući ga veleizdajnikom, a koji će se u velikom stilu poput neprikosnovenog državnika vratiti u visoku politiku kao što je to uvijek činio do sada kada bi pobjeđivao na svim dosadašnjim izborima.

Sanjin Baković dipl.ing.