Podrška Trumpove administracije Karamarku ili ukrsnuće impresivne Ane

Pin It

Nakon što je na inauguraciji Karamarkova think tanka potpora pružena od strane James Jay Carafana s  Heritage Foundationa, a za one koje još to ne znaju riječ je o potpredsjedniku američkog think tanka koji je sudjelovao u Trumpovu tranzicijskom timu, kao i u njegovoj predizbornoj kampanji, naposljetku u kreiranju Trumpove politike hrvatski mainstream mediji niotkud izvukli su uspješnu i sposobnu Anu Karamarko.

Umjesto da hrvatskim građanima objasne težinu Karamarkove ideje okupljanja domaćih i stranih stručnjaka, kao i potporu Trumpove administracije dolaskom Carafana, osim što su pokušali ismijati ideju koja jača transatlantske veze Republike Hrvatske i SAD-a, budući da je Kolinda Grabar Kitarović podržala Obaminu administraciju tj. Hillary Clinton u jeku američkih predsjedničkih izbora kada se našla uz rame Trumpovoj protukandidatkinji, a Andrej Plenković projekt je Doris Pack odnosno EU još iz vremena stažiranja kod iste, u prvi plan zamjenom teze pokušava se nametnuti poslovanje Karamarkove supruge.

Rukopis identičan onome od prije godinu dana kada se rušilo Karamarkovu vladu, jer štitio je nacionalne interese, a što je dokazao Međunarodni sud u Ženevi iako su nas svi politički akteri uvjeravali da osim što se radi o izdaji nacionalnih interesa, riječ je i o sukobu interesa. Čak su upregnuli i Milanovićevo povjerenstvo koje odlučuje o sukobu interesa. Danas kada se uspostavilo da je Tomislav Karamarko govorio istinu hoće li povjerenstvo Dalije Orešković nadomjestiti štetu Hrvatskoj ili političari koji su pozivali na ostavku Tomislava Karamarka?

Godinu dana kasnije iako mu se nisu ispričali niti Andrej Plenković za kojeg je Tomislav Karamarko učinio stranku taocem jednog čovjek, ali kada ubire plodove na njegovoj pobjedničkoj platformi tada to prezentira pod HDZ nikad jači, Božo Petrov koji nas je uvjeravao da ćemo presudu u Ženevi dobiti s obzirom na izvor informacija koji je on posjedovao, Milijan Brkić koji ga je pozvao na ostavku, a zatim odmaknuo hercegovačkom linijom Milana Bandića i HDSSB od preslagivanja i bio ključan faktor u rušenju bivšeg predsjednika HDZ-a radi odriješenih ruku koje je svojevremeno dobio dok mu se vjerovalo za ustrojavanje organizacije, kroz medije se nakon ismijavanja Karamarkova think tanka opet proteže Anu Karamarko. Dejavu?

Danas sukoba interesa pod presedanom nema, jer Tomislav Karamarko ne vodi Hrvatsku s namjerom da zaštiti nacionalne interese, ali radi na jačanju transatlantskih veza s SAD-om pa istraživački mediji bave se s obitelji Karamarko. Nije im dovoljno što su nedužnom čovjeku uništili privremeno političku karijeru, već i dalje im je cilj uništiti cijelu familiju.

Svrsihodno tome dolaze do spoznaje kako je 2016. godine Agencija za odnose s javnošću Drimia u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko prema podacima dostupnima preko servisa Poslovna.hr zabilježila pad prihoda od nekih 200.000 kuna u odnosu na prethodnu godinu. U postocima je to pad prihoda od oko 6,3%. Kad je riječ o dobiti nakon oporezivanja, neto dobiti, i tu bilježi pad, a riječ je o gotovo 17% padu dobiti.

Iako te brojke zvuče jako nepovoljno, bitno je napomenuti da i dalje uspješno posluje pa su tako prihodi premašili brojku od 3,8 milijuna prihoda dok je čiste dobiti bilo nešto manje od pola milijuna kuna. Godinu dana ranije, prihodi su premašili četiri milijuna kuna dok je čista dobit iznosile oko 560 tisuća kuna. 

Iako nemaju temelje za napisati ništa ružno odnosno kompromitirajuće u članku, jer radi Ane Karamarko nije izglasan “Lex Drimia” u Hrvatskom saboru kako bi se spašavalo posrnulo hrvatsko gospodarstvo, niti posluje sa minusom, a još manje je dužnik klijentima, kupuje helikoptere, otoke ili vile mainstream mediji nisu propustili napisati članak kako joj ne cvatu ruže od kako joj muža nema na vlasti.

Pa tek sada imaju više vremena jedan za drugog odnosno za familijarne običaje, a bila dobit veća 5 ili manja 6% za skromnu obitelj poput njih nije prioritet. Za razliku od velikog Gazde kojeg se spašavalo u Hrvatskom saboru obitelj Karamarko išlo se uništiti, no neovisno o svemu uspjeli su završiti godinu sa čistom dobiti bez da im oduzimaju imovinu ili se sa njima bave istražne institucije, a Tomislav Karamarko uzdigao se iz pepela i nastavio tamo gdje je stao s ciljem jačanja sigurnosti i prosperiteta Hrvatske.

Za pretpostaviti je da određene skupine interesa kao u slučaju INA - MOL tako sada u podršci Trumpove administracije osjećaju se ugroženima pa se treba pozabaviti poslovanjem obitelji Karamarko, jer u suprotnom mediji bi se bavili pitanjem kako to da Martini Dalić još nije donesena odluka u slučaju INA - MOL iako je ona s jedne strane sjedila ispred Vlade RH dok s druge strane suprug ispred Uprave INA-e?

Jel u Hrvatskoj i dalje nepoželjno nositi prezime Karamarko i smije li ta obitelj od vlastitog rada i ideja privređivati ili ih moramo sahraniti medijskim linčem iako se nisu ogriješili od zakon?

Prema biblijskom tumačenju uskrsnuća mrtvi će ustati iz grobova i biti vraćeni u život s istom osobnošću koju su imali prije smrti, a imaju li Tomislav i Ana Karamarko nakon neuspjela ukopa pod presedanom političkog establishmenta i mainstream medija iste osobnosti prilikom podizanja ili ponovnog ustajanja na vama je da procijenite. Ako shvatite Karamarkovu misiju u jačanju sigurnosti i prosperiteta Hrvatske bazirajući se na istini i ljubavi prema domovini, kao i nastavak uspješnog poslovanja Drimie zahvaljujući impresivnoj, sposobnoj i naočigled simpatičnoj, lijepoj i dragoj Ani, neće vam trebati previše kako bi došli do zaključka prilikom vlastitog rezoniranja, a koje je pandan mojem.

 

Sanjin Baković dipl.ing.