Sanjin Baković: Za papu Franju rodna ideologija je demonska, a Plenkovićev HDZ je podupire

Pin It

Stoga postavlja se retoričko pitanje hoće li Plenkovićev HDZ nakon što je rodnu ideologiju usvojio uz pomoć drugarice Rade Borić i članova opozicije u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Grada Zagreba predvođene SDP-om po istom principu progurati rodnu ideologiju kroz usvajanje Istambulske konvencije u Hrvatskom saboru čime će doprinjeti da čovjek sasvim izgubi svoj indetitet budući da je riječ o najdubljoj mogućoj podjeli protiv Boga? 

U siječnju 2017. godine papa Franjo susreo se s austrijskim biskupom Andreasom Launom i osudio snažno rodnu ideologiju nazvavši je pritom demonskom. Biskup Laun složio se s mišljenjem pape Franje i ustvrdio kako takva ideologija vodi do uništenja čovjeka te istaknuo da na promociji rodne ideologije rade svjetske vlade kao i javne osobe budući da se istu pokušava nametnuti među mališanima uklapajući je u vrtićke i školske programe.

    Ne tako davne 2012. godine bivši poglavar Katoličke crkve papa Benedikt XVI. upozorio je na korištenje pojma „rod“ te rekao kako je duboka laž takve teorije i antropološke revolucije i više nego očita. Prema rodnoj ideologiji, spol prestaje biti dani element prirode već postaje društvena uloga koju svatko bira iako Crkva ima važnu ulogu potvrđivanja dostojanstva i ljepote braka kao izraza vjerne i velikodušne veze između muškarca i žene. Dakle, ljudi stavom o rodnoj ideologiji negiraju svoju prirodu. Bivši poglavar Katoličke crkve Benedikt XVI. već je tada pozvao sve katolike kao i ljude dobre volje da se bore protiv novih trendova tijekom svog pontifikata.

    Na istom tragu propovjedanja nalaze se i biskupi u Republici Hrvatskoj što se najbolje moglo vidjeti na proslavi Dana grada Šibenika i obilježavanju blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila kada se prilikom vlastite propovijedi sisački biskup Vlado Kosić osvrnuo na Istambulsku konvenciju nazvavši je zabludom te istaknuo kako nam se Istanbulska konvencija nameće pod krinkom borbe za prava žena i podvaljuje nam zabludu rodne ideologije koja želi ukinuti bogomdani naravni zakoni razlike između muškaraca i žena. Biskup Kosić napomenuo je  kako je riječ o iskrivljenom poimanju čovjeka, a onda i odgoju mladih koji imaju pravo na ispravno shvaćanje sebe i drugih. Ujedno pozvao je vjernike i narodne vođe, rekavši kako se od njih očekuje jak, moralan i razuman duh, da imaju hrabrosti toj podvali reći odlučno – NE.

    Ako povučemo paralelu hrvatskog političkog establishmenta s bivšim i sadašnjim poglavarima Katoličke crkve i premišljanjima biskupa u Republici Hrvatskoj kao zemlji s najviše katolika uzevši u obzir da su u EU parlamentu Dubravka Šuica i Željana Zovko ratificirale Istambulsku konvenciju skrivajući se iza zaštite prava žena, dok je Ivana Maletić ostala suzdržana što je pandan osobama koje nemaju hrabrost ustati iza onoga što zastupaju pa makar ostale stajati same poput admirala Ivice Tolića koji nije nasjeo na perfidna ubacivanja novih vrijednosti protiv kojih se zalaže i Katolička crkva te ako uzmemo u obzir i najnoviji primjer kada je Program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova za 2018. godinu pri Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji promiče rodnu ideologiju prošao zahvaljujući glasovima HDZ-a iz konteksta možemo zaključiti kako je pripremljen teren uvertira za usvajanje Istambulske konvencije u Hrvatskom saboru. Bivši minister kulture Zlatko Hasanbegović koji je HDZ-ovce pozvao na političku demokršćansku savjest, vjerničku i zdravorazumsku savjest istaknuo je kako su HDZ-ovci u Zagrebu na kraju dobili nalog s najvišeg mjesta da glasaju za rodnu ideologiju. Primjera radi recimo da dva gradska skupštinara HDZ-a nisu glasala za Program u Gradskoj skupštini Grada Zagreba on ne bi bio usvojen s obzirom da za njega nisu glasali Nezavisni za Hrvatsku kao niti stranka Milana Bandića u kojoj su bili protiv ili suzdržani. Je li na vidjelu novi primjer “Velike koalicije” procijenite sami?!

Stoga postavlja se retoričko pitanje hoće li Plenkovićev HDZ nakon što je rodnu ideologiju usvojio uz pomoć drugarice Rade Borić, članova opozicije u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Grada Zagreba predvođene SDP-om po istom principu progurati rodnu ideologiju kroz usvajanje Istambulske konvencije u Hrvatskom saboru čime će doprinjeti da čovjek sasvim izgubi svoj indetitet budući da je riječ o najdubljoj mogućoj podjeli protiv Boga? Za primjer možemo uzeti i glasovanje u EU parlamentu prilikom glasanja hrvatskih europarlamentaraca.

Također, ako uzmemo u obzir članak 2. st.1 Statuta HDZ-a u kojem piše kako je HDZ narodna stranka koja okuplja sve slojeve društva, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda dolazimo do zaključka da smo domoljublje izgubili onog trenutka kada su unutarstranački pučisti srušili Tomislava Karamarka koji je vlastito domoljublje dokazao zaštitom hrvatskih nacionalnih interesa u slučaju INA - MOL predloživši sporazumni izlazak iz arbitraže iako su ga optuživali da je stranka “taoc jednog čovjeka” da bi na kraju isti ti poentirali sebi na vlastitu štetu kako je stvar sasvim jednostavna, jer pravna sredstva su iscrpljena i arbitraža je izgubljena.

Kada je riječ o načelima demokracije ona više djeluju po načelu veži magarca tamo gdje ti gazda kaže, jer u suprotnom neistomišljenici će u političkom smislu stradati u skladu s Statutom HDZ-a.

Temeljimo li se na kršćanskim civilizacijama te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda možemo zaključiti kako su HDZ-ovci pod vodstvom Andreja Plenkovića radi vlastitih neprincipijelonosti i nevjerodostojnosti došli u sukob sami sa sobom odnosno s Statutom HDZ-a i pritom dokazali da su s demokršćanstvom na “Vi”, jer osim što se oglušuju na javne apele biskupa u Republici Hrvatskoj, kao i prema poglavarima Katoličke crkve dovode nas do nedoumice da se na kraju upitamo jesmo li u zabludi kada ignoriramo kršćanske vrijednosti i tradicijske vrijednosti, a podupiremo demonske kako ih je nazvao i sam papa Franjo u razgovoru s austrijskim biskupom Andreasom Launom?!

S obzirom da smo mi Hrvati obično veći katolici i od samog pape apeliram Milijanu Brkiću da posluša riječi Katoličke crkve i pritom “Hvaljen Isus i Marija” provede u djelo prilikom pokušaja usvajana Istambulske konvencije u Hrvatskom saboru, a ne da mu se dogodi kao kada su mu zagrebački HDZ-ovci koje je sam svojevremeno ustrojio kao povjerenik uz pomoć Rade Borić i oporbe predvođene SDP-om usvojili rodnu ideologiju u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, jer u suprotnom birači više neće znati je li HDZ postao oporba s Bernardićevim SDP-om i Taritašinim GLAS-om ili s Milanom Bandićem i Neovisnim za Hrvatsku čine izvršnu vlast u Gradu Zagrebu.  Demantirao to netko ili ne, očigledno je da nakon Pupovca i Sauche s kojima su HDZ-ovci u koaliciji usuglasili su se s Radom Borić i SDP-om po pitanju “roda”.

Sanjin Baković dipl.ing.