U ime Oca, Sina i Agrokora....

Pin It

 

Nekako me Agrokor uvijek podsjećao na bivšu državu yugoslaviju u nekom drugom obliku. Koncern stvoren na neki nepoznati način po sistemu "ne pitaj me za prvi milijun" što se nastavilo i za prvu milijardu, desetu milijardu itd,itd... Zanimljivo je bilo kako niti jedan "slobodni i neovisni" medij u Hrvatskoj nikada nije spomenio Agrokor ili Todorića osim u nekom pozitivnom svijetlu i to, vjerojatno, samo onda kada je Maršal Todorić dao zeleno svijetlo.

Mi stariji koji smo odrasli u vrijeme yuge znamo kako su stvari bile postavljene u toj kvazi državi a danas znamo još više i mnoge stvari su nam jasnije jer su mnoge tajne izašle na vidjelo. 

Isto se danas događa sa Agrokorom, pukao je kao yu-balon jer su nastali i opstajali na istim principima i opet, kao i pri raspadu yuge, glavni igrači nisu ništa krivi i opet neće osjetiti posljedice.

Pokojna yuga je živjela od kredita, dijelilo se šakom i kapom nezarađeno, gradilo se ne zarađenim i posuđenim novcem, nitko nije smio iznositi neko vlastito kritičko mišljenje glede režima i vlasti a da ne završi u apsu kao državni neprijatelj koji "potkopava" ovako divno uređenu državu u kojoj su svi "sretni i zadovoljni" .

Agrokor je nastao u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj debelo poguran udbaškim novcem iznešenim iz yuge na vrijeme i ubrzo je postao veliki regionalni igrač dobrano napumpan bankarskim kreditima kao i nekada yugo-privreda.

Bilo je lijepo gledati kako je sva zemlja u vlasništvu Agrokora obrađena i uredna, sve novi, veliki poljoprivredni strojevi, naj suvremenije farme,

redovite i sasvim solidne plaće, regres, božičnica itd,itd.. Izvana isti glanc kao i u vrijeme yuge a iznutra trulež i kriminal.

Sve je bilo umjetno, napuhano i na staklenim nogama tj. bankarskim kreditima i svi su to znali, ali nitko nije htio (smio) o tome progovoriti ni riječi.

Dozvolilo se da Agrokor postane monopolist prvo u proizvodnji hrane, trgovini a zatim u distribuciji tiska da bi zadnjih godina Todorić upleo svoje prste u svaki mogući biznis u Hrvatskoj u kojem se vrti gotovina. Ne general Gotovina nego keš lova.

Već se počelo govorkati da će sirotinja moći u Konzumu plačati račune davanjem krvi i krvne plazme a šuškalo se i o banci sperme kako bi bar nešto ostalo od nas kad svi Hrvati isele diljem lijepe naše kugle zemaljske.

Dozvolilo se jednom čovjeku da stavi šape na svaki imalo unosan biznis u Hrvatskoj i svatko tko se bavio sličnim poslom kao Agrokor nije mogao ni "prdnuti" osim kroz Todorićev šupak.

Jedno je sigurno. Tek nam slijedi krv, znoj i suze kada se kao lavina pokrenu posljedice ovakvog mafijaškog poslovanja jednog čovjeka (da li sam jednog??) 

Osjeća se da je država nemoćna ili ne želi na kvalitetan način riješiti ovo pitanje ali posljedice tek slijede što bi moglo dovesti do velikih nereda u ovoj državi što će značiti da je ovaj narod konačno progledao a ako se to ne dogodi, onda smo stvarno nacija za rang-smeće.

Jasno je vidljivo da ova Vlada nema pojma što da napravi u ovoj ozbiljnoj situaciji za čitavo gospodarstvo a vidljivo je i to da u Vladi nema kontrole nad upotrebom opojnih tvari jer ono ponašanje ministrice tamo nečega je očiti primjer ponašanja jedne napušene bolimedupezanarod osobe.

A što bi sa Todorićem i njegovom imovinom? Ništa.

Todorić je na vrijeme iscrpio što je više mogao, spremio na sigurno, obitelj osigurao, ugradio osigurač u Vladu u vidu ministra hrvatske love koji je na Harwardu dobro naučio zanat i koji je dobro znao što se događa u tatinoj firmici te pripremio teren za uzmak.

A vi Hrvatići bijedni koji ne znate znanje, koji ste htjeli Hrvatsku, imate Hrvatsku kad već niste imali tatu udbaša da vam spremi koji milijunčić u Rusiji u nekoj banci, milijunčići koji su došli ponovo u našu Hrvatsku da se oplode i to uz dobru kamatu, vi Hrvatići, pazite da ne zakasnite sa kojom ratom kredita ili nedaj Bože da ne platite odvoz smeća. Ode kuća na bubanj i to za siću.

I sada kad hrvatski branitelji kao na iglama čekaju donošenje novog, navodno pravednijeg Zakona o hrvatskim braniteljima, Vlada nema vremena za gluposti jer se mora baviti spašavanjem vojnika Ivice i njegovog carstva.

Ukratko: NAJEBALI SMO. 

Sada bih po starom dobrom običaju trebao reći ZA DOM SPREMNI....ma, spremni smo mi za p***u m******u. Božemprostištolajemkogovnotomić

 

ČAPLJA